Menu
-0.38%
Τζίρος: 39.70 εκατ.

DBRS για Γαλλία: Πώς η αυξανόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια επηρεάζει την οικονομική πολιτική

Business

Twitter: Μπλόκαρε Russia Today και Sputnik στην ΕΕ

Comments

Τους λογαριασμούς των ρωσικών Μέσων Ενημέρωσης, Russia Today (RT) και Sputnik μπλόκαρε στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) το Twitter.

Το μπλόκο έρχεται μετά την απαγόρευση που επέβαλαν οι χώρες μέλη στα Μέσα αυτά στην ευρωπαϊκή αγορά και η οποία τέθηκε σε ισχύ χθες Τετάρτη.

1

Τόσο το RT όσο και το Sputnik κατηγορούνται ότι είναι εργαλεία «παραπληροφόρησης» της Μόσχας στον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας, σύμφωνα με την απόφαση των χωρών μελών της Ε.Ε.

Πλέον δεν είναι εφικτό στους χρήστες του Twitter στην ΕΕ να έχουν πρόσβαση στους διάφορους λογαριασμούς των δύο αυτών Μέσων.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ, το περιεχόμενο του Sputnik και του RT στα αγγλικά, τα γερμανικά, τα γαλλικά και τα ισπανικά δε μπορεί να μεταδοθεί πλέον στο διαδίκτυο και την τηλεόραση στις χώρες της Ένωσης.

Πριν καν τεθεί σε ισχύ αυτή η απόφαση, μεγάλες εταιρείες του διαδικτύου ήδη είχαν προχωρήσει στην απαγόρευση του περιεχομένου των ρωσικών δικτύων: το Facebook και το Instagram ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι μπλοκάρουν στην Ε.Ε. το περιεχόμενο του RT και του Sputnik, ενώ την Τρίτη αντίστοιχη ανακοίνωση έκανε και το YouTube.

Από την πλευρά του το Spotify ανακοίνωσε σήμερα ότι έκλεισε επ’ αόριστον το γραφείο του στη Ρωσία σε απάντηση στην «απρόκλητη επίθεση της Μόσχας εναντίον της Ουκρανίας».

Υπενθυμίζεται ότι χθες το Twitter είχε δηλώσει ότι η εταιρεία σκοπεύει να συμμορφωθεί με τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης Russia Today και Sputnik όταν τεθεί σε ισχύ η εντολή της ΕΕ, όπως και έγινε.

Διαβάστε επίσης:

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας απαγορεύει την καταβολή μερισμάτων και τόκων σε ξένους επενδυτές

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ryanair: Προειδοποίηση Ο’Λίρι για ιστορικό ρεκόρ αυξήσεων στην Ευρώπη – 20% πάνω τα εισιτήρια το 2027
Public και Εκδόσεις Διόπτρα: Μια νύχτα στο βιβλιοπωλείο με τον «Γείτονα» του Sebastian Fitzek
Nomura: Γερμανική «καμπάνα» 320.000 ευρώ για την Commerzbank λίγο πριν την εξαγορά από την Unicredit
Στρατηγική συνεργασία του νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας
Πουλήθηκε το ιστορικό κτίριο στη Χρήστου Λαδά με ένοικο τη ΔΕΗ
Αγροτικό πετρέλαιο: Από 1η Νοεμβρίου το myDiesel – Τι αλλάζει για αγρότες και πρατήρια καυσίμων
Βαγγέλης Μαρινάκης (Capital Tankers): Εξασφάλισε χρηματοδοτήσεις 930 εκατ. δολ. για 11 υπό ναυπήγηση VLCC
Cairo Mezz: Στα 1,49 δισ. ευρώ το ανεξόφλητο υπόλοιπο ομολογιών A
Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πράσινο φως στη συγχώνευση Crediabank – Ευρώπη Holdings
Revolut: «Έπεσε» η πλατφόρμα με τους χρήστες να αναφέρουν προβλήματα σε όλο τον κόσμο – Τι απαντά η εταιρεία