array(0) {
}
        
    
Menu
1.05%
Τζίρος: 2.65 εκατ.

Στενά του Ορμούζ: Άλμα 50% στις ροές πετρελαίου εκτός Ιράν παρά τις νέες εντάσεις

Business

Twitter: Μπλόκαρε Russia Today και Sputnik στην ΕΕ

Comments

Τους λογαριασμούς των ρωσικών Μέσων Ενημέρωσης, Russia Today (RT) και Sputnik μπλόκαρε στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) το Twitter.

Το μπλόκο έρχεται μετά την απαγόρευση που επέβαλαν οι χώρες μέλη στα Μέσα αυτά στην ευρωπαϊκή αγορά και η οποία τέθηκε σε ισχύ χθες Τετάρτη.

1

Τόσο το RT όσο και το Sputnik κατηγορούνται ότι είναι εργαλεία «παραπληροφόρησης» της Μόσχας στον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας, σύμφωνα με την απόφαση των χωρών μελών της Ε.Ε.

Πλέον δεν είναι εφικτό στους χρήστες του Twitter στην ΕΕ να έχουν πρόσβαση στους διάφορους λογαριασμούς των δύο αυτών Μέσων.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ, το περιεχόμενο του Sputnik και του RT στα αγγλικά, τα γερμανικά, τα γαλλικά και τα ισπανικά δε μπορεί να μεταδοθεί πλέον στο διαδίκτυο και την τηλεόραση στις χώρες της Ένωσης.

Πριν καν τεθεί σε ισχύ αυτή η απόφαση, μεγάλες εταιρείες του διαδικτύου ήδη είχαν προχωρήσει στην απαγόρευση του περιεχομένου των ρωσικών δικτύων: το Facebook και το Instagram ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι μπλοκάρουν στην Ε.Ε. το περιεχόμενο του RT και του Sputnik, ενώ την Τρίτη αντίστοιχη ανακοίνωση έκανε και το YouTube.

Από την πλευρά του το Spotify ανακοίνωσε σήμερα ότι έκλεισε επ’ αόριστον το γραφείο του στη Ρωσία σε απάντηση στην «απρόκλητη επίθεση της Μόσχας εναντίον της Ουκρανίας».

Υπενθυμίζεται ότι χθες το Twitter είχε δηλώσει ότι η εταιρεία σκοπεύει να συμμορφωθεί με τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης Russia Today και Sputnik όταν τεθεί σε ισχύ η εντολή της ΕΕ, όπως και έγινε.

Διαβάστε επίσης:

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας απαγορεύει την καταβολή μερισμάτων και τόκων σε ξένους επενδυτές

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στενά του Ορμούζ: Άλμα 50% στις ροές πετρελαίου εκτός Ιράν παρά τις νέες εντάσεις
Trastor: Πουλά 4όροφο κτίριο γραφείων στο Μαρούσι για σχεδόν 10 εκατ. ευρώ
Υπεγράφη στο Χιούστον η διακήρυξη για την ίδρυση του Κέντρου Ενέργειας Ανατολικής Μεσογείου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας 3+1
Φόρουμ της Αδριατικής: Δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι η Ηγουμενίτσα, στην τέταρτη θέση η Κέρκυρα, στην δωδέκατη η Πάτρα
Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Δημιουργία αξίας για τις τοπικές κοινωνίες
Cenergy Holdings: Δωρεάν διάθεση 31.294 ιδίων μετοχών σε στελέχη αξίας 754 χιλ. ευρώ
Aktor – ΔΕΠΑ Εμπορίας: Έκλεισε το deal Atlantic SEE – Venture Global – Συμφωνία 20 ετών για προμήθεια 1 εκατ. τόνων LNG ετησίως
Το Μουντιάλ των 40 δισ. δολαρίων! Πώς η FIFA δημιούργησε τη μεγαλύτερη οικονομική μηχανή στην ιστορία του αθλητισμού
Εντός του έτους ο Οδικός Χάρτης Συνεργασίας του Διαλόγου Ενέργειας 3+1 – Στο επίκεντρο ασφάλεια, διασυνδέσεις και φυσικό αέριο στην Αν. Μεσόγειο
SpaceX: Ντεμπούτο στην Wall Street για την ιστορική IPO – Στα 1,8 τρισ. η αποτίμηση