• First Top Stories

    Τα νέα πρόσωπα της Τράπεζας Πειραιώς, τo offside της Vodafone και τι θα κάνει Αντώνης Κεραστάρης

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Νέα πρόσωπα στην Πειραιώς:  Νέα πρόσωπα με σημαντική εμπειρία σε ελληνικές και ξένες τράπεζες ετοιμάζονται να μετακομίσουν στα κεντρικά γραφεία του ομίλου της Πειραιώς. Οι ανακοινώσεις θα γινουν σε λίγες ημερες.

    Ξύλο για δύο λόγους: Με τι λέτε να συνδέεται το άγριο ξύλο που έφαγε και χθες η μετοχή της ΔΕΗ η οποία υποχώρησε κατά περίπου 7%; Με τις ανυπολόγιστες ζημιές από την κατολίσθηση στο ορυχείο Αμυνταίου όταν τα αρμόδια στελέχη της επιχείρησης υποστήριζαν λίγες ώρες νωρίτερα πως όλα είναι υπό έλεγχο; Με την επικείμενη εισαγωγή των μετοχών της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών η οποία θα ανήκει κατά 51% στο δημόσιο και κατά 49% στους υπολοίπους μετόχους της ΔΕΗ;

    Μάλλον συνδέεται και με τις δύο εξελίξεις καθώς και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει πολύ θολούρα. Για το θέμα του Αμυνταίου χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μαν. Παναγιωτάκης επιχείρησε να καθησυχάσει τους επενδυτές υποστηρίζοντας πως οι ζημιές είναι μεγάλες, αλλά ελεγχόμενες.

    Για το θέμα της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών η Διοικούσα Επιτροπή του Χ.Α. ενέκρινε χθες την αίτηση της εταιρίας για την εισαγωγή των μετοχών της στην Κύρια Αγορά. Πολλοί προτιμούν να πωλήσουν ΔΕΗ καθώς δε θέλουν να “εγκλωβιστούν” για κάποιες ημέρες αφού θα υπάρξει μικρή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της επιχείρησης μετά και την αποκοπή του δικαιώματος συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου σε είδος (μετοχές της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών) στις 15 Ιουνίου.

    Η μετοχή της ΔΕΗ παρουσίαζε άνοδο κοντά στο 35% από την αρχή του χρόνου μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα που άρχισε η απότομη πτώση.

    Η Intralot και το σχέδιο “Λονδίνο”

    Αντώνιος Κεραστάρης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιntralot
    Αντώνιος Κεραστάρης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιntralot

    Εκτός από τη μετοχή της ΔΕΗ, κέρδη κοντά στο 7% έχει το τελευταίο 12μηνο και η μετοχή της Intralot. Το σχέδιο της διοίκησης για εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, που είχε αποκαλύψει η στήλη και είχε επιβεβαιώσει εμμέσως και ο πρόεδρος της εταιρείας Σωκράτης Κόκκαλης στην πρόσφατη γενική συνέλευση, προχωρά κανονικότατα! Τότε ο Σ. Κόκκαλης είχε μιλήσει για δύο πιθανότητες: Εισαγωγή στη Νέα Υόρκη ή στο Λονδίνο.

    Η στήλη είναι σε θέση να γνωρίζει πως μελετάται το βρετανικό χρηματιστήριο, αλλά πρέπει να ξεπεραστούν αρκετά εμπόδια. Ενα από αυτά είναι η εταιρική οντότητα που θα εισαχθεί (π.χ. η Intralot Λουξεμβούργου ή άλλο σχήμα) και ποια βάρη (δηλαδή δανειακές υποχρεώσεις) θα κουβαλά.

    Επί τούτου γίνονται αυτή την περίοδο διάφορες ασκήσεις στο επιτελείο της εταιρείας από τις οποίες θα κριθούν και οι επόμενες κινήσεις. Το άλλο στοίχημα του διευθύνοντος συμβούλου Αντώνη Κεραστάρη είναι, βέβαια, η αναβάθμιση του χαρτοφυλακίου προϊόντων και η διεκδίκηση νέων συμβολαίων. Πρώτα βέβαια πρέπει να λειτουργήσει πλήρως το σύστημα στο μεγάλο έργο της Χιλής…

    Ο Μάκης και ο ΟΠΑΠ… 

    Το deal της χρονιάς πάντως το έκανε ο Μάκης Αγγελόπουλος της Neurosoft. Πούλησε επιπλέον ποσοστό 38,19% της Neurosoft έναντι 34,2 εκατ. ευρώ στον ΟΠΑΠ. ΅Ετσι, ο ΟΠΑΠ αύξησε τη συμμετοχή του στο 67,72% στη Neurosoft.

    Offside από Vodafone

    Βιάστηκε η διοίκηση της Vodafone Ελλάδος να ανακοινώσει πως θα επιβάλλει πρόσθετες επιβαρύνσεις στους χρήστες καρτοκινητών από 15 Ιουνίου που θα καταργηθούν οι χρεώσεις roaming με αποτέλεσμα να πιαστεί offside. Βρέθηκε στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς είναι μία από τις λίγες εταιρείες κινητής στην Ευρώπη που προσπάθησε να παρακάμψει το νέο πλαίσιο για το roaming που προβλέπει πως δεν θα επιβάλλονται πρόσθετες χρεώσεις σε όσους χρησιμοποιούν το κινητό τους στην Ε.Ε.

    Το περίεργο είναι πως στην Ελλάδα ακολούθησαν μοντέλο που δεν το εφάρμοσαν οι άλλες θυγατρικές του βρετανικού ομίλου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες “τραβήχτηκαν αυτιά” από τα μεγάλα αφεντικά και μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει διορθωτική ανακοίνωση.

    Στην Κομισιόν έχουν σηκώσει πολύ το θέμα με την κατάργηση των χρεώσεων roaming και μια άλλη ελληνική εταιρεία κινητής που ετοίμαζε να ακολουθήσει την πολιτική Vodafone Ελλάδος έκανε στροφή 360 μοιρών στο παρά πέντε.

    Η διοίκηση της τρίτης εταιρείας κινείται ακόμα στα μουλωχτά αν και μέχρι αύριο θα γνωρίζουμε τι θα πράξει.

    Παρωνυχίδα

    Στις Βρυξέλλες βέβαια δεν ασχολούνται μόνο με τα τέλη περιαγωγής καθώς έχουν στο μυαλό τους τον γνωστό πονοκέφαλο που λέγεται Ελλάδα.

    Από χθες το μεσημέρι διακινείται στη βελγική πρωτεύουσα πως αναζητείται ημερομηνία για Σύνοδο Κορυφής κρατών – μελών της Ευρωζώνης! Το σενάριο κυκλοφορεί από φίλα προσκείμενους στην ελληνική πλευρά. Αν είναι αυτό καλό ή κακό θα σας γελάσουμε!

    Σήμερα, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Αλ. Τσίπρα πιθανώς θα γνωρίζουμε περισσότερα για τις προθέσεις της κυβέρνησης. Από τις διαρροές και τις δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων δε βγαίνει άκρη πλέον!



    ΣΧΟΛΙΑ