• First Top Stories

    The Wise Man: To μεγάλο Deal του Κουτσιανά της Apivita

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Παναγιωτάκης και εισπρακτικές: Ο κ. Παναγιωτάκης διορισμένος στη ΔΕΗ από την ομάδα του “Δεν Πληρώνω”, έβγαλε είδηση μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.  Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ είπε ότι θα προσλάβει εταιρεία με μεγαλύτερη εξειδίκευση στο θέμα της συλλογής των οφειλομένων ώστε να βοηθήσει στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Να πούμε ωστόσο στον κ. Παναγιωτάκη ότι το πρόβλημα για τις ανείσπρακτες οφειλές 2,6 δις. ευρώ δεν είναι τόσο οι μέθοδοι είσπραξης όσο το γεγονός ότι ο κόσμος και δεν θέλει και δεν έχει χρήματα να πληρώσει. Αλλωστε με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις!

    Διευρύνεται η συνεργασία Βενιάμη-Ροδόπουλου

    Τη διεύρυνση της μεταξύ τους συνεργασίας ανακοίνωσαν χθες οι εταιρείες OnLine Data και Golden Cargo, μέσα από την εφαρμογή της ναυτιλιακής πλατφόρμας Maritime Web Suite (MWS). Πρόκειται για ένα προηγμένο εργαλείο το οποίο βοηθά στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των παραγγελιών, ενώ παράλληλα διαθέτει διευρυμένες λειτουργίες όπως η ηλεκτρονική φορτωτική. Η OnLine Data κάνει κινήσεις εξωστρέφειας παρά το ότι η περίοδος δεν είναι ευνοϊκή για τέτοιου είδους κινήσεις. Η Online Data ανήκει στον επιχειρηματία Νίκο Ροδόπουλο.

    Πρόκειται για μία από τις πιο υγιείς επιχειρήσεις του κλάδου της πληροφορικής με κύριο αντικείμενο τη διάθεση πληροφοριακών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας, ειδικά σχεδιασμένων για τους κλάδους των Διεθνών & Εθνικών Μεταφορών, των Αποθηκεύσεων & Διανομών, των Logistics και των Ναυτικών Πρακτορείων.

    Στις 21 Μαρτίου η μητέρα των μαχών στον Άρειο Πάγο για τους εργαζόμενους του Τροχαίου Υλικού

    Πλησιάζει ο καιρός για τη «μητέρα των μαχών» για του 162 εργαζόμενους του τροχαίου υλικού των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, καθώς εκδικάζεται η υπόθεση στον Άρειο Πάγο. Πρόκειται για τους εργαζομένους της θυγατρικής εταιρείας των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην οποία μεταφέρθηκαν οι 162 εργαζόμενοι των ναυπηγείων το 2007.

    Οι εργαζόμενοι οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι και χωρίς δουλειά εδώ και χρόνια έχουν προσφύγει στα Δικαστήρια και αξιώνουν ότι πραγματικός τους εργοδότης ήταν τα Ελληνικά Ναυπηγεία και όχι η ΕΤΥΕ και για το λόγο αυτό αξιώνουν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, τα ένσημά τους κτλ.

    Υπενθυμίζεται ότι από το 2010 η ΕΤΥΕ κήρυξε πτώχευση και οι εργαζόμενοι προσπαθούν από τότε προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη να αποδείξουν ότι δεν έπαψαν ποτέ να εργάζονται στα ναυπηγεία. Μέχρι στιγμής υπάρχουν ουκ ολίγες αποφάσεις δικαστηρίων που από το 2011 δικαιώνουν τους εργαζομένους, ενώ έχει υπάρξει και καταδίκη των γερμανών ιδιοκτητών της ΕΤΥΕ.

    Πούλησε ΕΛΤΕΧ ο Γ. Γεωργουλης

    Η ΕΛΤΕΧ Άνεμος ανακοίνωσε ότι ο Γεράσιμος Γεωργούλης, εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου γνωστοποίησε ότι στις 07.03.2017 προέβη σε πώληση 45.183 κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών της εταιρείας, συνολικής αξίας 51.374,07 ευρώ.

    Σε Ισπανούς η APIVITA 

    Μετά από διαπραγματεύσεις με σειρά ελληνικών και ξένων ομίλων καλλυντικών, η ελληνική εταιρία παραγωγής φυσικών καλλυντικών Apivita κατέληξε σε συμφωνία εξαγοράς της από την ισπανική εταιρία Puig που εδρεύει στη Βαρκελώνη.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου, η Puig απέκτησε πλειοψηφικό ποσοστό έναντι ποσού 40 εκατ. ευρώ, ωστόσο οι ιδρυτές και βασικοί μέτοχοι της εταιρίας, το ζεύγος Νίκης και Νίκου Κουτσιανά, διατηρούν ποσοστό και ρόλο στη συνέχεια της εταιρίας.

    Η Puig είναι εταιρία παραγωγής και διακίνησης αρωμάτων αλλά και ειδών υψηλής μόδας με γνωστά brands στο χαρτοφυλάκιο της, η οποία ωστόσο δεν διαθέτει παρουσία στην αγορά των κρεμικών καλλυντικών (φυσικών ή μη).

    Εξελίξεις στην Jumbo 

    Με σύσταση “hold” και τιμή-στόχο στα 13,81 ευρώ ξεκινά κάλυψη στον τίτλο της Jumbo η Merit.  H τιμή-στόχος που θέτει η χρηματιστηριακή υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 2,47%. Η Merit επικεντρώνεται στην επιτάχυνση της επέκτασης της εισηγμένης στα Βαλκάνια, εκτιμώντας ότι τα έσοδα από την αγορά της Ρουμανίας αναμένεται να τετραπλασιαστούν ως το 2021.



    ΣΧΟΛΙΑ