• First Top Stories

    Παπανδρέου vs Παπανδρέου: Στηρίζει τις Πρέσπες ο Γιώργος, στη γραμμή Γεννηματά ο Νίκος

    • NewsRoom


    Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Παπανδρέου σημείωσε ότι διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών και συντάσσεται πλήρως με την απόφαση της Φ. Γεννηματά για την μη υπερψήφισή της.

    Συγκεκριμένα, μιλώντας στο newpost, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε: «Έχω σοβαρές επιφυλάξεις με τις προβλέψεις της Συμφωνίας των Πρεσπών και άρα συμμερίζομαι πλήρως τους χειρισμούς της Φώφης Γεννηματά και τις αποφάσεις των οργάνων του ΚΙΝΑΛ για την μη υπερψήφισή της από το ελληνικό Κοινοβούλιο».

    Στον αντίποδα, σε συνέντευξη που έδωσε στην Εφημερίδα των Συντακτών και δημοσιεύεται σήμερα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου εκφράζεται θετικά για τη Συμφωνία των Πρεσπών, παραπέμποντας σε θετική δήλωση που είχε κάνει τον Ιούνιο του 2018 στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής.

    Τότε την είχε χαρακτηρίσει ως μια ισορροπημένη συμφωνία συμπληρώνοντας ότι η συγκυρία αποτελεί πραγματική ευκαιρία.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου μεταξύ άλλων αναφέρει στην συνέντευξη στην ΕφΣυν: «Όπως είπατε, η γνώμη μου για τη συγκεκριμένη συμφωνία είναι γνωστή, την έχω διατυπώσει πολύ καθαρά εδώ και μήνες στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής. Η πρώτη έγνοια μας θα έπρεπε να είναι η αποφυγή ενός διχασμού γύρω από ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής, σε αυτή την περίπτωση το Μακεδονικό. Εργαλειοποίηση ενός δύσκολου ζητήματος, υπό το πρίσμα της προώθησης κομματικών συμφερόντων, έχει υπάρξει και στο παρελθόν, με καταστροφικές επιπτώσεις για τον ελληνικό λαό και τη χώρα. Αν πορευτούμε προς τις εκλογές σε ένα κλίμα διχασμού και αλληλοκατηγοριών για το ποιοι είναι πατριώτες και ποιοι μειοδότες θα είναι καταστροφή», τονίζει ο κ. Παπανδρέου.

    Την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ είχε χαιρετίσει τον Ιούνιο του 2018 η Σοσιαλιστική Διεθνής, πρόεδρος της οποίας είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Εδώ μιλούν οι τολμηροί»: Στο Ποτάμι συζητούν για τις Πρέσπες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί ο Τσίπρας μπορεί να μείνει στην Ιστορία ως προδότης και όχι ως νικητής



    ΣΧΟΛΙΑ