• First Top Stories

    Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Καθυστερήσεις στο Athens Alive, συζητάμε για την περίπτωση του Βοτανικού

    Ο κ. Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ

    Ο κ. Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ


    Αποκαλυπτικός σχετικά με την πορεία του project του Athens Alive (για την απόκτηση και εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών στο Μαρούσι) και τις καθυστερήσεις που αντιμετωπίζει εμφανίστηκε ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

    Μιλώντας στην Cosmote TV, μετά το άδοξο τέλος του αγώνα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με την ομάδα της Κύμης, από τον οποίο αποφάσισε να απέχει η ομάδα του «τριφυλλιού» αφήνοντας αιχμές κατά της κυβέρνησης και της ομάδας του Ολυμπιακού, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε τόσο στις σκέψεις του για το μέλλον του Συλλόγου.

    Αρχικά, ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στην πρόθεσή του για μια πρόταση για έναν ενιαίο Παναθηναϊκό (όπου θα συμπεριλαμβάνονταν η ΠΑΕ, η ΚΑΕ και ο Ερασιτέχνης), για την οποία ωστόσο ανέφερε πως πλέον έχει «δεύτερες σκέψεις».

    «Είναι 15 μέρες που έχω προαναγγείλει μια συνέντευξη Τύπου όπου θα παρουσίαζα ένα πλάνο για έναν ενιαίο και αδιαίρετο Παναθηναϊκό (ΚΑΕ, ΠΑΕ, Ερασιτέχνη), που θα έχει το δικό του γήπεδο και μια τεράστια βάση φιλάθλων, έναν Παναθηναϊκό που θα ξαναγίνει δυνατός παντού και όχι μόνο στο μπάσκετ. Όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες με την ανοχή φορέων και αρχών, με έχουν κάνει να έχω δεύτερες σκέψεις για το αν πρέπει να το προχωρήσω. Θα περιμένω να δω πως θα πράξουν οι υπεύθυνοι και αν θα τηρηθούν κατά γράμμα οι νόμοι και οι κανονισμοί και τότε θα τοποθετηθώ πιο συγκεκριμένα. Η ανομία δεν μπορεί να περάσει, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να είναι παρατηρητής σε κάτι τέτοιο», ανέφερε ο κ. Γιαννακόπουλος.

    Στη συνέχεια σε νεότερες δηλώσεις του ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το project Athens Alive, επαναφέροντας ξανά στο προσκήνιο την περίπτωση της Διπλής Ανάπλασης και του Βοτανικού.

    Όπως μάλιστα δήλωσε, η περίπτωση του Βοτανικού μοιάζει πολύ πιο απλή, αν και θα πρέπει να γίνουν ορισμένες αλλαγές που θα περιλαμβάνουν και ένα γήπεδο μπάσκετ. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Γιαννακόπουλο, έχουν υπάρξει ήδη κάποιες αρχικές επαφές με την Κυβέρνηση για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

    «Ανέφερα νωρίτερα ότι προσπαθούμε να συντάξουμε ένα μεγαλόπνοο πλάνο για όλο τον Παναθηναϊκό. Ένας τεράστιος σύλλογος όπως είναι ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να μην έχει το δικό του γήπεδο. Βλέποντας ότι με το ATHENS ALIVE και το ΟΑΚΑ υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις, ενδεχομένως ίσως να πάρει λίγο παραπάνω χρόνο απ΄ότι θα περιμέναμε αρχικά ή μας είχαν πει, είμαστε σε κάποιες συζητήσεις να εξετάσουμε και άλλες λύσεις.

    Αν αυτές θα είναι το Γουδί, η ανακατασκευή της Λεωφόρου, η αν θα είναι ο Βοτανικός, ο σύλλογος είναι πάνω απ’ όλα και οφείλουμε να δούμε ποιο είναι το καλό του συλλόγου. Έχουν γίνει κάποιες αρχικές επαφές με τους ανθρώπους της Κυβέρνησης για το Βοτανικό που φαίνεται πως είναι η πιο εφικτή και γρήγορη λύση. Κάποιες αλλαγές θέλει ώστε να μπορέσει να υπάρξει και ένα γήπεδο μπάσκετ και εφόσον όλα τα υπόλοιπα που ανέφερα νωρίτερα γίνουν, δηλαδή τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι οι υπεύθυνοι για αυτό που βλέπουμε σήμερα ο Παναθηναϊκός θα μεγαλουργήσει», ανέφερε ο κ. Γιαννακόπουλος.

    «Είχα πει ότι θα κάνω μια συνέντευξη Τύπου, υπάρχουν κάποια δεδομένα και κάποια προαπαιτούμενα για να προχωρήσουμε όλη αυτή την προσπάθεια. Όπως ανέφερα και η Κυβέρνηση να διορθώσει αυτή την ανισότητα, να έχει γήπεδο η ΑΕΚ, να έχει ο ΠΑΟΚ, να έχει ο Ολυμπιακός και ο μοναδικός σύλλογος που δεν έχει να είναι ο Παναθηναϊκός.Θα πρέπει να αναλογιστούμε και εμείς σαν Παναθηναϊκοί τις ευθύνες μας. Δεν νοείται στα ερασιτεχνικά γήπεδα, στο μπάσκετ, στο ποδόσφαιρο να μην είναι γεμάτα τα γήπεδα. Θα πρέπει και ο κόσμος του Παναθηναϊκού αυτή την προσπάθεια να την αγκαλιάσει και τότε, μόνο τότε θα προχωρήσουμε για ένα σχέδιο που θα κάνει ξανά τον Παναθηναϊκό πρωταγωνιστή σε όλα τα σπορ», συνέχισε ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πολιτική αβεβαιότητα και οικονομία «φρενάρουν» Βοτανικό και Ακαδημία Πλάτωνος



    ΣΧΟΛΙΑ