• First Top Stories

    Bιοχάλκο και όμιλος Κοπελούζου: Big Business στο real estate. Όλο το παρασκήνιο

    the wise man

    the wise man


    Η Intrum και το κράτος μπαταχτσής : Αρκετοί από αυτούς που διάβασαν τη χθεσινή είδηση για τη συμφωνία της Eurobank με την Intrum προσπαθούσαν να θυμηθούν τι τους θυμίζει η σουηδική εταιρεία. Είναι η επιχείρηση που κυκλοφορεί κάθε χρόνο μια εξαιρετική έκθεση για τις πληρωμές στην Ευρώπη. Στη φετινή της έκθεση η Ελλάδα ήταν πρωταθλήτρια. Σε ποιον τομέα; Μα φυσικά στην καθυστέρηση πληρωμών από το δημόσιο που έφταναν τις 100 ημέρες και ήταν πενταπλάσια από τη Βρετανία. Εκεί το δημόσιο πληρώνει εντός 20 ημερών! Βέβαια και οι 100 ημέρες που έδειχνε η έκθεση της Intrum ήταν εξωραϊσμένο νούμερο αφού σε τομείς όπως οι συντάξεις, οι ατυχείς Ελληνες δικαιούχοι περιμένουν μέχρι και τρία χρόνια!

    Οι Ρώσοι επενδύουν στην Κέρκυρα

    Οχι ένα, αλλά δύο, ξενοδοχεία κατασκευάζει στην Κέρκυρα ισχυρός Ρώσος επιχειρηματίας ο οποίος ακολουθεί τα χνάρια του πατριώτη του που επένδυσε στη Χαλκιδική, του ισχυρού ομίλου που προωθεί μεγάλη επένδυση για βίλες στην Ελούντα, κ.α.

    Η εταιρεία Bolentaco Limited αναβαθμίζει και επεκτείνει υφιστάμενη μονάδα στον Αλμυρό της Κέρκυρας  σε οικόπεδο επτά στρεμμάτων ενώ σχεδιάζει και δεύτερο ξενοδοχείο. Εκπρόσωποι του ελληνικού υποκαταστήματος της κυπριακής (τι άλλο;) εταιρείας εμφανίζονται ο κ. Nikolai Ivliev και η κα Irina Ivlieva, κάτοικοι Μόσχας.

    Ποιος κατασκευάζει το ξενοδοχείο; Μα φυσικά η REDEX του ομίλου Κοπελούζου η οποία εσχάτως είναι πολύ κινητική στα ιδιωτικά έργα υψηλών προδιαγραφών. Είναι γνωστές, επίσης, οι σχέσεις του ομίλου με τη Ρώσια με κυριότερη τη συνεργασία με την Gazprom στην Προμηθέας Gaz.

    Η REDEX, η κατασκευαστική εταιρεία του Δημ. Κοπελούζου, πρέπει να έχει σήμερα υπό κατασκευή ή να παραδίδει μισή ντουζίνα ξενοδοχεία! Διοικείται, δε, από τον Κώστα Τερζητάνο, ένα από τα πλέον αξιόλογα στελέχη της αγοράς ιδιωτικών έργων.

    Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ ξαναζεσταίνει τις μηχανές του real estate

    Μετά την αξιοποίηση του ξενοδοχείου στην Πλατεία Καραϊσκάκη, η διοίκηση του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ προχωρά στην επέκταση του εμπορικού κέντρου River West στην Λεωφόρο Κηφισσού.

    Παράλληλα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη οικοπέδου στην περιοχή της Λεωφόρου Κηφισίας το οποίο προορίζεται για συγκρότημα γραφείων.

    Οι ΑΕΕΑΠ προσπαθούν να βρουν ποιοτικά κτίρια γραφείων για να επενδύσουν αλλά εξαιτίας της κρίσης απουσιάζουν οι νέες κατασκευές. Ετσι κάποιες επενδυτικές εταιρείες ακινήτων, όπως η Grivalia, χρηματοδοτούν την ανάπτυξη νέων κτιρίων γραφείων. Αυτό κάνει η Grivalia στο πρώην κτίριο της Παπαστράτος στον Πειραιά. Την ανάγκη για νέα ποιοτικά κτίρια φαίνεται πως έχουν αντιληφθεί και στη Βιοχάλκο καθώς αρκετές επιχειρήσεις αναζητούν στέγη υψηλών προδιαγραφών χωρίς αποτέλεσμα.

    Το πρώτο θύμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου

    Ήταν να μην αγριέψει ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

    Όταν έμαθε για την προχθεσινή ανακοίνωση των συνδικαλιστών του ΟΑΣΑ που απειλούσαν με διακοπή της έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου άστραψε και βρόντηξε. Παρήγγειλε πως όποιος τολμήσει θα περάσει από πειθαρχικό και θα απολυθεί! Βέβαια δεν την πλήρωσαν οι συνδικαλιστές.

    Την πλήρωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ, της ΟΣΥ που διαχειρίζεται λεωφορεία και τρόλεϊ, Γιώργος Αναγνωστόπουλος ο οποίος αποπέμφθηκε!

    Ο κ. Αναγνωστόπουλος, (κατά κάποιο τρόπο) γείτονας του κ. Σπίρτζη στα Βριλήσσια, λειτουργούσε ως υποχείριο των συνδικαλιστών, είχε καθυστερήσει κρίσιμα θέματα όπως η μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου από το Ελληνικό, το ηλεκτρονικό εισιτήριο, κ.α.

    Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της στήλης αντικαθίσταται από τον αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου Μιχάλη Γλύκα. Ο κ. Γλύκας είναι ήρωας γιατί ήταν διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ επί υπουργίας Μιχάλη Λιάπη στο Υποδομών!

    Ακούγεται πως επειδή ο κ. Σπίρτζης αγρίεψε μπορεί τις επόμενες ημέρες να δαγκώσει και κάποιον στον ΟΣΕ!



    ΣΧΟΛΙΑ