• First Top Stories

    Επαφές Μητσοτάκη στο Στρασβούργο με το βλέμμα στο …αύριο

    • NewsRoom

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Έχοντας ως επίκεντρο την “επόμενη μέρα” της χώρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, θα βρίσκεται από σήμερα στο Στρασβούργο, όπου θα είναι ομιλητής στην Κοινοβουλευτική Ολομέλεια του ΕΛΚ, ενώ παράλληλα θα έχει και σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους ομόσταβλούς του.

    Στο Στρασβούργο ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντήσει τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις, με τον οποίο είχε συναντηθεί και στις Βρυξέλλες προ λίγων εβδομάδων, αλλά και την ηγεσία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ: τον πρόεδρο Μάνφρεντ Βέμπερ, με τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης διατηρεί ανοιχτό και καλό δίαυλο επικοινωνίας, αλλά και τους δέκα αντιπροέδρους της Κ.Ο. του ΕΛΚ.

    Ακόμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο της Κ.Ο. των Φιλελευθέρων στο Ευρωκοινοβούλιο Γκι Φερχόφσταντ και, εν τέλει, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γκουίντο Ραϊμόντι και τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπιορν Γιάγκλαντ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, μέσω της τοποθέτησής του ενώπιον των ευρωβουλευτών του ΕΛΚ, ο κ. Μητσοτάκης θα επαναλάβει τις προτάσεις τους για μια “ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη”. Ενώ σημειώνεται το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα συζητήσει με σημαντικούς Ευρωπαίους αξιωματούχους την πορεία της χώρας μας ως την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, αλλά, πολύ περισσότερο, την επόμενη μέρα, από τον Αύγουστο δηλαδή του 2018 και μετά.

    Όπως κατ’ επανάληψη έχει τονιστεί από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το 2018 θεωρείται εκλογική χρονιά, καθώς η κυβέρνηση θα βρεθεί μπροστά σε αδιέξοδα που η ίδια έχει δημιουργήσει και ως εκ τούτου θα αναγκαστεί να προσφύγει σε πρόωρες κάλπες. Προς αυτή την κατεύθυνση κρίνεται επιβεβλημένο από τον κ. Μητσοτάκη να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τους ανοιχτούς διαύλους που έχει οικοδομήσει με τα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων.

    Μέσω των επαφών που έχει αναπτύξει το τελευταίο διάστημα με κεντρικούς Ευρωπαίους αξιωματούχους, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευησης επιδιώκει μια απευθείας επαφή δίνοντας περισσότερο το στίγμα της δικής του πολιτικής πρότασης και μένοντας λιγότερο στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας.

    Επικεντρώνεται στην περίοδο, ουσιαστικά, μετά τη λήξη του προγράμματος και εξηγεί αναλυτικά τις δικές του προτεραιότητες, με κεντρικό άξονα ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων ελληνικής ιδιοκτησίας, το οποίο θα οδηγήσει στην ουσιαστική ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας μας έναντι των εταίρων μας και, φυσικά, θα μπορεί να αποτελέσει και ένα καλό χαρτί για τη διεκδίκηση της μείωσης των δημοσιονομικών στόχων μεσοπρόθεσμα. Με άλλα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης εξηγεί και δεσμεύεται στους συνομιλητές του πως η κυβέρνησή του θα έχει ισχυρή μεταρρυθμιστική βούληση και εντός ενός εξαμήνου από την ανάληψη της εξουσίας θ εργαστεί συστηματικά, ώστε να επέλθει στη χώρα ένα ουσιαστικό «μεταρρυθμιστικό σοκ», προκειμένου και αυτοί με τη σειρά τους να εξετάσουν τη «χαλάρωση» της δημοσιονομικής θηλιάς στη χώρα.

    Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη δεν ολοκληρώνεται στο Σταρσβούργο καθώς θα βρεθεί και πάλι στο τέλος του μήνα, δηλαδή 29 και 30 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει ενδιαφέροντα ραντεβού, μεταξύ των οποίων ένα κοινό πάνελ στο ινστιτούτο Bruegel με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και αρμόδιο για θέματα απασχόλησης Γίρκι Κατάινεν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κεντροαριστερά: Η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Ανδρουλάκης πέρασαν στον δεύτερο γύρο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αμηχανία και έκπληξη στο Μαξίμου: Τώρα λένε ότι ψήφισαν νεοδημοκράτες στις εκλογές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κ. Μητσοτάκης: Χαίρομαι που ψήφισαν τόσοι πολλοί για τον νέο φορέα



    ΣΧΟΛΙΑ