• First Top Stories

    Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης του λεωφορείου στην Τουρκία (video)

    τουρκία


    Ένα βίντεο, που κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου δείχνει τη στιγμή που το λεωφορείο στην Καισάρεια της Τουρκίας δέχεται τη βομβιστική επίθεση από άλλο αυτοκίνητο το οποίο είναι γεμάτο με εκρηκτικά. 

    Το εν λόγω βίντεο είναι τραβηγμένο από κάμερα άλλου οχήματος, το οποίο απέχει μερικά μέτρα από το λεωφορείο και δείχνει τη στιγμή που το προσεγγίζει αυτοκίνητο και ακολουθεί η έκρηξη, έξω από το Πανεπιστήμιο Ερσιγές.

    Το νέο λουτρό αίματος σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου  17 Δεκεμβρίου και είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 14 στρατιώτες που βρισκόντουσαν σε άδεια και να τραυματιστούν άλλοι 55 πολίτες εκ των οποίων οι 12 σοβαρά.

    Μετά τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Καισάρεια της Τουρκίας ο Ερντογάν φωτογράφισε το ΡΚΚ ως υπέυθυνο. 

    Σε ανακοίνωσή του μάλιστα ο Ερντογάν είπε ότι «η αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση είναι υπεύθυνη για τη σημερινή επίθεση» και πρόσθεσε «τέτοιες επιθέσεις αυτές δεν είναι ανεξάρτητες των εξελίξεων σε Ιράκ και Συρία».

    Ο Ερντογάν σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων συχνά χρησιμοποιεί τον όρο «ακραία τρομοκρατική οργάνωση» για να αναφερθεί στο PKK, το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ, αλλά και την ΕΕ.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή ένας καμικάζι αυτοκτονίας ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο κοντά στο λεωφορείο. Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιμίρ, ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Ικόνιο και συγκαλεί έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται να κάνει δηλώσεις για τη νέα πολύνεκρη βομβιστική επίθεση.

    Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας απαγόρευσε προσωρινά την αναμετάδοση εικόνων και πληροφοριών. Οπότε η ενημέρωση γίνεται με το σταγονόμετρο και μόνο από τα διεθνή μέσα.

    Η αμερικανική πρεσβεία στην Τουρκία καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση.

    Επίθεση στα γραφεία φιλοκουρδικού κόμματος από εξαγριωμένους πολίτες

    Μετά την επίθεση, πολίτες επιτέθηκαν στο κτίριο του φιλοκουρδικού κόμματος HDP στην Καισάρεια. Ο κόσμος που έχει εξαγριωθεί επιτίθεται φωνάζοντας «εκδίκηση». Πιθανότατα το θεωρούν υπεύθυνο για την επίθεση ωστόσο ακόμα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

    Παράλληλα, το λεωφορείο που ήταν σταματημένο έξω από το πανεπιστήμιο Erciyes μετέφερε στρατιώτες οι οποίοι ήταν ντυμένοι με πολιτικά -καθώς είχαν πάρει άδεια για το Σαββατοκύριακο – αλλά και πολίτες.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, όχημα γεμάτο με εκρηκτικά πέρασε δίπλα από το σταθμευμένο λεωφορείο και προκάλεσε την έκρηξη, με αποτέλεσμα το λεωφορείο να καταστραφεί ολοσχερώς.

    Το σημείο στο οποίο σημειώθηκε είναι ένα πολυσύχναστο μέρος καθώς εκεί κοντά βρίσκεται το Πανεπιστήμιο  Erciyes, το οποίο ωστόσο ήταν κλειστό, αλλά και ένα αρχηγείο, που δεν αποκλείεται να ήταν και στόχος του βομβιστή. Η έκρηξη έγινε από ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο του οποίου ο αριθμός της πινακίδας ξεκινάει από 71.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κολλέγιο Αθηνών: Η μάχη για την ψυχή του καλύτερου σχολείου της Αθήνας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ηλίας Μπίσιας: Έχετε καταθέσεις σε ξένες τράπεζες; τι θα ισχύσει από τις αρχές του 2017

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δραματικές εκτιμήσεις. Τι βλέπουν 4 αναλυτές και Κομισιόν για τη β’ αξιολόγηση

     



    ΣΧΟΛΙΑ