array(0) {
}
        
    
Menu

Football Party για την τελευταία αγωνιστική της Super League με super δώρα και εκπλήξεις στα καταστήματα ΟΠΑΠ

Business

Twitter: Μπλόκαρε Russia Today και Sputnik στην ΕΕ

Comments

Τους λογαριασμούς των ρωσικών Μέσων Ενημέρωσης, Russia Today (RT) και Sputnik μπλόκαρε στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) το Twitter.

Το μπλόκο έρχεται μετά την απαγόρευση που επέβαλαν οι χώρες μέλη στα Μέσα αυτά στην ευρωπαϊκή αγορά και η οποία τέθηκε σε ισχύ χθες Τετάρτη.

1

Τόσο το RT όσο και το Sputnik κατηγορούνται ότι είναι εργαλεία «παραπληροφόρησης» της Μόσχας στον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας, σύμφωνα με την απόφαση των χωρών μελών της Ε.Ε.

Πλέον δεν είναι εφικτό στους χρήστες του Twitter στην ΕΕ να έχουν πρόσβαση στους διάφορους λογαριασμούς των δύο αυτών Μέσων.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ, το περιεχόμενο του Sputnik και του RT στα αγγλικά, τα γερμανικά, τα γαλλικά και τα ισπανικά δε μπορεί να μεταδοθεί πλέον στο διαδίκτυο και την τηλεόραση στις χώρες της Ένωσης.

Πριν καν τεθεί σε ισχύ αυτή η απόφαση, μεγάλες εταιρείες του διαδικτύου ήδη είχαν προχωρήσει στην απαγόρευση του περιεχομένου των ρωσικών δικτύων: το Facebook και το Instagram ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι μπλοκάρουν στην Ε.Ε. το περιεχόμενο του RT και του Sputnik, ενώ την Τρίτη αντίστοιχη ανακοίνωση έκανε και το YouTube.

Από την πλευρά του το Spotify ανακοίνωσε σήμερα ότι έκλεισε επ’ αόριστον το γραφείο του στη Ρωσία σε απάντηση στην «απρόκλητη επίθεση της Μόσχας εναντίον της Ουκρανίας».

Υπενθυμίζεται ότι χθες το Twitter είχε δηλώσει ότι η εταιρεία σκοπεύει να συμμορφωθεί με τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης Russia Today και Sputnik όταν τεθεί σε ισχύ η εντολή της ΕΕ, όπως και έγινε.

Διαβάστε επίσης:

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας απαγορεύει την καταβολή μερισμάτων και τόκων σε ξένους επενδυτές

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αιγάλεω: Ένοπλη ληστεία τα ξημερώματα σε ψητοπωλείο
Football Party για την τελευταία αγωνιστική της Super League με super δώρα και εκπλήξεις στα καταστήματα ΟΠΑΠ
ΕΛΤΟΝ: Υπέγραψε ομολογιακό δάνειο 9 εκατ. ευρώ
Eurobank: Δυναμική εκκίνηση στο 2025 και “ψήφος” εμπιστοσύνης από αναλυτές
Λούβρο: Το χαλάζι απειλεί έργα τέχνης καθώς εισέρχεται από την οροφή
Fidji Simo: Ποια είναι η γυναίκα που απογείωσε την Instacart και ανέλαβε το τιμόνι των εφαρμογών της OpenAI
Jefferies & AXIA διατηρούν «Buy» για την Εθνική Τράπεζα
Buy, hold or Sell: Άμεση ανάλυση για OPTIMA, ΑΡΑΙΓ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΟΤΕ
Πάπας Λέων: Πώς βλέπει ο διεθνής Τύπος τον «Λατίνο Γιάνκη» – Τι δείχνει… στάση σε συντηρητική και κοσμική θητεία – Η σχέση με τους Ρεμπουπλικανούς
Αθηναϊκή Ριβιέρα: Οι κορυφαίοι ξένοι αγοραστές ανά περιοχή – Η ανθρωπογεωγραφία της ελιτ αγοράς ακινήτων