• First Top Stories

    Ο Ερντογάν φανατίζει τα πλήθη: Έδειξε σε συγκέντρωσή του βίντεο του μακελειού στο Κράισττσερτς

    • NewsRoom


    Να ντοπάρει τα πλήθη με κάθε τρόπο προσπαθεί ο Ερντογάν. Ενώ όλος ο πλανήτης προσπαθεί να αποκλείσει κάθε εικόνα από το αποτρόπαιο έγκλημα στην Νέα Ζηλανδία με τους δεκάδες νεκρούς, ο Τούρκος πρόεδρος σε προεκλογική συγκέντρωσή του το Σάββατο δεν δίστασε να δείξει στιγμιότυπα από το μακελειό για να πείσει τα συγκεντρωμένα πλήθη ότι ο τρομοκράτης απειλούσε Τούρκους μουσουλμάνους.

    Ο Ερντογάν δήλωσε ότι ο δράστης του μακελειού, Μπρέντον Τάραντ, είχε επισκεφτεί δύο φορές την Τουρκία και είχε απειλήσει ότι οι Τούρκοι δεν έχουν καμία θέση στην Ευρώπη, χρησιμοποιώντας επί της ουσίας το αποτρόπαιο υλικό στην αντιπαράθεσή του με την ΕΕ.

    Στην προεκλογική του συγκέντρωση ο Τούρκος πρόεδρος έδειξε σε μια μεγάλη οθόνη βίντεο που περιελάμβανε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη και αλλοιωμένες εικόνες από το οπτικοακουστικό υλικό που κινηματογράφησε ο Τάραντ κατά τη στιγμή των πυροβολισμών του προς το πλήθος πιστών στα τεμένη.

    «Δεν θέλουμε να δούμε ξανά μια σύγκρουση ανάμεσα στον σταυρό και στην ημισέληνο» είπε ο Ερντογάν στους υποστηρικτές του, αναφέροντας ότι ο δράστης είχε πει ότι θέλει οι Τούρκοι μουσουλμάνοι να απομακρυνθούν από την ευρωπαϊκή πλευρά της Τουρκίας.

    «Το μοχθηρό άτομο που σκότωσε 49 ομόπιστους μας λέει ότι μπορούμε να κατοικούμε στην Ανατολική πλευρά, δεν μπορούμε να περάσουμε στην Ευρωπαϊκή πλευρά. Ποιός νομίζεις ότι είσαι;» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

    Είχε ταξιδέψει δύο φορές στην Τουρκία

    Ανώτερη τουρκική πηγή ασφαλείας τόνισε ο Τάραντ ταξίδεψε δύο φορές στην Τουρκία το 2016, για μια εβδομάδα τον Μάρτιο και περισσότερο από ένα μήνα τον Σεπτέμβριο. Οι τουρκικές αρχές διεξάγουν έρευνες για τους λόγους των επισκέψεών του.

    Λίγο μετά την επίθεση, την Παρασκευή ο Τούρκος πρόεδρος καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση, δηλώνοντας ότι αυτή είναι «ένα νέο παράδειγμα της αύξησης του ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας».

    «Με αυτή την επίθεση, η εχθρότητα εναντίον του ισλάμ (…) ξεπέρασε τα όρια της ατομικής παρενόχλησης για να φθάσει στο επίπεδο ενός μαζικού φονικού», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη. «Φαίνεται ξεκάθαρα ότι το όραμα του φονιά (…) κερδίζει έδαφος στη Δύση σαν ένας καρκίνος».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Facebook: Κατέβασε 1,5 εκατ. βίντεο του μακελειού στη Ν.Ζηλανδία μέσα σε 24 ώρες από την επίθεση!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο «μακελάρης» της Ν. Ζηλανδίας είχε περάσει και από την Ελλάδα!



    ΣΧΟΛΙΑ