• First Top Stories

    Ποια οικογένεια σαρώνει τα ακίνητα στην Ελλάδα

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Ξαναχτύπησε η οικογένεια Δουζόγλου: Σε δύο Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες (ΙΚΕ) που ελέγχει κατά 99% η κα Μαρία Ελενα Δουζόγλου – Δανιηλοπούλου και κατά 1% ο στενός συνεργάτης της οικογένειας Δουζόγλου Χρήστος Στεφανίτσης, πέρασαν δύο από τα τέσσερα ακίνητα που έβγαλε σε πλειστηριασμό την προηγούμενη εβδομάδα η PQH.

    Ο ενιαίος διαχειριστής των υπό εκκαθάριση τραπεζών λαμβάνει από την οικογένεια Δουζόγλου περί τα 8 εκατ. ευρώ για τα δύο ακίνητα, σε Μαρούσι και Ελληνικό.

    Ο κ. Στεφανίτσης είναι, μεταξύ άλλων και εκπρόσωπος στην εταιρεία «Μικρολίμανο Ακινήτων – Τουριστική ΙΚΕ» που απέκτησε το ξενοδοχείο Mistral στον Πειραιά. Ήταν και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία Αrauca Aξιοποίησης Ακινήτων ATEE με αντιπρόεδρο την κα. Κυριακή Δουζόγλου.

    Συνεχίζει ακάθεκτη η οικογένεια η οποία φαίνεται πως χτυπάει ό,τι κινείται στην αγορά ακινήτων. Θυμίζουμε πως επικράτησαν στο διαγωνισμό για το ιστορικό κτίριο του ΟΤΕ στη Σταδίου, για το ξενοδοχείο “Λητώ” στη Μύκονο, κλπ.

    Το ερώτημα είναι πότε θα φτιάξει την ΑΕΕΑΠ γιατί έχουμε χαθεί μεταξύ πλήθους ΙΚΕ και άλλων ανωνύμων εταιρειών!

    Πραγματικές ευκαιρίες

    Για όποιον έχει ορίζοντα 10 ετιας αυτή την στιγμή τα ακίνητα που πωλούν οι τράπεζες είναι πραγματικές ευκαιρίες. Για παράδειγμα η Τράπεζα Πειραιώς πωλεί διαμέρισμα στο Κολωνάκι (οδός Ρηγίλλης) 217  τμ αντί του ποσού των 470.000 ευρώ. Δείτε εδώ το ακίνητο.  Δηλαδή πουλάει με 2,165 ευρώ  το τετραγωνικό μέτρο. Not Bad

    Το deal για JetOil περιλαμβάνει και ένα ξενοδοχείο

    Αύριο θα συζητηθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση για την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης της Jetoil και η πώληση της εταιρείας στην αυστριακή Cetracore, μέτοχος της οποίας είναι η ρωσική Rosneft. Οι νέοι ιδιοκτήτες δεν αποκτούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Jetoil, αλλά θα διατηρήσουν τον έλεγχο ενός μικρού ξενοδοχείου στη Νάξο, όπως πληροφορείται η στήλη.

    Η εξαγορά δε γίνεται, βέβαια, για το ξενοδοχείο, αλλά για τις αποθήκες καυσίμων στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, που είναι από τις μεγαλύτερες στη Βαλκανική.

    Οι Ρώσοι – Αυστριακοί δεν ενδιαφέρονται για το μεγάλο project (κατασκευής δεξαμενών) που ονειρεύονταν ο αείμνηστος Κ. Μαμιδάκης στη Σούδα. Γι’ αυτό και το συγκεκριμένο ακίνητο δεν θα περάσει στη νέα εταιρεία.

    Οι πρώην και οι νυν σύμβουλοι του …Κατάρ

    Λίγες ώρες κράτησε, όπως φαίνεται, η φωτοβολίδα με τη δήθεν αποχώρηση του Κατάρ από τις επενδύσεις του στην Ελλάδα. Η γκρίνια των Σύρων και Λιβανέζων που διαχειρίζονται την υπόθεση με την επένδυση στη Ζάκυνθο συνεχίζεται σε διάφορα μέτωπα, χωρίς να ανησυχούν στην κυβέρνηση.

    Δε γνωρίζουμε τι τους συμβούλεψε ο νομικός τους σύμβουλος και πρώην γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Σπύρος Σαγιάς. Ούτε ο φερόμενος ως πρώην σύμβουλος και σημερινός υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας.

    Θα μπορούσαν, τουλάχιστον, να βελτιώσουν την ορθογραφία στις τρισέλιδες ανακοινώσεις τους όπου εμφανίζονται σχεδόν ως αποκλειστικοί εκπρόσωποι του εμιράτου του Κατάρ.

    Ούτε ψύλλος στον κόρφο της

    Δε φτάνει η αγωνία για το αν θα μείνει ή για το πότε θα φύγει από το ΤΑΙΠΕΔ η πρόεδρος κα Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου έχει και τους αρνητές του project του Ελληνικού που υπενθυμίζουν πως ήταν για αρκετά χρόνια στέλεχος της Lamda Development.

    Τώρα διαπιστώνει η ηγεσία του Ταμείου πως όσο πλησιάζει η ώρα των τελικών υπογραφών, τόσο θα αυξάνεται η πίεση από τους πολλούς (και ισχυρούς) αρνητές της επένδυσης.

    Δεν είναι τυχαία η παρέμβαση πανίσχυρου εφοπλιστή ο οποίος πιέζει για να θεωρηθεί δάσος τμήμα του Ελληνικού. Σε αυτό ακριβώς το τμήμα πρόκειται να κατασκευαστεί πολυώροφο κτίριο που θα του έκοβε τη θέα στη θάλασσα!



    ΣΧΟΛΙΑ