Menu
0.45%
Τζίρος: 77.05 εκατ.

Porsche: Άλμα 34% στα κέρδη του α’ εξαμήνου

Business

Twitter: Μπλόκαρε Russia Today και Sputnik στην ΕΕ

Comments

Τους λογαριασμούς των ρωσικών Μέσων Ενημέρωσης, Russia Today (RT) και Sputnik μπλόκαρε στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) το Twitter.

Το μπλόκο έρχεται μετά την απαγόρευση που επέβαλαν οι χώρες μέλη στα Μέσα αυτά στην ευρωπαϊκή αγορά και η οποία τέθηκε σε ισχύ χθες Τετάρτη.

1

Τόσο το RT όσο και το Sputnik κατηγορούνται ότι είναι εργαλεία «παραπληροφόρησης» της Μόσχας στον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας, σύμφωνα με την απόφαση των χωρών μελών της Ε.Ε.

Πλέον δεν είναι εφικτό στους χρήστες του Twitter στην ΕΕ να έχουν πρόσβαση στους διάφορους λογαριασμούς των δύο αυτών Μέσων.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ, το περιεχόμενο του Sputnik και του RT στα αγγλικά, τα γερμανικά, τα γαλλικά και τα ισπανικά δε μπορεί να μεταδοθεί πλέον στο διαδίκτυο και την τηλεόραση στις χώρες της Ένωσης.

Πριν καν τεθεί σε ισχύ αυτή η απόφαση, μεγάλες εταιρείες του διαδικτύου ήδη είχαν προχωρήσει στην απαγόρευση του περιεχομένου των ρωσικών δικτύων: το Facebook και το Instagram ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι μπλοκάρουν στην Ε.Ε. το περιεχόμενο του RT και του Sputnik, ενώ την Τρίτη αντίστοιχη ανακοίνωση έκανε και το YouTube.

Από την πλευρά του το Spotify ανακοίνωσε σήμερα ότι έκλεισε επ’ αόριστον το γραφείο του στη Ρωσία σε απάντηση στην «απρόκλητη επίθεση της Μόσχας εναντίον της Ουκρανίας».

Υπενθυμίζεται ότι χθες το Twitter είχε δηλώσει ότι η εταιρεία σκοπεύει να συμμορφωθεί με τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης Russia Today και Sputnik όταν τεθεί σε ισχύ η εντολή της ΕΕ, όπως και έγινε.

Διαβάστε επίσης:

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας απαγορεύει την καταβολή μερισμάτων και τόκων σε ξένους επενδυτές

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Porsche: Άλμα 34% στα κέρδη του α’ εξαμήνου
BMW: Εθελούσια έξοδος για χιλιάδες εργαζόμενους στη Γερμανία – Mειώνει έξοδα και ενισχύει την κερδοφορία
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρή ανάπτυξη το πρώτο εξάμηνο του 2026 σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ευρασία και Αφρική
Η IKEA παρουσιάζει τη νέα συλλεκτική σειρά KOMPISHÄNG – Σχεδιασμένη για μια ζωή σε κίνηση
TÜV AUSTRIA: Επαναπιστοποίησε τη Fitness Meals με το ιδιωτικό Σχήμα Πιστοποίησης «No Food Waste»
SK Hynix: Στα σκαριά επενδυτικό σχέδιο-μαμούθ ύψους $31 δισ. το 2026 – Βουτιά 19% για τη μετοχή στη Σεούλ
Επίσκεψη της Δανάης Μπεζαντάκου στον αρχηγό του ΓΕΝ
ΟΤΕ: Ισχυρή κερδοφορία στα €283,2 εκατ. στο α’ εξάμηνο 2026 – Ρεκόρ στις προσθήκες συνδρομητών FTTH και κινητής
Νέο πενταετές πρόγραμμα για «έξυπνα λιμάνια» από την Κίνα μέχρι το 2030
ElvalHalcor: Ξεκινά πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών έως 12 εκατ. ευρώ – Στόχος η απόκτηση έως 2,89 εκατ. τίτλων