• First Top Stories

    O Δημήτρης Κοντομηνάς πουλάει;

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    O Κοντομηνάς πουλάει; Πολλές φήμες υπάρχουν τις τελευταίες ημέρες ότι ο Δημήτρης Κοντομηνας ξεκίνησε πάλι τις συζητήσεις για να πουλήσει σημαντικό ποσοστό μετοχών του Alpha TV. Μάλιστα λέγεται αυτή την φορά ότι έχει πέσει  στο τραπέζι ποσοστό πέριξ  του 51%.

    Ξεκίνησαν τις νομικές ενέργειες κατά του ελληνικού δημοσίου οι Καναδοί

    Τα τρία εξώδικα που είχε στείλει προ εβδομάδων σε τρεις υπουργούς της κυβέρνησης, τους κ.κ. Π. Καμμένο, Γ. Σταθάκη και Σ. Φάμελλο δεν είναι οι μοναδικές νομικές ενέργειες στις οποίες έχουν προχωρήσει οι Καναδοί της Eldorado. Η νέα διοίκηση, υπό τον George Burns, έχει λάβει mandate από τους μετόχους ώστε να χοντρύνει το παιχνίδι με την ελληνική πλευρά.

    Όπως επισημαίνουν όσοι παρακολουθούν τη διαμάχη, πίσω από τη σκόνη που σηκώνουν οι δηλώσεις και τα δημοσιεύματα, οι μέτοχοι έδιωξαν νύχτα τις προηγούμενες διοικήσεις της Eldorado Gold και της Ελληνικός Χρυσός. Γιατί;

    Γιατί θεωρούσαν πως είναι εξαιρετικά διαλλακτικές με την ελληνική πλευρά! Ο G. Burns, μπορεί να εμφανίστηκε διαλλακτικός στην προχθεσινή συνέντευξη τύπου στην Αθήνα, αλλά είναι προετοιμασμένος για μακρά και επίπονη δικαστική διαμάχη αν δεν υποχωρήσει η κυβέρνηση.

    Μάλιστα, παρά τα όσα γράφονται (χθες “φούντωσε” η σχετική φημολογία) οι Καναδοί δεν θα προσφύγουν στη διαιτησία. Θα προσφύγουν στα διεθνή δικαστήρια κατά της Ελλάδας διεκδικώντας τουλάχιστον τα 3 δισ. που λένε πως δαπάνησαν για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας συν ένα εύλογο ποσό για διαφυγόντα κέρδη. Συνήθως, για να πάρεις τρία δισ. ζητάς σημαντικά υψηλότερο ποσό μέσω της δικαστικής προσφυγής.

    Η σοβαρότητα της κατάστασης φαίνεται πάντως πως έχει γίνει αντιληπτή από την ελληνική πλευρά και γι’ αυτό χθες έσπευσαν από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να ξεκαθαρίσουν πως θα δοθεί άμεσα η άδεια για τη μονάδα εμπλουτισμού της Ολυμπιάδας.

    Πρόκειται για τη μονάδα που θα εγκαινίαζαν πανηγυρικά οι Καναδοί (το είχαν ανακοινώσει στους μετόχους και εκτέθηκαν για μια ακόμα φορά), αλλά τώρα θα λειτουργήσει με καθυστέρηση.

    Φοβούνται το στραπάτσο με το Ελληνικό

    Αργά χθες το απόγευμα κυκλοφορούσε  η φήμη πως επιχειρείτο εκ νέου αναβολή της συνεδρίασης του ΚΑΣ (ήδη έχει αναβληθεί μία φορά) ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Όμως και τελικά έγινε όπως αποκάλυψε το mononews.gr.  Κάποιοι στην κυβέρνηση εμφανίζονταν πάντως σίγουροι πως η απόφαση του ΚΑΣ θα είναι θετική για την επένδυση.

    Επίσης στην συνεδρίαση όποτε και εάν γίνει θα συζητηθεί όμως και η ένσταση επί της απόφασης του δασάρχη Πειραιά πως θεωρεί πως 37 στρέμματα του Ελληνικού είναι δασική έκταση.

    Γι’ αυτό το θέμα μεταφέρονταν, επίσης, αισιοδοξία. Αλλά, όπως έχουν καταλάβει και οι Καναδοί της Eldorado Gold, με αυτή την κυβέρνηση τίποτα δεν είναι σίγουρο!

    Που θα υπογραφεί η σύμβαση πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ;

    Στην Κέρκυρα, παρουσία των δύο πρωθυπουργών Ελλάδας και Ιταλίας, ή στην Αθήνα θα υπογραφεί τελικά αύριο η τελική συμφωνία πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ferrovie;

    Οι συνδικαλιστές του ΟΣΕ έχουν πάρει στο ψιλό την κυβέρνηση υποστηρίζοντας πως υπογράφει τη σύμβαση στην Κέρκυρα για να αποφύγει τις συγκεντρώσεις που θα έκαναν στην Αθήνα.

    Πάντως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πέσουν οι υπογραφές στην Αθήνα. Εκτός και αν ο πρωθυπουργός αναζητεί επικοινωνιακό αντίβαρο στο στραπάστο της Eldorado Gold.

    Αλλά θα εκτεθεί πολιτικά στους ψηφοφόρους του για τα 45 ψωροεκατομμύρια που δίνουν οι Ιταλοί για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ;

    Δύο μέτρα και δύο σταθμά

    Αναγνώστης της στήλης που εργάζεται σε κρατικό φορέα μας εξηγούσε χθες πως όταν ένας δημόσιος υπάλληλος χρωστάει π.χ. στην εφορία έρχεται μια επιστολή στη διεύθυνση μισθοδοσίας και η οφειλή παρακρατείται από το μισθό του. Ο ίδιος έλεγε πως δε φαίνεται να ισχύει το ίδιο για επικεφαλής κρατικών οργανισμών στους οποίους π.χ. έχουν επιβληθεί μεγάλα πρόστιμα, επίσης για φορολογικούς λόγους. Είναι έτσι;



    ΣΧΟΛΙΑ