• First Top Stories

    Γ. Αγγελικούσης: Κίνηση ματ από τον ισχυρό εφοπλιστή

    Γιάννης Αγγελικούσης

    Γιάννης Αγγελικούσης, εφοπλιστής Maran Gas


    Σε μια μεγάλη αλλαγή θα προχωρήσει ο εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης, ο οποίος είναι εκείνος που διαθέτει τον μεγαλύτερο ελληνικό στόλο σε διεθνές επίπεδο. Ο κ. Αγγελικούσης πρόκειται να αλλάξει την ασφάλιση του συνόλου του στόλου του λίγο πριν την ετήσια ανανέωση της κάλυψης P&I, την οποία και θα την αναθέσει στη διεθνούς φήμης εταιρεία, Arthur J. Gallagher.

    Η συγκεκριμένη εταιρεία θα αναλάβει την κάλυψη P&I για το σύνολο του στόλου των εταιρειών του μεγάλου Έλληνα εφοπλιστή που αποτελείται από δεξαμενόπλοια, φορτηγά πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου αλλά και δεξαμενόπλοια μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου.

    Στην απόφαση αυτή καθοριστικό ρόλο έπαιξε η μακράς διάρκειας σχέση που έχει ο κ. Αγγελικούσης με τον Willie Kinnear, έναν από τους κορυφαίους ασφαλιστές που εξειδικεύεται στην ελληνική αγορά, ο οποίος ήταν μέλος μιας ομάδας που μεταφέρθηκε από την εταιρεία Willis στην Arthur J. Gallagher το έτος 2015.

    Ο Έλληνας εφοπλιστής, που διατηρεί καλές σχέσεις και με τα P&I clubs “Gard”, “The North of England” και “UK”, είχε στο παρελθόν ζητήσει τις υπηρεσίες του ανεξάρτητου συμβούλου Mike Amiss για να τον καθοδηγήσει σχετικά με την κάλυψη P&I που ταίριαζε καλύτερα στον στόλο του.

    Η μετακίνηση όμως στην τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία P&I παγκοσμίως – η οποία έχει αναλάβει την κάλυψη για πλοιοκτήτες με τονάζ που ανέρχεται στα 280 εκατ.-dwt – σαφώς δίνει πολύ μεγαλύτερη κάλυψη σε διεθνές επίπεδο από κάποιον ανεξάρτητο broker.

    maran tankers
    Το δεξαμενόπλοιο τύπου VLCC “Maran Regulus” της Maran Tankers

    Σημειώνεται ότι ο κ. Αγγελικούσης, μέσω των εταιρειών του Anangel Shipping Enterprises, Maran Tankers και Maran Gas, αποτελεί τον μεγαλύτερο Έλληνα εφοπλιστή. Η Clarksons τοποθετεί το σύνολο της χωρητικότητας του στόλου των 117 πλοίων που διαθέτει στα 22,6 εκατ.-dwt, ενώ υπάρχουν παραγγελίες 24 νεότευκτων πλοίων συνολικής χωρητικότητας 4,2 εκατ.-dwt, τα οποία μόλις παραδοθούν στις εταιρείες, θα αυξήσουν το στόλο του κ. Αγγελικούση στα 141 πλοία, με συνολικό τονάζ στα 26,8 εκατ.-dwt.

    Στον στόλο του Έλληνα εφοπλιστή συμπεριλαμβάνονται δεξαμενόπλοια τύπου VLCC χωρητικότητας μέχρι και 320.000-dwt, φορτηγά πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου χωρητικότητας έως και 286.000-dwt αλλά και δεξαμενόπλοια μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου χωρητικότητας μέχρι και 174.000-cbm.

    Παράλληλα, η πλατφόρμα VesselsValue τοποθετεί την συνολική αξία της αγοράς που εξυπηρετεί ο στόλος Αγγελικούση σε περισσότερα από 4 δισ. δολάρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πήτερ Λιβανός: Ποια είναι η συμφωνία μαμούθ που έκανε ο εφοπλιστής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Τσάκος: Με ποιο τρόπο θα εισρεύσουν στα ταμεία της TEN 1,5 δισ. δολάρια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews.gr με 5 δωροεπιταγές από τα Attica συνολικής αξίας 1000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ