• First Top Stories

    Sputnik: Προσωπική απόφαση του Ν.Κοτζιά η ανάκληση του Έλληνα πρεσβευτή στη Μόσχα

    • NewsRoom

    Όταν Αθήνα και Μόσχα δίναν τα χέρια


    Η απόφαση για την ανάκληση του Έλληνα πρεσβευτή στη Μόσχα είναι προσωπική του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ανέφερε πηγή την οποία επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

    Τις επόμενες ημέρες, ο Ελληνας πρεσβευτής στη Μόσχα Ανδρέας Φρυγανάς θα επιστρέψει στην Αθήνα και θα σταλεί στη Ρωσία ο αντικαταστάτης του, αλλά δεν είναι ακόμη γνωστό πότε θα συμβεί αυτό, ανέφερε η ίδια πηγή.

    Η είδηση της ανάκλησης του Έλληνα προσεβευτή στη Μόσχα έγινε γνωστή χθες, ενώ ακολούθησε διαρροή από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με την οποία ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματικής αποστολής στη ρωσική πρωτεύουσα δεν ανακαλείται, προσθέτοντας ότι δεν υφίσταται θέμα απομάκρυνσης και η θέση έχει προκηρυχθεί για όταν ολοκληρωθεί η θητεία του κ. Φρυγανά.

    Ο κ. Φρυγανάς, υπηρεσιακό στέλεχος της ελληνικής διπλωματίας με τον βαθμό του Πληρεξούσιου Υπουργού Β’, υπηρετεί ως πρεσβευτής της Ελλάδας στη Μόσχα από τον Μάρτιο του 2016. Υπό κανονικές συνθήκες, η θητεία ενός πρεσβευτή στο εξωτερικό διαρκεί κατ’ ελάχιστον τρία χρόνια.

    Παράλληλα, το ρωσικό πρακτορείο Tass μετέδωσε ότι οι Έλληνες διπλωμάτες που απελάθηκαν από την Ρωσία θα πρέπει να εγκαταλείψουν την χώρα έως το Κυριακή.

    Εξάλλου, χθες, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση-απάντηση στην κίνηση της Μόσχας να απελάσει τους δύο Έλληνες διπλωμάτες και να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρας στον διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του κ. Κοτζιά.

    Στην ανακοίνωση οι απελάσεις των Ελλήνων διπλωματών χαρακτηρίζονται αυθαίρετες και εκδικητικές, ενώ αποδίδει στη Ρωσία τον χαρακτηρισμό «σύντροφο εν όπλοις της Τουρκίας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μετατίθεται άρον άρον στην Αθήνα ο Έλληνας πρεσβευτής στη Μόσχα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνεχίζεται ο ψυχρός πόλεμος Αθήνας – Μόσχας: Σύντροφος εν όπλοις της Τουρκίας η Ρωσία, αυθαίρετες οι απελάσεις



    ΣΧΟΛΙΑ