• First Top Stories

    Λαζαράτος: Καλώ την εισαγγελική αρχή να παρέμβει για τις μηδενικές προσφορές Σαββίδη

    • NewsRoom


    Καταπέλτης κατά της φρικτής, δύσοσμης φαρσοκωμωδίας, όπως χαρακτήρισε τη διαδικασία δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών, ηταν ο εκπρόσωπος του Δημήτρη Κοντομηνά και του Βαρδή Βαρδινογιάννη, κ. Πάνος Λαζαράτος, ο οποίος μέσα σε μία σύντομη, περιεκτικότατη και συμπαγή συνέντευξη τύπου, που έδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Divani Caravel, κατακεραύνωσε την “παρανομία με την οποία συστάθηκε και διενεργήθηκε” εν τέλει η πολύκροτη διαδικασία.

    Ο έλεγχος πόθεν έσχες του κ. Καλογρίτσα και οι δύο μηδενικές προσφορές που κατέθεσε ο “νέος” υπερθεματιστής Ιβάν Σαββιδης, οι οποίες και κρίθηκαν έγκυρες από την αρμόδια επιτροπή, ήταν μέρος μόνο από τα συνταρακτικά στοιχεία που αποκάλυψε ο νομικός κ. Πάνος Λαζαράτος.

    Ξεκινώντας τη συνέντευξη τύπου, όπως μπορείτε να διαβάσετε και αναλυτικά τις εξελίξεις, όπως αυτές συνέβησαν λεπτό προς λεπτό στο mononews.gr, ο Πάνος Λαζαράτος έδειχνε ότι θα αποκάλυπτε συγκλονιστικά στοιχεία για μία διαδικασία, που ο ίδιος μάλιστα χαρακτήρισε “έκτρωμα”.

    Λαζαράτος“Στις 5.50 το πρωί ενεργοποιείται η κάμερα στην πύλη εισόδου. Πρώτοι έφτασαν αστυνομικοί, που δεν ελέχθησαν” ανέφερε ο κ. Λαζαράτος αρχίζοντας στην ουσία μία τρομακτική και αναπάντεχη αφήγηση παρανομιών κατά συρροή, που συνέθεσαν την εξ’ αρχής παράνομη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών.

    Ο ίδιος και οι συνεργάτες του παρακολούθησαν για ώρες το υλικό από κάμερες, οι οποίες είτε κατέγραφαν είτε πάλι κάποιες από αυτές ήταν στημένες έτσι ώστε η γωνία λήψης τους δεν έδινε το δικαίωμα να ελεγχθεί ο χώρος και το τι συνέβαινε.

    Δύο αστυνομικοί, οι οποίοι δεν πήγαιναν στις τουαλέτες, που έπρεπε (οι αστυνομικοί είχαν ξεχωριστές τουαλέτες, αυτές των Αμεα, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια του διαγωνισμού), επικεφαλής εκπροσώπων των υπερθεματιστών, που δεν ελέγχθηκαν εάν είχαν μαζί τους ηλεκτρονικές συσκευές (έστω και απενεργοποιημένες, ήταν παράνομη η κατοχή τους σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού), νομικοί εκπρόσωποι που μπαινόβγαιναν χωρίς επίσης να ελεγχθούν και άνθρωποι του catering, οι οποίοι μετέφεραν κουτιά και τάπερ φαγητών, τα οποία – οποία έκπληξη!- πάλι δεν ελέγχονταν συνέθεσαν ένα τοπίο 48 ατόμων, που δεν πέρασαν από έλεγχο, ως όφειλαν. 

    “Καλώ την εισαγγελική αρχή να παρέμβει για τις μηδενικές προσφορές Σαββίδη που η επιτροπή ενέκρινε” τόνισε χαρακτηριστικά ο διαπρεπής δικηγόρος, σημειώνοντας ότι την Τετάρτη το πρωί θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για το θέμα ενώ διευκρίνισε ότι τα στοιχεία θα αποσταλούν αναλυτικά υπό τη μορφή καταγγελίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στον αρμόδιο επίτροπο Γκίντερ Έιτιγνκερ , μαζί με τον έλεγχο για το πόθεν έσχες Καλογρίτσα και την αναφορά για τις μηδενικές προσφορές του Ιβάν Σαββίδη.

    Μέσα σε μισή περίπου ο ώρα, ο καταιγιστικός κ. Π. Λαζαράτος κατέθεσε στοιχεία ενοχοποιητικά για την εγκυρότητα του διαγωνισμού – έκτρωμα, όπως τον χαρακτήρισε ενώ με ένα άμεσο μήνυμα, στο κλείσιμο της συνέντευξής του κάλεσε τον πρωθυπουργό να παρέμβει και να ακυρώσει “έναν διαγωνισμό που ξεκίνησε με πρόβλημα εκ θεμελίων αφού η κυβέρνηση είχε καταργήσει το ΕΣΡ, με πρόθεση συρρίκνωσης της πολυφωνίας και του πλουραλισμού και η υπόθεση των καναλιών τελικά κατέληξε σε μία φρικτή, δύσοσμη φαρσοκωμωδία”.

    “Τιμώ και σέβομαι το αξίωμα του πρωθυπουργού και σας καλώ κ. Τσίπρα να δείτε το υλικό από τις κάμερες και να λάβετε τις επόμενες ώρες πρωτοβουλίες για άμεση διακοπή του διαγωνισμού” είπε κλείνοντας ο διαπρεπής νομικός.

    Παράλληλα στον απόηχο των εξελίξεων από τις αποκαλύψεις Λαζαράτου, ο πρόεδρος του ΣτΕ, Νίκος Σακελλαρίου, που την ίδια ώρα με τη συνέντευξη τύπου του κ. Λαζαράτου, έπαιρνε αποφάσεις περί συνταγματικότητας ή μη της όλης διαδικασίας, αποφάσισε τη διακοπή της σημερινής κρίσιμης διάσκεψης του Ανωτάτου Δικαστηρίου για το νόμο Παππά και τις τηλεοπτικές άδειες. Το ΣτΕ εξέδωσε μάλιστα ανακοίνωση που εξηγεί τους λόγους τους οποίους τον οδήγησαν σε συτή την απόφαση.

    Στη συνέντευξη τύπου του κ. Π. Λαζαράτου, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης με ανακοίνωσή της ανέφερε: «Η σημερινή συνέντευξη τύπου του εκπροσώπου του Star και του Alpha, καθώς και οι υποτιθέμενες “αποκαλύψεις – βόμβα” που εντέλει ήταν αστειότητες, ανέδειξαν για μια ακόμη φορά την απουσία σοβαρών επιχειρημάτων κατά του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

    Η διαγωνιστική διαδικασία χαρακτηρίζεται από απόλυτη διαφάνεια. Η δημοπρασία ολοκληρώθηκε με εντελώς αδιάβλητο και επιτυχημένο τρόπο. Τα όσα ακούστηκαν σήμερα προκαλούν θυμηδία, αλλά και εντάσσονται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό παραπλάνησης της κοινής γνώμης, ο οποίος θα πέσει στο κενό».

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/nikos-sakellariou-proedros-ste-gi-afto-diekopsa-ti-diaskepsi-tis-olomelias-gia-tis-tileoptikes-adies/78592



    ΣΧΟΛΙΑ