Menu
0.88%
Τζίρος: 241.67 εκατ.

Safe Bulkers (Πόλυς Β. Χατζηωάννου): Στις 30 Ιουλίου τα μερίσματα 0,50%/μετοχή

Business

Twitter: Μπλόκαρε Russia Today και Sputnik στην ΕΕ

Comments

Τους λογαριασμούς των ρωσικών Μέσων Ενημέρωσης, Russia Today (RT) και Sputnik μπλόκαρε στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) το Twitter.

Το μπλόκο έρχεται μετά την απαγόρευση που επέβαλαν οι χώρες μέλη στα Μέσα αυτά στην ευρωπαϊκή αγορά και η οποία τέθηκε σε ισχύ χθες Τετάρτη.

1

Τόσο το RT όσο και το Sputnik κατηγορούνται ότι είναι εργαλεία «παραπληροφόρησης» της Μόσχας στον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας, σύμφωνα με την απόφαση των χωρών μελών της Ε.Ε.

Πλέον δεν είναι εφικτό στους χρήστες του Twitter στην ΕΕ να έχουν πρόσβαση στους διάφορους λογαριασμούς των δύο αυτών Μέσων.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ, το περιεχόμενο του Sputnik και του RT στα αγγλικά, τα γερμανικά, τα γαλλικά και τα ισπανικά δε μπορεί να μεταδοθεί πλέον στο διαδίκτυο και την τηλεόραση στις χώρες της Ένωσης.

Πριν καν τεθεί σε ισχύ αυτή η απόφαση, μεγάλες εταιρείες του διαδικτύου ήδη είχαν προχωρήσει στην απαγόρευση του περιεχομένου των ρωσικών δικτύων: το Facebook και το Instagram ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι μπλοκάρουν στην Ε.Ε. το περιεχόμενο του RT και του Sputnik, ενώ την Τρίτη αντίστοιχη ανακοίνωση έκανε και το YouTube.

Από την πλευρά του το Spotify ανακοίνωσε σήμερα ότι έκλεισε επ’ αόριστον το γραφείο του στη Ρωσία σε απάντηση στην «απρόκλητη επίθεση της Μόσχας εναντίον της Ουκρανίας».

Υπενθυμίζεται ότι χθες το Twitter είχε δηλώσει ότι η εταιρεία σκοπεύει να συμμορφωθεί με τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης Russia Today και Sputnik όταν τεθεί σε ισχύ η εντολή της ΕΕ, όπως και έγινε.

Διαβάστε επίσης:

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας απαγορεύει την καταβολή μερισμάτων και τόκων σε ξένους επενδυτές

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΕΑ: Βαρίδι για τις μικρές επιχειρήσεις το ενεργειακό κόστος και οι ακριβές πρώτες ύλες
Safe Bulkers (Πόλυς Β. Χατζηωάννου): Στις 30 Ιουλίου τα μερίσματα 0,50%/μετοχή
Aleksandra Kordecka (Κομισιόν): Το European Competitiveness Fund θα ανοίξει χρηματοδοτικό παράθυρο για τα κρίσιμα μέταλλα
Ευάγγελος Μυτιληναίος: Δεν θα είναι Ευρωπαίοι οι κύριοι πελάτες μας για το γάλλιο- Οι προκλήσεις για την ευρωπαϊκή βιομηχανία
Μη κρατικά Πανεπιστήμια: Ποια πανεπιστήμια φημολογείται πως πήραν την έγκριση της ΕΘΑΑΕ
Σταμάτης Τσαντάνης: Γιατί η Seanergy εκδίδει retail ομόλογο 100 εκατ. ευρώ
Όλα τα σενάρια στο τραπέζι για το deal Φέσσα – Φουρλή
Kapopoulos Fine Arts: Δύο μοναδικά έργα του Damien Hirst πρώτη φορά σε γκαλερί στην Ελλάδα
Οι Έλληνες εφοπλιστές ναυπηγούν 962 πλοία που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών
Ο Μαρινάκης αποκαλύπτει σήμερα το νέο Καραϊσκάκη των 250 εκατ. ευρώ αλλά και το νέο μοντέλο διοίκησης του Ολυμπιακού