• First Top Stories

    Και στην Αυγή μέτοχος offshore είναι 

    the wise man

    the wise man


    Η κυβέρνηση στο ρυθμό Paradise Papers: Βρήκε η κυβέρνηση ένα νέο χωριό Ποτέμκιν για να νιώσει ευχάριστα και να μην ασχολείται με την δυσάρεστη επικαιρότητα. Για τον επόμενο μήνα, τουλάχιστον, φαίνεται πως θα βαδίζουμε στο ρυθμό των Paradise Papers, με βαρυσήμαντες δηλώσεις και υποκριτικές νουθεσίες. Ελπίζουμε να ανέβει στο Διαδίκτυο η βάση δεδομένων με όλα τα ονόματα γιατί οι εγχώριοι διακινητές έχουν σκοπό να τα βγάζουν ένα-ένα για να πάμε μέχρι τα Χριστούγεννα!

    Στο μεσοδιάστημα θα διακινούνται φήμες, ονόματα, εταιρείες. Ωραία, γιορτινή, ατμόσφαιρα. Το θέμα βέβαια είναι ότι αυτά που έχουν βγει  μέχρι σήμερα και αφορούν στον επιχειρηματία Γιάννη ρήγα, την Proton Bank τα είχε βγάλει η Ελευθεροτυπία το 2012.

    Μετά και άλλα μέσα ενημέρωσης. Οπότε το 2017 είναι ξαναζεσταμένο φαγητό για αυτούς που καταλαβαίνουν.

    Τώρα, για την Μαρέβα, ποιό είναι το θέμα; Οτι είχε οφσορ;

    Και στην Αυγή μέτοχος οφσορ είναι. 

    Ηλεκτρονικές Συναλλαγές  

    Κοντεύει να κλείσει χρόνος από τον περσινό νόμο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές αλλά στο υπουργείο Οικονομικών έχουν αφήσει στην αδράνεια αρκετά σημεία με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η δράση επιτήδειων. Για παράδειγμα, μετά το πρώτο κύμα επαγγελματιών που είναι υποχρεωμένοι να εγκαταστήσουν POS, δεν έχουμε ακούσει κάτι για το δεύτερο κύμα.

    Το πιο σημαντικό είναι, όμως, άλλο. Παρά τις σαφείς προβλέψεις του νόμου που επιβάλλει διασύνδεση όλων των παρόχων υπηρεσιών πληρωμών με τα συστήματα του ΥΠΟΙΚ, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα.

    Έτσι γίνονται ηλεκτρονικές συναλλαγές χωρίς τη δυνατότητα διασταυρώσεων, κλπ. Υποτίθεται πως οι διασταυρώσεις των ηλεκτρονικών συναλλαγών ήταν αυτό που θα τρόμαζε τους φοροφυγάδες. Προς το παρόν δε χρειάζεται να ανησυχούν!

    Κλείνει ή δεν κλείνει η συμφωνία για τα λιγνιτικά της ΔΕΗ;

    Από κοντά μαθαίνουμε πως θα έχουν σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και ο επικεφαλής της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης τον κοινοτικό επίτροπο για την Ενέργεια Maros Sefcovic.

    Ο M. Sefcovic έρχεται στην Αθήνα για την Ευρω-Αραβική Σύνοδο, αλλά θα συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους και τον κ. Παναγιωτάκη.

    Λέτε να ανακοινωθεί σήμερα το κλείσιμο της συμφωνίας για τις μονάδες της ΔΕΗ που θα πωληθούν; Φαίνεται πως το θέμα πρέπει να θεωρείται τελειωμένο, αλλά στην κυβέρνηση δυσκολεύονται να το ανακοινώσουν καθώς, όσο και να προσπαθεί η διοίκηση της ΓΕΝΟΠ, θα υπάρξουν αντιδράσεις. Ειδικά αν ενταχθούν μονάδες της Μεγαλόπολης καθώς εκεί τα πνεύματα έχουν ήδη αγριέψει. Σήμερα – αύριο θα ξέρουμε πάντως.

    Το “Λευκό Βέλος” και άλλα παραμύθια

    Όσοι ετοιμάζεστε να ταξιδεύετε Θεσσαλονίκη με το “Λευκό Βέλος”, τη νέα ηλεκτράμαξα που θα φέρουν οι Ιταλοί της Ferrovie στην Ελλάδα κρατήστε μικρό καλάθι. Το ένα μοντέλο της συγκεκριμένης ηλεκτράμαξας λειτουργεί μόνο με συνεχές ρεύμα (D/C) και όχι με εναλλασσόμενο (A/C), τον τύπο ηλεκτροδότησης που έχουμε στην Ελλάδα.

    Υπάρχει και μοντέλο το οποίο λειτουργεί και με συνεχές και με εναλασσόμενο, αλλά μαθαίνουμε πως το αξονικό του βάρος είναι 22 τόνοι και όχι 20 τόνοι που υποστηρίζει η δική μας σιδηροδρομική υποδομή. Το επισημαίνουμε επειδή γράφεται, παντού, πως το “Λευκό Βέλος” έρχεται σε λίγες εβδομάδες…



    ΣΧΟΛΙΑ