• The Wiseman

    Ο Τρύφων Νάτσης του Brevan Howard βλέπει ελληνικά ακίνητα και τα σενάρια για Ιασώ

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Αν νομίζετε ότι η ένταση των εξελίξεων στον κλάδο της ιδιωτικής περίθαλψης έχει αποκλιμακωθεί, μάλλον κάνετε λάθος. Στο Ιασώ, για παράδειγμα κάποιοι βρίσκονται σε ετοιμότητα καθώς υπάρχουν φήμες περί επικείμενης κίνησης του Ομίλου Αποστολόπουλου με στόχο να αποκτήσει μπλoκ μετοχών του ομίλου. Δύσκολο, αλλά όχι και απίθανο, θεωρεί η στήλη.

    Σε αντίθεση με το Υγεία, στο Ιασώ δεν υπάρχουν μέτοχοι με πολύ μεγάλα ποσοστά. Υπάρχουν περίπου 70 μέτοχοι-ιατροί και συγγενείς τους, πολλοί από τους οποίους είναι ιδρυτικά μέλη, που αθροιστικά κατέχουν κοντά στο 52%. Κανένα άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο δεν κατέχει ποσοστό μεγαλύτερο του 5% του μετοχικού κεφαλαίου. Από εκεί και πέρα, υπάρχει η Euromedica που κατέχει το 10% του μετοχικού κεφαλαίου της Ιασώ.

    Το σενάριο αυτό, που στηρίζεται σε πληροφορίες και μένει να αποδειχθεί εάν θα υλοποιηθεί, εμφανίζει υψηλό βαθμό δυσκολίας για την οικογένεια Αποστολόπουλου, έχει όμως μια εξήγηση: έχοντας πρακτικά χάσει το Υγεία και με δεδομένο ότι αναζητείται «κρίσιμη μάζα», ο άλλος ισχυρός πόλος που απομένει είναι το Ιασώ, το οποίο αποτιμάται στο Χρηματιστήριο στα 100 εκατ. ευρώ.

    Άμεσα, πάντως, το ενδιαφέρον εστιάζεται στην επαναληπτική γενική συνέλευση του Υγεία την προσεχή Πέμπτη. Υπενθυμίζεται πως η γ.σ. είχε αναβληθεί έπειτα από αίτημα της Apostolopoulos Holdings. Εκεί θα φανεί εάν θα υπάρξουν νέα επεισόδια στο deal CVC – Υγεία.

    Καίνε τα δάνεια των 1,3 δισ. ευρώ

    Για τα όσα είπε ο Γιώργος Προβόπουλος διαβάσατε χθες στον Wiseman. Τώρα στην αγορά εκτιμούν πως ο πρώην διοικητής της ΤτΕ θα αναλάβει ρόλο και για το μείζον θέμα του δανεισμού της Ελλάκτωρ, ύψους 1,3 δισ. ευρώ, με τον όμιλο να διαθέτει διαθέτει περί τα 600 εκατ. ρευστά διαθέσιμα. Από το σύνολο των δανείων, 211 εκατ. είναι βραχυπρόθεσμα και 1,1 δισ. ευρώ μακροπρόθεσμα. Σημειωτέον ότι στο σύνολο των δανείων συµπεριλαμβάνονται ποσά ύψους 545,1 εκατ. από δάνεια χωρίς δικαίωμα αναγωγής στην μητρική εταιρεία (non recourse debt) από συγχρηματοδοτούμενα έργα. Σε πρώτη φάση, τμήμα των ταμειακών διαθεσίμων θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του τραπεζικού δανεισμού

    Η πικρία του Δημήτρη Κούτρα

    «Το χρήμα νίκησε». Αυτή ήταν η κορωνίδα του γραπτού μηνύματος με το οποίο αποχαιρέτισε τους εργαζόμενους της Ελλάκτωρ ο Δημήτρης Κούτρας, την επαύριον της σύγκρουσης που ανέδειξε νικήτρια την πλευρά των αδελφών Καλλιτσάντση. Απροσδόκητη η ερμηνεία που εδόθη από τον κ. Κούτρα, θα σχολίαζε η στήλη. Μάλλον όλα αυτά τα χρόνια ο όμιλος ήταν κάποια ΜΚΟ με αντικείμενο να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο καλύτερες υποδομές.

    Κινήσεις της Brevan Howard σε ελληνικά ακίνητα

    Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί συγκεκριμένες κινήσεις της Brevan Howard, στην οποία συνιδρυτής είναι ο Τρύφων Νάτσης, με στόχευση σε ελληνικά ακίνητα. Όχημα για τις τοποθετήσεις στο κλάδο του real estate θα είναι η Οrilina ΑΕΕΑΠ που αναμένεται να λάβει τη σχετική αδειοδότηση από τις αρχές της κεφαλαιαγοράς.

    Το μεταμεσονύκτιο δελτίο Tύπου της ΕΧΑΕ

    Εκεί στη Λεωφόρο Αθηνών όπου στεγάζεται ο όμιλος των Ελληνικών Χρηματιστηρίων πρέπει να έχει πέσει πολύ δουλειά. Αυτό ίσως εξηγεί ότι το δελτίο τύπου για τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2018 εστάλη μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ