Πολιτική

Τον δικό της «Μεγάλο Αδελφό» δημιουργεί και επίσημα η Κυβέρνηση! Τι θα παρακολουθεί στο Internet

  • NewsRoom


Το δικό της διαδικτυακό «παρατηρητήριο» δημιουργεί και επίσημα η Κυβέρνηση, προκειμένου να ελέγχει τη χρήση του διαδικτύου στην προεκλογική περίοδο!

Σύμφωνα με το άρθρο 105 παράγραφος β του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή την Πέμπτη, προβλέπεται η δημιουργία μιας «Επιτροπή για την Ορθή Χρήση του Διαδικτύου στις Εκλογικές Διαδικασίες», η οποία θα συσταθεί έπειτα από κοινή απόφαση που θα εκδώσουν τα υπουργεία Εσωτερικών, Ψηφιακής Πολιτικής και Δικαιοσύνης.

Το άρθρο προβλέπει τη δημιουργία στο υπουργείο Εσωτερικών, ενός Εθνικού Εκλογικού Δικτύου, το οποίο θα λειτουργεί ως ενιαίο κέντρο συντονισμού για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου και των λοιπών ΤΠΕ στις εθνικής εμβέλειας εκλογικές διαδικασίες και τις υποδομές και πληροφοριακά συστήματα των φορέων που είναι αρμόδιοι για την διεξαγωγή τους.

Το Εθνικό Εκλογικό Δίκτυο θα περιλαμβάνει και τη νέα Επιτροπή Ορθής Χρήσης, η οποία όπως αναφέρεται  «παρακολουθεί τη χρήση του διαδικτύου στις εκλογικές διαδικασίες εθνικής εμβέλειας. Η Επιτροπή θα «εισηγείται προς τους συναρμόδιους Υπουργούς την υιοθέτηση κανονιστικών ρυθμίσεων προς την κατεύθυνση της πρόληψης ψευδών ειδήσεων του σεβασμού των προσωπικών δεδομένων των πολιτών και της διαφάνειας στη χρήση του διαδικτύου για την προεκλογική προβολή των πολιτικών κομμάτων και των υποψηφίων».

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο «η Επιτροπή συγκροτείται εντός 1 μήνα από τη δημοσίευση του παρόντος με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Ψηφιακής Πολιτικής, Δικαιοσύνης και αποτελείται από το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών, ως πρόεδρο, υπαλλήλους των αρμόδιων οργανικών μονάδων των υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Πολιτικής, εκπροσώπους της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, της ανεξάρτητης αρχής για την προστασία προσωπικών δεδομένων και ειδικούς επιστήμονες και εμπειρογνώμονες σε θέματα που σχετίζονται με τις αρμοδιότητές της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παίζει τα ρέστα του ο Τσίπρας με πολιτογράφηση Ρομά και μεταναστών και σωρηδόν κατ΄εξαίρεση προσλήψεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Γεροβασίλη ομολογεί εμμέσως πως παρακολουθούν τι γράφουν οι πολίτες στα social media