• First Top Stories

    Οι νέες Business της Ελένης Τζούλη-Καμμένου και τα κατασχετήρια του Δημήτρη Τσίγκου

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Ο Λεμπέντεφ και οι ισχυροί συνεργάτες: Ο κυνηγημένος από τον Βλ. Πούτιν Ρώσος ολιγάρχης Λεονίντ Λεμπέντεφ εμφανίζεται, μέσω τριών εταιρειών, να προωθεί διάφορες επενδύσεις στην ελληνική αγορά φυσικού αερίου. Ο Λεμπέντεφ ήταν ο άνθρωπος που μέσω της Sintez είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της ΔΕΠΑ στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ. Η τότε κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ήταν σίγουρη, όμως, πως θα πωληθεί στη ρωσική Gazprom η οποία τελικά “έφαγε πόρτα” από την Κομισιόν.

    Τώρα ο Λεμπέντεφ, μέσω τριών υποκαταστημάτων που έχουν ιδρύσει στη χώρα μας αντίστοιχες κυπριακές εταιρείες, ζητάει από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) άδεια για κατασκευή αγωγού με τα Σκόπια, άδεια για δίκτυο λιανικής φυσικού αερίου στη Βόρεια Ελλάδα, κλπ.

    Το ενδιαφέρον είναι πως ο Ρώσος, που έχει προβλήματα τόσο στη Μόσχα, όσο και στη Νέα Υόρκη, έχει μονίμως σοβαρούς ντόπιους συνεργάτες.

    Στην Κύπρο είχε συνεργαστεί με το δικηγορικό γραφείο του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

    Αντίκλητος σε ένα από τα υποκαταστήματά του στην Ελλάδα (Windows International Hellas) ήταν το γραφείο του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Σπύρου Σαγιά.

    Ο Λεμπέντεφ φέρεται να συνεργάζεται και με το δικηγορικό γραφείο της κας Ελένης Τζούλη, της συζύγου του υπουργού ‘Αμυνας Πάνου Καμμένου.

    Ελένη Τζούλη-Καμμένου

    Επενδυτής σε startups με κατασχετήριο

    Δημήτρης Τσίγκος

    Ο κ. Δημήτρης Τσίγκος είναι “συνιδρυτής του Ελληνικού Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων” και μέχρι πρόσφατα έκανε πολύ “θόρυβο” στον τομέα των startups και της καινοτομίας στη χώρα. Από διάφορα μετερίζια. Εσχάτως, ελπίζουμε να είναι καλά ο άνθρωπος, έχει περιορίσει τις εμφανίσεις του.

    Μήπως επειδή έχει μπλεξίματα με την Alpha Bank η οποία προχωρά σε κατάσχεση ακινήτων εξαιτίας εκκρεμοτήτων με την εταιρεία Virtual Trip; Φανταζόμαστε πως τα 207.000 που ζητά η Alpha Bank θα τα βρει εύκολα. Δε γνωρίζουμε αν μπαινοβγαίνει ακόμα σε υπουργικά γραφεία ως ειδικός σε θέματα νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

     

    Παράλληλο νόμισμα ή παράλληλο σύστημα πληρωμών;

    Αμείωτη συνεχίζεται η συζήτηση για το μοντέλο πληρωμών που σχεδίαζε να εφαρμόσει η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με βάση εισηγήσεις συμβούλων του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη. Μάλιστα, πάνω που πήγε να καταλαγιάσει το θέμα, επανεμφανίστηκε ο αμερικανός σύμβουλος του κ. Βαρουφάκη, ο Τζέιμς Γκαλμπρέιθ και με δηλώσεις του το ξαναφούσκωσε! Ο κ. Γκαλμπρέιθ μπορεί να μας έχει αφήσει χρόνους, αλλά ο κ. Γκλεν Κιμ, ο “Κορεάτης” που γράφουν και τα ΜΜΕ, παραμένει σύμβουλος του Ευκλ. Τσακαλώτου.

    Το ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί ακόμα, πάντως, είναι αν το σχέδιο Βαρουφάκη αφορούσε την κυκλοφορία ενός παράλληλου νομίσματος ή τη δημιουργία ενός εναλλακτικού συστήματος πληρωμών, όπως υποστηρίζει ο πρώην υπουργός. Ποια είναι η διαφορά αφού στο τέλος κουπόνια θα εισπράτταμε και με κουπόνια θα πληρώναμε;

    Εκτός αν κάποιος μπορεί να εξηγήσει πως τα …credits του Taxisnet που θα μοίραζε ο Γ. Βαρουφάκης θα γίνονταν κάποια στιγμή ευρώ με ισοτιμία ένα προς ένα. Και πως μια χώρα όπου οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έπαιρναν τμήμα του μισθού σε κουπόνια θα παρέμενε στην Ευρωζώνη και στην Ε.Ε.

    Το δύστύχημα για τον πρώην υπουργό είναι πως κανείς δεν τον παίρνει πλέον στα σοβαρά. Εξάλλου είναι το ίδιο πρόσωπο που δήλωνε πως οι τράπεζες θα ανοίξουν τρεις ημέρες μετά την επιβολή των capital controls.

    Είδες η ΔΕΗ;

    Η ΔΕΗ, σαν μεγάλη εταιρία που είναι, ζητά από τους εργολάβους της και τους προμηθευτές της να είναι εφοδιασμένοι με πιστοποιητικά ποιότητας για τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Εχει, όμως, η ίδια ανάλογα πιστοποιητικά για τις υπηρεσίες που προσφέρει στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις; Ποιος είναι ο υπεύθυνος  ποιότητας στη ΔΕΗ; Υπάρχει κανείς γιατί όσο και να ψάξαμε δεν τον βρήκαμε.

    Όλες οι εταιρίες και μάλιστα οι εισηγμένες στο Χ.Α. έχουν στελεχώσει ολόκληρη Διεύθυνση Διασφάλισης της Ποιότητας. Αντί να συστήνει η διοίκηση το «Διεθνές Ινστιτούτο Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Υγείας» στο οποίο όπως αποκάλυψε η στήλη τοποθετείται η σύζυγος του κ. Παναγιωτάκη, μήπως είναι προτιμότερο να οργανωθεί η ΔΕΗ απέναντι στον ανταγωνισμό και να αφήσουμε στην άκρη την  ευνοιοκρατία;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:



    ΣΧΟΛΙΑ