• First Top Stories

    George Michael: Τα σκάνδαλα και η πολυτάραχη ζωή του σπουδαίου καλλιτέχνη

    george michael


    Σοκ προκάλεσε στην παγκόσμια μουσική σκηνή ο απροσδόκητος θάνατος του George Michael, ο οποίος μπορεί τα τελευταία χρόνια να είχε αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο, με τα τραγούδια του καθόρισε την ποπ μουσική της δεκαετίας του ’80 και του ’90.

    Στις τέσσερις δεκαετίες που ήταν ένα από τα μεγάλα ονόματα της ποπ πούλησε πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους, τα 20 μάλιστα με τον πρώτο δίσκο της σόλο καριέρας του, που είχε τίτλο «Faith» (1987). Το τελευταίο του άλμπουμ, με τίτλο «Symphonica» (2014), έγινε χρυσό στη Βρετανία.

    Ωστόσο, ο George Michael, ή Γεώργιος Παναγιώτου, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, απασχόλησε πολλές φορές τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς τύπου με σκάνδαλα. Συλλήψεις, ναρκωτικά, προβλήματα με το νόμο, η ομοφυλοφιλία του που κρατούσε μυστικό ήταν ορισμένα από αυτά.

    Γεννήθηκε στο Λονδίνο. Πατέρας του ήταν ένας Κύπριος εστιάτορας, ο οποίος είχε πάει στη Βρετανία τη δεκαετία του ’50 και μητέρα του μία Αγγλίδα χορεύτρια. Ξεκίνησε την καριέρα του στη βρετανική πρωτεύουσα, όταν μαζί με τον συμμαθητή του από το σχολείο Άντριου Ριντγκελέι έφτιαξαν τους Wham!, ένα από τα σπουδαιότερα μουσικά συγκροτήματα της δεκαετίας του 1980. Το γκρουπ διαλύθηκε το 1986 και έκτοτε ο G. Michael ακολούθησε σόλο καριέρα.

    Η δεκαετία του 1990 όμως τον σημάδεψε κυρίως για τα μεγάλα σκάνδαλα που φώτισαν αθέατες πλευρές της προσωπικής του ζωής και έκτοτε ξεκίνησε ένας φαύλος κύκλος καταχρήσεων και αδιεξόδων που δεν τελείωσε ποτέ…


    Mετά από χρόνια φημών για την σεξουαλικότητά του, ο Τζορτζ Μάικλ είχε αποκαλύψει δημόσια την ομοφυλοφιλία του το 1998, μετά την σύλληψή του σε δημόσιες τουαλέτες στο Λος Αντζελες. Εξήγησε αργότερα ότι δεν ήθελε να μιλήσει για την προσωπική του ζωή όσο ζούσε η μητέρα του.

    «Οι άνθρωποι ήθελαν να με βλέπουν σαν ένα τραγικό πρόσωπο, με σεξουαλικές σχέσεις σε δημόσιες τουαλέτες και ναρκωτικά. Εγώ δεν τα βλέπω πια αυτά ως αδυναμίες. Είναι απλά η ζωή μου», είχε δηλώσει στην βρετανική εφημερίδα Guardian το 2009.


    «Είχα την πρώτη μου σχέση στα 27 μου, γιατί δεν είχα συμβιβαστεί με την σεξουαλικότητά μου μέχρι να γίνω 24 ετών. Έχασα τον σύντροφό μου από Aids και χρειάστηκα τρία χρόνια για να το ξεπεράσω. Τότε έχασα τη μητέρα μου. Ένιωθα πως ήμουν καταραμένος», είχε δηλώσει ο ίδιος.

    Στη συνέχεια, ο George Michael έγινε ένα από τα πιο ενεργά μέλη της LGBT κοινότητας, υποστηρικτής των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και ανακοίνωσε επισήμως την σχέση του με τον αμερικανό Κένι Γκος.


    Τον Οκτώβριο του 2006 βρέθηκε και πάλι αντιμέτωπος με το νόμο, καθώς συνελήφθη σχεδόν λιπόθυμος πάνω στο τιμόνι του αυτοκινήτου του. Τότε είχε παραδεχθεί πως οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών και καταδικάστηκε σε αφαίρεση άδειας οδήγησης για δύο χρόνια.

    Το 2008 ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση και πως δεν θα ξανακάνει live εμφανίσεις πια. Σχεδόν ένα μήνα μετά την ανακοίνωσή του αυτή όμως συνελήφθη και πάλι υπό την επήρεια ναρκωτικών και στην κατοχή του βρέθηκε κοκαΐνη και κρακ.


    Τα προβλήματα με τον νόμο δεν τελείωσαν εκεί: Τον Σεπτέμβριο του 2010 εισέβαλε οδηγώντας το Range Rover του σε ένα κατάστημα στο βόρειο Λονδίνο και παραδέχτηκε πως οδηγούσε υπό την επήρεια χασίς.

    Το 2011 αρρώστησε με πολύ βαριά πνευμονία, που παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή. Την ίδια χρονιά ανακοίνωσε επισήμως τον χωρισμό του από τον επί χρόνια σύντροφό του Κένι Γκος, αν και οι φήμες λένε πως οι δυο είχαν επανενωθεί μόλις τον περασμένο Νοέμβριο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απέραντος θρήνος: Δείτε ποια ήταν η χορωδία Αλεξαντρόφ που επέβαινε στο μοιραίο Τουπόλεφ (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O σολίστ της χορωδίας του ρωσικού στρατού σώθηκε από θαύμα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παγκόσμια συγκίνηση: Πέθανε ανήμερα τα Χριστούγεννα ο George Michael (video)



    ΣΧΟΛΙΑ