• First Top Stories

    Στ. Τσαντανής: Ακόμη ένα capesize για την Seanergy Maritime;

    Τσαντάνης Seanergy ναυτιλία

    Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seanergy Maritime Holdings Corp.


    Μετά την είδηση πως η ναυτιλιακή Seanergy Maritime, συμφερόντων της Κλώντιας Ρέστη, σκοπεύει να αντλήσει περισσότερα κεφάλαια από το αμερικάνικο χρηματιστήριο, νεότερες πληροφορίες θέλουν την εταιρεία να πλησιάζει στην αγορά ενός capesize bulker.

    Συγκεκριμένα το όνομα της εισηγμένης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ναυτιλιακής, είχε συνδεθεί με την εξαγορά του CPO Asia (χωρητικότητας 180.000-dwt και κατασκευής 2011 στα ναυπηγεία Daewoo Mangalia) για ένα ποσό της τάξεως των 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Τώρα σύμφωνα με τους brokers το deal προχώρησε και η ναυτιλιακή της κας Ρέστη θα προσθέσει στο στόλο της το capesize και μάλιστα με λιγότερα χρήματα. Για την ακρίβεια για 25,5 εκατομμύρια δολάρια όπως αναφέρει το tradewinds.

    Οι πληροφορίες αυτές έρχονται ενώ η Seanergy Maritime στοχεύει στην άντληση περισσότερων κεφαλαίων από το αμερικανικό χρηματιστήριο στοχεύει, καθώς η διοίκηση της αποφάσισε να διπλασιάσει τον αριθμό των προς διάθεση μετοχών από 6 εκατ. που ήταν το αρχικό πλάνο, σε 12 εκατ. μετοχές.

    Αν λάβουμε υπόψη την τιμή της μετοχής την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2017, που διαμορφώθηκε στα 1,06 δολ. , η εταιρία θα μπορούσε να αντλήσει από την αγορά περίπου 12,7 εκατ. δολ.

    Ο στόλος της Seanergy αποτελείται από εννέα φορτηγά πλοία τύπου capesize και δύο τύπου handymax, ενώ τα εννέα από αυτά έχουν κατασκευαστεί μετά το 2010.

    Εφόσον η ναυτιλιακή προχωρήσει στην εξαγορά του bulker, αυτό θα είναι το τέταρτο capesize που προσθέτει στο στόλο της από τον Σεπτέμβριο του 2016.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Β. Βαλέντης: Τι συμβαίνει με τη μετοχή της Pyxis Tankers;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Πολέμης: Στέλνει στα διαλυτήρια tanker της New Shipping

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πέτρος Παππάς: Σε ανοδική πορεία η Star Bulk Carriers



    ΣΧΟΛΙΑ