• First Top Stories

    Big Business με τον χρυσό: Ποια εταιρία ετοιμάζεται να πάρει το Crisis Management της Eldorado Gold

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Ποιος θα πάρει το crisis management της Eldorado; Το κουρνιαχτό που σηκώθηκε μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της Eldorado Gold και το τελεσίγραφο προς την κυβέρνηση είναι μεγάλο. Σήμερα, όμως, φαίνεται πως θα κριθεί ποια εταιρεία επικοινωνίας θα αναλάβει το account της διαχείρισης κρίσης. Παλαιότερα οι Καναδοί είχαν μακρά συνεργασία με το γραφείο του Σίμου Τσομώκου, το οποίο χάνει έδαφος. Τώρα, μαθαίνουμε πως ενδιαφέρον έχει δείξει και η V+O των Θωμά Βαρβιτσιώτη και Γιάννη Ολύμπιου  και έχουν κι άλλες συνεργασίες με Καναδούς όπως με την PSP. Η τελευταία ελέγχει τις εταιρείες που κατέχουν το 40% και το management της Αερολιμήν Αθηνών που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

    Θωμάς Βαρβιτσιώτης. Μέτοχος V&O
    Θωμάς Βαρβιτσιώτης. Μέτοχος V&O

    Η διαχείριση κρίσεως είναι απαραίτητη όχι μόνο μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου που λήγει το τελεσίγραφο των Καναδών. Κυρίως για μετά τις 21 του μήνα και όσο θα βρίσκεται σε εξέλιξη το σκληρό παζάρι – και μέσω διαιτησίας με την κυβέρνηση – από το οποίο θα κριθεί τελικά και η τύχη της επένδυσης.

    Οι προσεκτικές διατυπώσεις του επικεφαλής της Eldorado Gold στη χθεσινή συνέντευξη τύπου (αλήθεια, ποιος τη διοργάνωσε;) κάτι δείχνουν. Δείχνουν πως οι Καναδοί δεν είναι αποφασισμένοι να σηκωθούν να φύγουν από ένα τόσο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για το οποίο έχουν δαπανήσει τρία δισ. ευρώ μέχρι σήμερα.

    Στην ΑLPHA BANK ο Ε. Κάββαλος 

    Τον Ευάγγελο Κάββαλο, εντάσσει στο δυναμικό της η Alpha Bank. Ο κ. Κάββαλος ήταν έως πρόσφατα  υπεύθυνος στρατηγικής στην Πειραιώς για τις εισπράξεις και αναδιαρθρώσεις δανείων ιδιωτών.  Ο κ. Κάββαλος θα αναλάβει θέση συμβούλου, δίπλα στον πολύπειρο αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο, Αρτέμη Θεοδωρίδη,  που έχει την ευθύνη μεταξύ άλλων των καθυστερούμενων δανείων . Κρίσιμη θέση για κρίσιμες αποφάσεις.

    Πως η ΝΔ επιχειρεί να κεφαλαιοποιήσει το ναυάγιο της Χαλκιδικής

    Στη Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως έχουν αποφασίσει να σηκώσουν πολύ το θέμα των επενδύσεων που καθυστερούν ή απειλούνται με ματαίωση. Κυρίως γιατί – και η στήλη είναι σε θέση να το γνωρίζει από πρώτο χέρι – ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκρυβε τον εκνευρισμό του το προηγούμενο δεκαήμερο με τις φιλοεπενδυτικές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα.

    Γι’ αυτό και είχε υπάρξει ομοβροντία ανακοινώσεων με τις οποίες η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρούσε να αποδομήσει το αφήγημα Τσίπρα. Οι Καναδοί έδωσαν χθες στη ΝΔ πάσα για σίγουρο γκολ και χθες την αξιοποίησε.

    Σήμερα μαθαίνουμε πως ετοιμάζονται να σηκώσουν ένα ακόμα θέμα που συνδέεται με το αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης.

    Η κόντρα μεταξύ Fraport και Χρήστου Σπίρτζη για τα έργα στο αεροδρόμιο κρατάει μήνες, αλλά τώρα κορυφώνεται καθώς τον επόμενο μήνα μπαίνουν οι μπουλντόζες. Μια τέτοια εξέλιξη θα βγάλει εκτός το αεροδρόμιο μέχρι το τέλος Απριλίου 2018 και οι Γερμανοί γκρινιάζουν.

    Όταν η κυβέρνηση ανακάλυψε τους κανόνες

    the wise man
    the wise man

    Η κυβέρνηση του κόμματος που στήριζε τις καταδρομικές επιχειρήσεις στα μεταλλεία Κασσάνδρας, με τις καταστροφές ιδιωτικής περιουσίας, θυμήθηκε χθες τους κανόνες!

    Όλες οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών καταλήγουν με το “η Eldorado Gold πρέπει να σεβαστεί τους κανόνες”, δηλαδή τους νόμους.

    Μα ακριβώς αυτό θέλουν οι Καναδοί! Την τήρηση των νόμων και των κανόνων και όχι την αδιάφορη στάση που δείχνει, όπως και σε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα αρμοδιότητάς του, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

    Ο οποίος θυμήθηκε χθες την αποικιοκρατία και ξύπνησαν τα επαναστατικά αντανακλαστικά του, μαζί με του πρώην κατοίκου Αιγάλεω (για δύο χρόνια) Δημ. Τζανακόπουλου.

    Μια από τις πολλές, μικρές, δυσκολίες της τρίτης αξιολόγησης

    Στην κυβέρνηση εμφανίζονται σίγουροι πως η τρίτη αξιολόγηση θα έχει κλείσει μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά ελάχιστοι τους πιστεύουν. Μπορεί να μην υπάρχουν πολλά σοβαρά ανοικτά ζητήματα, αλλά μέσα στις 95 εκκρεμότητες κρύβονται καυτές λεπτομέρειες.

    Ενα τέτοιο παράδειγμα είναι το νέο θεσμικό πλαίσιο για το επάγγελμα του μηχανικού (πολλές οι σφραγίδες!) που υποτίθεται πως έχει ολοκληρώσει το υπουργείο Υποδομών.

    Οι θεσμοί μάλλον θα ζητήσουν αλλαγές καθώς το νέο πλαίσιο είναι σχεδόν ίδιο με το προηγούμενο! Πρωτοστάτησε, δε, το ΤΕΕ η διοίκηση του οποίου εμφανίζεται ως υπέρμαχος των αλλαγών και της ανοικτής οικονομίας. Ανοικτή οικονομία με έσοδα από σφραγίδες δεν υπάρχει, πάντως κ. Στασινέ μου!



    ΣΧΟΛΙΑ