• First Top Stories

    Ψάχνουν ενόχους στα social media για τις διαμαρτυρίες κατά των πλειστηριασμών

    Από διαμαρτυρία κατά των πλειστηριασμών


    Αφού έκανε φύλλο και φτερό προσωπικούς λογαριασμούς χρηστών στα social media, η Ασφάλεια Αθηνών προχώρησε ακόμη και στο άνοιγμα φακέλων με εγκληματίες για να μπορέσει να ταυτοποιήσει τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για να διαμαρτυρηθούν για τους πλειστηριασμούς.

    Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, πολίτες που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις, καλούνται ο ένας μετά τον άλλο στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) για να απολογηθούν για πράξεις που τους καταλογίζει η Κρατική Ασφάλεια. Ακόμη και άτομα που φέρονται να μην είχαν συγκεκριμένη δράση, αλλά απλώς ανάρτησαν στο Διαδίκτυο υλικό από τα επεισόδια, εμφανίζονται στην πολυσέλιδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί και που βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της προανάκρισης από την ΕΛ.ΑΣ.

    Για το γεγονός αυτό, ότι δηλαδή η δικογραφία δεν έχει μεταβιβαστεί στην Εισαγγελία προκειμένου να προχωρήσει η υπόθεση, κύκλοι της ΛΑΕ καταγγέλλουν ότι τους «θέλουν σε καθεστώς ομηρίας μέχρι τις εκλογές», κάνοντας λόγο για πογκρόμ διώξεων κατά πρώην συντρόφων.

    Όπως αναφέρεται στο ίδιο ρεπορτάζ, με το αιτιολογικό ότι έσπρωχναν τις ασπίδες και ότι αγριοκοίταζαν αστυνομικούς, το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος ταυτοποίησε 14 μέλη των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών που συμμετείχαν στα επεισόδια που έγιναν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών στις 29 Νοεμβρίου 2017.

    Μέσα από φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο η Κρατική Ασφάλεια, λαμβάνοντας υπόψη της και καταθέσεις αστυνομικών που βρίσκονταν τότε σε διατεταγμένη υπηρεσία, διαπίστωσε ότι μέλη της Λαϊκής Ενότητας αλλά και του Κινήματος «Δεν Πληρώνω» προέβησαν σε πράξεις, για τις οποίες κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στη ΓΑΔΑ και φέρονται να συνδέονται με τα αδικήματα της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας από κοινού, επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, ολοκληρωμένης και απόπειρας από κοινού και διατάραξης κοινής ειρήνης, με τον επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη να χαρακτηρίζεται υποκινητής.

    Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, οι άνδρες της Ασφάλειας έκαναν φύλλο και φτερό YouTube και Facebook προτού αποστείλουν στα πρόσωπα που συμμετείχαν στην κινητοποίηση κλήσεις για παροχή εξηγήσεων.

    Από το οπτικοακουστικό υλικό συνολικής διάρκειας τουλάχιστον 10 λεπτών που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν 14 διαδηλωτές που «προσπαθούσαν, ασκώντας βία να σπάσουν το φραγμό των αστυνομικών προκειμένου να εισέλθουν εντός της αίθουσας με αριθμό 7 όπου επρόκειτο να διενεργηθεί η διαδικασία των πλειστηριασμών».

    Στη δικογραφία των 347 σελίδων που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνονται ακόμη και αναρτήσεις που έχουν γίνει σε προσωπικούς λογαριασμούς διαδηλωτών. Την περασμένη εβδομάδα κλήθηκε στη ΓΑΔΑ στέλεχος της ΛΑΕ επειδή δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook υλικό από την επίμαχη ημέρα. Τέσσερις φωτογραφίες, τέσσερα βίντεο, αλλά και κείμενο που αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «δεν έμεινε τίποτα όρθιο που να μην εκσφενδονιστεί στα ΜΑΤ», βρίσκεται αποθηκευμένο σε ψηφιακό δίσκο και είναι στη διάθεση της Κρατικής Ασφάλειας.

    Ανάμεσα σε όσους πήραν μέρος στη διαμαρτυρία βρίσκονταν και πολιτικά πρόσωπα (Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Στάθης Λεουτσάκος, Ζωή Κωνσταντοπούλου), πρώην σύντροφοι του Αλέξη Τσίπρα, που μέχρι και το 2015 ήταν βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Ενδεικτικό της βαρύτητας που δίνεται είναι το γεγονός ότι ανέλαβε την υπόθεση το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος λες και οι διαμαρτυρόμενοι επιδίωξαν την κατάλυση του πολιτεύματος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τον δικό της «Μεγάλο Αδελφό» δημιουργεί και επίσημα η Κυβέρνηση! Τι θα παρακολουθεί στο Internet

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τζανακόπουλος: Δεν δώσαμε εντολή για παρακολούθηση του Λαφαζάνη, θέλει να αυτοηρωποιηθεί



    ΣΧΟΛΙΑ