• First Top Stories

    “Βλέπουν” έκτακτο Eurogroup για το κλείσιμο της συμφωνίας πριν το τέλος του 2016

    Τζανακόπουλος

    Δημήτρης Τζανακόπουλος


    Κρίσιμο χαρακτήρισε το αυριανό Eurogroup ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας νωρίτερα στη ραδιοσυχνότητα του «Αθήνα 9,84», εξηγώντας ότι η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα αποτυπώσει μία πορεία προς συμφωνία και πιθανόν «ένα αποφασιστικό βήμα προς τα εμπρός».

    Παράλληλα, δεν απέκλεισε τη σύγκληση ενός ακόμη, έκτακτου αυτή τη φορά, Eurogroup έως το τέλος του χρόνου για την οριστικοποίηση της συμφωνίας.

    Παράλληλα, απέκλεισε και την παραμικρή πιθανότητα να δεχθεί η κυβέρνηση τα μέτρα του ΔΝΤ για τα δημοσιονομικά και τα εργασιακά. Όπως είπε, επί λέξει, «εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να δεχθούμε τα μέτρα που θα προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τα δημοσιονομικά και τα εργασιακά», εν αντιθέσει, όπως τόνισε, με την Νέα Δημοκρατία που θέλει, όπως την κατηγόρησε, να εφαρμόσει μέτρα 4,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Αναφορικά με το χρέος, τέλος, επανέλαβε ότι ουδείς συζητά ονομαστική απομείωση αλλά χρονική επιμήκυνση των δανείων και μικρότερα επιτόκια με ταυτόχρονη μείωση πλεονασμάτων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Credit Suisse: Κάθε ελληνική οικογένεια έχει χάσει 67.291 ευρώ σε έξι χρόνια!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο χρησμός του Σόιμπλε: “Αν θέλει να μείνει στο ευρώ η Ελλάδα, να κάνει μεταρρυθμίσεις”

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Seabourn Encore: Το κρουαζιερόπλοιο-παλάτι ξεκινά το πρώτο του ταξίδι από τον Πειραιά (video)



    ΣΧΟΛΙΑ