• First Top Stories

    Νέα τροπή στη υπόθεση Καλογρίτσα: “Κόκκινο δάνειο” 1,8 εκατ. ευρώ το βοσκοτόπι

    Βοσκοτόπι


    Σε ανελέητο “κυνηγητό” παρανομίας φαίνεται πώς εξελίσσεται η υπόθεση με το περιβόητο βοσκοτόπι στην Ιθάκη, το οποίο ο Χρήστος Καλογρίτσας έβαλε ως εγγύηση για να μπορέσει να πάρει το απαιτούμενο δάνειο και να συμμετάσχει τελικά στη διαδικασία της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω βοσκοτόπι των 5.000 στρεμμάτων της Ιθάκης είχε ήδη μπει ως εγγύηση από τον Σπύρο Καραμπάτσο, προκειμένου να λάβει ο ίδιος δάνειο. Στη συνέχεια ο Σπύρος Καραμπάτσος το παραχώρησε τον Χρήστο Καλογρίτσα, ο οποίος με τη σειρά του το έβαλε ως εγγύηση και το εμφάνισε να έχει εκτιμώμενη  αξία 100 εκατομμυρίων ευρώ.

    Ωστόσο, η εταιρεία «ΑΓΥΙΑ» του Σπύρου Καραμπάτσου έχει το συγκεκριμένο βοσκοτόπι σε οριστική καθυστέρηση μη εξυπηρετούμενο δάνειο (στα λεγόμενα “κόκκινα δάνεια”) ύψους 1,8 εκατ.ευρώ στην τράπεζα Πειραιώς για το οποίο είχε βάλει ενέχυρο το οικόπεδο των 5.000 στρεμμάτων της Ιθάκης. Με απλά λόγια, το βοσκοτόπι το οποίο έβαλε ως εγγύηση η πλευρά Καλογρίτσα για να μπορέσει να πάρει μέρος στον τηλεοπτικό διαγωνισμό, δεν ανήκει σε αυτή παρά στην Τράπεζα που διαχειρίζεται το συγκεκριμένο “κόκκινο” δάνειο.

    Χρήστος Καλογρίτσας
    Χρήστος Καλογρίτσας. Επιχειρηματίας

    Αρχικά, το δάνειο είχε δοθεί το 2007 από τη Λαίκή Τράπεζα με ενέχυρο το πολύκροτο βοσκοτόπι και η αξία του καθορίστηκε τότε στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Αλλά, σήμερα, 9 χρόνια μετά με την Λαϊκή Τράπεζα να έχει απορροφηθεί από την Τράπεζα Πειραιώς, το δάνειο δεν εξυπηρετείται και έχει χαρακτηριστεί επισήμως ως «κόκκινο», με την αξία του να ανέρχεται – έπειτα από τους τόκους και τις προσαυξήσεις- σήμερα στα 1,8 εκατ.ευρώ.

    Άρα, τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία πλέον ανήκουν στην τράπεζα και επομένως το οικόπεδο της εταιρείας που έχει αυτό το “κόκκινο δάνειο” δε μπορεί να παραχωρηθεί ούτε ως εγγύηση ούτε ως ενέχυρο σε οποιονδήποτε τρίτο. Όπως δηλαδή συνέβη στην περίπτωση του Σπύρου Καραμπάτσου, ο οποίος έδωσε το ακίνητο των 5.000 στρεμμάτων στον Χρήστο Καλογρίτσα και το οποίο ο τελευταίος χρησιμοποίησε ως εγγύηση για να μπορέσει να συμμετάσχει στην διαδικασία δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/paraskinio-tou-kalogritsasgate-apo-mr-siriza-tv-vrachnas-gia-tin-kivernisi/75651



    ΣΧΟΛΙΑ