• Πολιτική

    Ο «μακελάρης» της Ν. Ζηλανδίας είχε περάσει και από την Ελλάδα!

    • NewsRoom

    O «μακελάρης του Κράιστσερτς»


    Ο Μπέντον Τάραντ, ο άνθρωπος που σκόρπισε χθες τον θάνατο σε τζαμί της Ν. Ζηλανδίας, είχε περάσει και από την Ελλάδα, έχοντας τελικό προορισμό το Βουκουρέστι, σύμφωνα με νέες πληροφορίες.

    Όπως μετέδωσε ο ALPHA, ο Τάραντ είχε ξεκινήσει από το Κάιρο με προορισμό την πρωτεύουσα της Ρουμαβίας, με ενδιάμεσο σταθμό τη χώρα μας.

    Οι ελληνικές Αρχές διαπίστωσαν ότι πέρασε όντως από το αεροδρόμιο της Αθήνας το 2016, ενώ οι λέξεις τουρκοφάγος και λεπάντο, δείχνουν ότι μελετούσε την ιστορία και τους χριστιανικούς πολιτισμούς.

    Σε ένα δεύτερο ταξίδι του στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διαβίβασαν μέσω Interpol οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας, τον Μάρτιο του 2016 είχε μείνει στη χώρα μας περίπου δεκαπέντε ημέρες.

    Επίσης, σύμφωνα με αναφορές, ο μακελάρης συνήθιζε να ταξιδεύει και με λεωφορείο, όπως ταξίδεψε στα Βαλκάνια και έτσι αναζητούν τα ίχνη του και σε ελληνικές πόλεις.

    Σήμερα ο «μακελάρης» της Ν. Ζηλανδίας, ντυμένος με τη λευκή στολή των κρατούμενων, χωρίς παπούτσια, εμφανίστηκε στο δικαστήριο όπου του απαγγέλθηκε η κατηγορία για ανθρωποκτονία.

    Ο Μπρέντον Χάριστον Ταράντ, Αυστραλός υπήκοος, χαμογέλασε όταν οι δημοσιογράφοι τον φωτογράφησαν να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορούμενου, σύμφωνα με την εφημερίδα New Zealand Herald. Φωτογραφίες τον δείχνουν να κάνει με το χέρι του το σήμα «OK», μια χειρονομία που συχνά χρησιμοποιείται για να εκφραστεί η στήριξη στην ακροδεξιά ιδεολογία της λευκής υπεροχής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στα δίχτυα της αστυνομίας μέλη κυκλώματος της γεωργιανής μαφίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλλάζει η Ομόνοια: Ποιες εμπορικές αλυσίδες επεκτείνονται με στόχο την προσέλκυση τουριστών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Σοκαριστικά απαθής εμφανίστηκε ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας



    ΣΧΟΛΙΑ