• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Πάιατ: Η υλοποίηση του project της Eldorado Gold θα σηματοδοτήσει ένα νέο επιχειρηματικό περιβάλλον

    Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ

    Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ


    Τη σημασία της προώθησης των σχεδίων της Eldorado Gold στην Ελλάδα επεσήμανε ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε συνέδριο για τον ορυκτό πλούτο που πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα.

    Όπως ανέφερε ο κ. Πάιατ, επενδυτικά σχέδια όπως αυτό της Eldorado Gold είναι σημαντικά γιατί μπορoύν να βοηθήσουν στη ανάπτυξη στην Ελλάδα και σε άλλους τομείς πέρα από τη ναυτιλία και τον τουρισμό.

    «Αν προχωρήσει το project αυτό θα σηματοδοτήσει ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον αλλάζει και η επιτυχία φέρνει επιτυχία. Όσο γίνονται επενδύσεις στην Ελλάδα τόσο θα βλέπουμε περισσότερες επενδύσεις να έρχονται» ανάφερε χαρακτηριστικά.

    Μιλώντας για τη σημασία της Ελλάδας ως συμμάχου των ΗΠΑ τόνισε ότι σε συναντήσεις που είχε την προηγούμενη εβδομάδα σε Ουάσιγκτον και Λευκό Οίκο υπάρχει μια ευρεία συναίνεση ότι η Ελλάδα έχει γίνει από τους πιο σημαντικούς περιφερειακούς συμμάχους της Αμερικής. Συμπλήρωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν ότι μπορούν για να ενισχύσουν την ευημερία και τη σταθερότητα, προωθώντας  τις επενδύσεις και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη.



    ΣΧΟΛΙΑ