• First Top Stories

    Ραγδαίες εξελίξεις στον ΔΟΛ: Μπαίνει διαχειριστής εντός ολίγων ημερών

    ΔΟΛ

    Το κτήριο, όπου στεγαζόταν ο ΔΟΛ


    Αίτηση εγκατάστασης ειδικού διαχειριστή αναμένεται να υποβάλουν μέσα στις επόμενες ημέρες οι πιστώτριες τράπεζες του ιστορικού εκδοτικού συγκροτήματος Λαμπράκη (ΔΟΛ), δρομολογώντας ραγδαίες εξελίξεις αναφορικά με την τύχη της επιχείρησης, των ΜΜΕ που διαθέτει και των εκατοντάδων εργαζομένων της.

    Αυτό που θέλουν να πετύχουν οι τράπεζες με την κίνηση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να τοποθετηθεί το συντομότερο δυνατό στον ΔΟΛ ένα πρόσωπο που θα αναλάβει την απογραφή των περιουσιακών στοιχείων του Οργανισμού και έπειτα θα προχωρήσει εντός 12μήνου στην πώληση ή ρευστοποίηση μέρους ή όλων των περιουσιακών στοιχείων μέσω δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού, ώστε να εξοφληθούν οι πιστωτές του (τα χρέη του οργανισμού αγγίζουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ). Αν με τις ενέργειες αυτές εξοφληθούν όλοι οι πιστωτές, τότε το εναπομείναν ενεργητικό της εταιρείας θα επιστραφεί στους μετόχους της για να συνεχίσουν τη λειτουργία της, ενώ σε αντίθετη περίπτωση μετά την ολοκλήρωση της θητείας του ειδικού διαχειριστή υποβάλλεται αίτηση πτώχευσης της εταιρείας.

    Με δεδομένο ότι ο ΔΟΛ βρίσκεται σε γενική και μόνιμη αδυναμία πληρωμών και τα χρέη του προς τις τράπεζες αποτελούν σχεδόν το 75% του συνόλου των χρεών του, θεωρείται βέβαιο πως το δικαστήριο θα εγκρίνει την εγκατάσταση ειδικού διαχειριστή, τον οποίο θα επιλέξουν οι ίδιες οι τράπεζες. Η συζήτηση της αίτησης των τραπεζών θα πρέπει να γίνει μέσα σε δύο μήνες από την υποβολή της, ενώ εντός 30 ημερών από τη δημοσίευση της απόφασης θα συζητηθούν τυχόν αιτήσεις τριτανακοπής.

    Είναι φανερό ότι πλέον οι εξελίξεις “τρέχουν” με μεγάλη ταχύτητα για τον ΔΟΛ, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετικά δεινή θέση, και είναι ζήτημα πλέον αν θα εκδοθεί για παραπάνω από μία ή δύο Κυριακές το «Βήμα», αφού το χαρτί τελειώνει, στα ταμεία δεν υπάρχει ούτε ευρώ εδώ και μήνες και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι βλέπουν τους χειρότερους εφιάλτες τους να γίνονται πραγματικότητα. Οι τράπεζες φαίνεται πως έχουν αποφασίσει για την τύχη του ΔΟΛ με τις κινήσεις τους, με τον Σταύρο Ψυχάρη απλό θεατή πλέον της κατάστασης...

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δημοσιεύεται σήμερα το σκεπτικό της απόφασης για τις τηλεοπτικές άδειες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο: Συνέλαβαν 2 συμβολαιογράφους γιατί δεν δέχτηκαν τα ομόλογα Σώρρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βόμβα Σόιμπλε στη διαπραγμάτευση: «Ή θα παραμείνει το ΔΝΤ ή θα πάμε σε νέο μνημόνιο»



    ΣΧΟΛΙΑ