• First Top Stories

    Ποιος manager του ΣΥΡΙΖΑ ενώ έχει παραπεμφθεί να δικαστεί, σφυρίζει αδιάφορα;

    the wise man

    the wise man


    Κινητικότητα, όχι μόνο λόγω αποτελεσμάτων

    Η αναταραχή στα τραπεζικά γραφεία δε συνδέεται μόνο με την ανακοίνωση των (καλών) οικονομικών αποτελεσμάτων, ούτε με τους ελέγχους του SSM οι οποίοι επεκτείνονται και σε εξυπηρετούμενα δάνεια. Έχουν αρχίσει οι κλήσεις από τις δικαστικές αρχές σε (πρώην και νυν) τραπεζικά στελέχη για τη γνωστή υπόθεση με τα δάνεια των κομμάτων, θέμα που θυμίζουμε πως είχε “σηκώσει” η παρούσα κυβέρνηση.

    Δεν γνωρίζουμε αν είναι η καλύτερη περίοδος για να “φουσκώσει” πάλι το θέμα, πάντως. Ειδικά όταν οι διοικήσεις εμφανίστηκαν χθες να υποστηρίζουν πως το κλίμα είναι “αυξημένα υποστηρικτικό” για τον κλάδο τους τελευταίους μήνες.

    Τα καλά νέα και γιατί δε αρκούν

    Έσπευσε χθες η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας να παρουσιάσει, προς απάντηση σε δήλωση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη που προέτρεπε τους επενδυτές να καταθέτουν τα σχέδια τους στον αριθμό 62 της οδού Πειραιώς, σειρά δεικτών που δείχνουν βελτίωση της οικονομίας.

    Όπως υποστήριξε, το πρώτο τρίμηνο του 2017 σημειώθηκε αύξηση 11,2% των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου, η μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας. Επίσης, προσθέτουν, το πρώτο πεντάμηνο του έτους σημειώθηκε η μεγαλύτερη εισροή ξένων άμεσων επενδύσεων της τελευταίας δεκαετίας, δηλαδή 1,6 δισ. ευρώ.

    Παράλληλα, παρουσιάστηκε κατά 6% ετήσια αύξηση βιομηχανικής παραγωγής – η μεγαλύτερη από το 2000 μέχρι σήμερα.

    Την ίδια καλή εικόνα μεταφέρουν, όπως προαναφέρουμε, και οι διοικήσεις των τραπεζών. Όμως, στην αγορά υποστηρίζουν πως χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο από καλούς αριθμούς και συγκυριακές επιδόσεις. Αναρωτιούνται πως θα συνεχιστεί η εισροή ξένων άμεσων επενδύσεων όταν οι περισσότερες μπλοκάρονται, ενίοτε με ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να διαδραματίζουν ηγετικό ρόλο.

    Πως θα ενισχυθεί η περαιτέρω η βιομηχανική παραγωγή όταν ακούγεται πως ετοιμάζονται νέες αυξήσεις σε τιμολόγια της ΔΕΗ;

    Πως θα συνεχιστούν οι επενδύσεις σε εξοπλισμό όταν το ΕΣΠΑ παραμένει νεκρό και ας έχουν περάσει 2,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που το “επιταχύνει”;

    Σύντροφοι η οικονομία χρειάζεται κάτι περισσότερο από μαγικά νούμερα. Χρειάζεται ψυχολογία. Και σ’ αυτό το μέτωπο είστε ακόμα κάτω από τη βάση!

    Και κάτι ακόμα: Όσο θα διατηρούνται στα σημερινά απίστευτα επίπεδα οι φορολογικοί συντελεστές, τόσο θα διολισθαίνει η οικονομία προς τη φοροδιαφυγή. Οσο θα ενισχύεται η “μαύρη οικονομία” (είμαστε ήδη πρώτοι μεταξύ των ανεπτυγμένων κρατών σύμφωνα με χθεσινά στοιχεία του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρου), τόσο θα περιορίζονται τα έσοδα του δημοσίου για την υγεία, την εκπαίδευση και άλλες κοινωνικές παροχές. Αυτόν τον φαύλο κύκλο ποιος θα τον σταματήσει;

    Ακόμα σφυρίζει αδιάφορα

    Πέρασε ακριβώς ένας μήνας από τότε που η στήλη αποκάλυψε το υπ’ αριθμόν 70 / 2017 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πειραιώς, με το οποίο παραπέμπεται (μεταξύ άλλων) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για “άμεση συνέργεια σε απιστία περί την υπηρεσία κατ΄ εξακολούθηση  με ιδιαίτερα τεχνάσματα” και ο πρόεδρος ισχυρού ημικρατικού οργανισμού. Και ακόμα δεν έχει ανοίξει μύτη!

    Εκτός και αν πρόκειται για απλή συνωνυμία με τον πρόεδρο της Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών (manager – Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ) κ. Δημήτρη Δημητρίου.

    Σιγά μην πιαστούν κορόιδα οι Ιταλοί

    Γράφαμε προ ημερών για την επικείμενη υπογραφή της σύμβασης πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική Ferrovie dello Stato Italiane και αναγνώστης της στήλης μας επισημαίνει πως στη Ρώμη εμφανίζονται πολύ διαβασμένοι κατά τις συζητήσεις για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

    Μήπως επειδή συνεργάζονται με το γραφείο της πρώην νομικής συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ (μιας ακόμα θυγατρικής του ΟΣΕ) κας Παναγιώτα Πολύζου;



    ΣΧΟΛΙΑ