• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Attica Stores: Τα νέα στρατηγικά σχέδια του Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου

    Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος

    Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος. Επικεφαλής Attica Stores


    Ένα νέο ηλεκτρονικό κατάστημα αφιερωμένο στα καλλυντικά, με έμφαση στα πιο ακριβά, αναμένεται να λανσάρουν εντός του Νοεμβρίου τα Attica Stores – και το όνομα αυτού, Attica Beauty. Σε μία περίοδο όπου οι ηλεκτρονικές αγορές στην Ελλάδα αρχίζουν να αποκτούν ισχυρό ρεύμα, ενισχυμένες εν μέρει και από τα capital controls, ο υποτομέας των ηλεκτρονικών καταστημάτων παραφαρμακευτικών ειδών είναι από τους πιο δραστήριους, με τζίρο που ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως, και αυτό φαίνεται πως θέλει να εκμεταλλευτεί ο όμιλος Αττικά Πολυκαταστήματα υπό τον Κωνσταντίνο Λαμπρὀπουλο , με το λανσάρισμα του Attica Beauty. Εξάλλου, ειδικά η αγορά των ηλεκτρονικών πωλήσεων καλλυντικών προϊόντων επιλεκτικής διανομής στο εξωτερικό καταγράφει αλματώδη άνοδο τα τελευταία χρόνια, όμως στην Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε… εμβρυακό στάδιο.

    Το Attica Beauty θα «πατήσει» πιθανότατα πάνω στην υπάρχουσα πλατφόρμα της εταιρείας CareLab (που ελέγχεται εν μέρει από τον όμιλο Attica) και θα επεκτείνει τις δραστηριότητες του ομίλου στο Διαδίκτυο, σηματοδοτώντας ένα ακόμα «άνοιγμα» της εταιρείας στο τέλος μίας χρονιάς που έχει αποδειχθεί… χρυσοφόρα για τον όμιλο.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, τα καταστήματα Attica έχουν καταγράψει στο πρώτο 10μηνο του 2016 αύξηση πωλήσεων που συνολικά πλησιάζει το 7%, με το κατάστημα του Golden Hall να καταγράφει αύξηση 11%, ενώ το κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας να συνεισφέρει με αύξηση 3% στα έσοδα του ομίλου. Πολύ θετικά είναι και τα στοιχεία για τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, τόσο για το Mediterranean Cosmos, όσο και για αυτό στην Τσιμισκή, που είναι και το πιο πρόσφατο μέλος της «οικογένειας» Attica.

    Όσο για τα σχέδια του ομίλου για το 2017, το μεγάλο στοίχημα είναι η ανακαίνιση του κεντρικού καταστήματος Attica, στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και η εγκατάσταση συστήματος SAP, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει εντός του πρώτου εξαμήνου του ερχόμενου έτους.

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο θρίαμβος της ΤΙΤΑΝ. Πώς ο Τάκης Κανελλόπουλος συνεχίζει να καρφώνει τις διεθνείς αγορές

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΕΠΑ: Οι δανειστές θέλουν να πουληθεί σύντομα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Forthnet: Οι τράπεζες έτοιμες να βρουν επίτροπο



    ΣΧΟΛΙΑ