First Top Stories

Αποκαλύψεις Μαρινάκη: Ο Παππάς μου ζήτησε να δανείσω τον Καλογρίτσα για τις άδειες – Τι απαντά το Μαξίμου (upd)

  • NewsRoom
Βαγγέλης Μαρινάκης

Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής


Στην αποκάλυψη ότι ο Νίκος Παππάς μεσολάβησε ώστε να καταβάλει υπό την μορφή δανεισμού χρήματα της πρώτης δόσης για την τηλεοπτική άδεια του Χρήστου Καλογρίτσα προχώρησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον Real FM και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Θα σας κάνω μια αποκάλυψη: Μου είχε ζητήσει μια χάρη ο κ. Παππάς που την ήθελε και ο πρωθυπουργός, όπως μου έλεγε ο υπουργός, τον καιρό που γινόταν ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα. Όπως και έγινε, τον συνάντησα και μου ζήτησαν να καταβάλω υπό τη μορφή δανείου το ποσό των 20,5 εκατ. ευρώ για να πληρώσει ο κ. Καλογρίτσας την πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες. Εξήγησα στον κ. Καλογρίτσα ότι έχω την καλή διάθεση, αλλά δεν μπορώ να το κάνω» είπε χαρακτηριστικά ο εφοπλιστής, προκαλώντας μάλιστα τον κ. Παππά να βγει να το διαψεύσει.

Όπως εξήγησε στην ίδια συνέντευξη, ο ΣΥΡΙΖΑ «μάς είχε χρησιμοποιήσει, για να νομιμοποιήσει τον διαγωνισμό. Τα κεφάλαιά μας έχουν ελεγχθεί από τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Μας έχουν ελέγξει τράπεζες, οι μεγαλύτεροι οργανισμοί σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ακόμη και στην Κίνα».

«Προκαλώ τον κ. Παππά να βγει και να το διαψεύσει. Τα δικά μας κεφάλαια έχουν ελεγχθεί από τους μεγαλύτερους ελεγκτικούς μηχανισμούς στον κόσμο. Όταν οι εταιρείες μας είναι στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και συνεργάζεσαι με τεράστιες εταιρείες γίνονται οι πιο λεπτομερείς έλεγχοι» συνέχισε και συμπλήρωσε:

«Τότε δεν είχαν πρόβλημα με τα χρήματα του Μαρινάκη. Τι έγινε ξαφνικά;» συνέχισε ο κ. Μαρινάκης. «Όταν αργότερα, συζητούσαμε για την εξαγορά του ΔΟΛ, δεν δέχθηκα να βάλω, όπως μου το είχαν ζητήσει, διευθυντές οι οποίοι ήταν της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ. Έχω συνηθίσει να μην είμαι φερέφωνο. Εγώ δεν κρύβομαι. Δεν θα το έκανα ποτέ. Δεν θα γίνω ποτέ Ιβάν Σαββίδης. Δεν κατηγορώ κανέναν, ο κάθε επιχειρηματίας κάνει τις επιλογές του. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Έκανα υπομονή να μην βγω να τα πω, αλλά ο κόσμος πρέπει επιτέλους να μάθει την αλήθεια».

Προσφυγή κατά Τσίπρα στο ΕΔΑΔ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξή του ο κ. Μαρινάκης συνέχισε λέγοντας: «Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας πολίτης που δεν έχει καταλάβει ότι είμαι προσωπικά στοχοποιημένος από την κυβέρνηση, παρ’ όλο που οι κατηγορίες που μου αποδίδονται έχουν καταρρεύσει. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν φοβάται κανέναν. Πρόκειται για σκευωρίες. Έχουν γίνει τεράστιες έρευνες και το όνομά μου δεν υπάρχει πουθενά. Όλα αυτά έχουν καταρρεύσει και σας ομολογώ ότι δεν με αγγίζουν και δεν με απασχολούν. Άλλωστε, το φως νικάει στο σκοτάδι».

Ακόμη, συμπλήρωσε πως έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον του πρωθυπουργού, το κ. Τζανακόπουλου, του κ. Κοντονή και του κ. Καμμένου. «Περιμένουμε την απόφαση. Αν αυτή η κυβέρνηση μείνει μέχρι τον Οκτώβριο, ίσως είναι η πρώτη φορά που θα βγει καταδικαστική απόφαση για εν ενεργεία πρωθυπουργό».

«Δεν είμαι ο Μπερλουσκόνι της Ελλάδας»

Σε ερώτηση πώς σχολιάζει τον χαρακτηρισμό που του αποδίδεται ως τον «Μπερλουσκόνι της Ελλάδας» απάντησε: «Είναι αστεία τα περί Έλληνα Μπερλουσκόνι. Εγώ δεν μπήκα στα ΜΜΕ για να προωθήσω τις δουλειές μου, ούτε για να έχω χάρες από την εκάστοτε κυβέρνηση. Εγώ δεν είμαι εργολάβος, ούτε μεσάζοντας, όπως έγινε με τους εθνικούς προμηθευτές που μας έχουν φέρει σε κατάσταση χρεοκοπίας. Και επίσης δεν θέλω χαριστικές ρυθμίσεις στην Βουλή για να ρυθμίσω δάνειά μου.

» Πήρα το ιστορικό αυτό συγκρότημα του ΔΟΛ, γιατί θα ήταν μεγάλο πλήγμα για την Δημοκρατία να έκλειναν ή να γίνονταν μέσα προπαγάνδας. Στην κυβέρνηση δεν τους ένοιαζε αν παραδοσιακά ιστορικά ΜΜΕ, όπως τα Νέα και το Βήμα, περιέρχονταν στην κατοχή ανθρώπων που θα διακινδύνευαν τις ιστορικές σχέσεις της χώρας».

«Με λιδώρησαν για δύο air condition»

Αναφερόμενος σε όσα ακούστηκαν για την δωρεά του προς την τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στον Πειραιά, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: «Έχω δει πολιτικές αθλιότητες, αλλά σε αυτή την περίπτωση, ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του ξεπέρασαν κάθε όριο. Με λιδώρησαν για 3 υπολογιστές και 2 aircondition, ούτε 1.000 ευρώ». Kατέληξε λέγοντας: «Ο πατέρας μου ήταν βουλευτής της ΝΔ και ευχαρίστως στη μνήμη του θα αναλάμβανα κι άλλες χορηγίες, πάντα στο φως».

Ερωτηθείς για την σχέση του με τον Πέτρο Κόκκαλη, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε πως δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση και πως δεν έχει κανένα λόγο να κάνει βόλτα σε ΜΜΕ και να τον κατηγορήσει. «Ο Π. Κόκκαλης ήταν μαζί μας, επειδή το είχε ζητήσει ο πατέρας του, για να έχει κάτι να ασχολείται, επειδή είχε αποτύχει στις επιχειρήσεις του πατέρα του, και στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, αλλά και στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, όπου άφησε 7 εκατ. ευρώ χρέη. Θέλω να ευχηθώ καλή πορεία στον Πέτρο και τίποτε άλλο» είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο ανέφερε πως «καλά κάνει ο Πέτρος Κόκκαλης και πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι λογικό να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί με αυτόν έχει δουλειές ο πατέρας του, και μπράβο του που υποστηρίζει τις δουλειές του πατέρα του». Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως υπάρχει ταύτιση και συμπόρευση του Σωκράτη Κόκκαλη με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, οι εταιρείες του έχουν λάβει δουλειές ύψους άνω των 750 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, υπάρχει και συμπόρευση με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Ενεπλάκη για παράδειγμα η INTRAKAT στο γήπεδο της ΑΕΚ» ανέφερε ο εφοπλιστής.

«Να δοθούν απαντήσεις για τον Πετσίτη»

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε και στον Μανώλη Πετσίτη λέγοντας: «Ο Πετσίτης ήλθε να βγάλει σέλφι μαζί μου σε μια εκδήλωση του Ολυμπιακού. Ένας γραφικός τύπος που έκανε ότι παίρνει τηλέφωνο τον κ. Παππά, μετά ότι μιλάει με τον κ. Τσίπρα. Από σερβιτόρος κατάφερε να βγάλει λεφτά, υπογράφοντας συμβάσεις με επιχειρηματίες, για να τους βοηθήσει ως μεσάζοντας του Μαξίμου. Έμπαινε στην ΔΕΣΦΑ και εισέπραττε χρήματα. Πρέπει να μας απαντήσουν για αυτά τα χρήματα».

Ερωτηθείς για την κόντρα του με το Μαξίμου, ο κ. Μαρινάκης απάντησε: «Δεν έχω κάτι να φοβηθώ. Λόγω χαρακτήρα δεν πρόκειται να κάνω πίσω. Ο Μαρινάκης είναι εδώ, αγαπάει τον τόπο. Θα είμαστε απέναντι μέχρι τελικής δικαίωσης. Τους προκαλώ να απαντήσουν με επιχειρήματα» κατέληξε.

Απάντηση από το Μαξίμου

Μετά τις δηλώσεις του κ. Μαρινάκη από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εκδόθηκε το παρακάτω σχόλιο:

«Επιτέλους! Ο πραγματικός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Μαρινάκης, διαπιστώνοντας προφανώς την ανεπάρκεια του κ. Μητσοτάκη, αποφάσισε να εμφανιστεί δημόσια.

» Ο γνωστός εφοπλιστής, εκδότης, και κατηγορούμενος ‘βγαίνει μπροστά’ ακριβώς μία μέρα μετά την οριστικοποίηση της παραπομπής του σε δίκη για κακούργημα για τα ‘στημένα’.

» Ο Βαγγέλης Μαρινάκης:

  • Ερευνάται από τη Δικαιοσύνη για εμπορία δύο τόνων ηρωίνης και για μια σειρά άλλα εγκλήματα, αλλά εκτοξεύει απειλές ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο πρώτος στην ιστορία Πρωθυπουργός που θα καταδικαστεί για ‘σκευωρία’ εναντίον του. Τον ενημερώνουμε ότι πρέπει να περιμένει στη σειρά μετά τους κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Γεωργιάδη γιατί προηγείται η δήθεν ‘σκευωρία’ της Novartis.
  • Χρηματοδοτεί τη ΝΔ, έχει κουμπαριές με την οικογένεια Μητσοτάκη, στηρίζει με κάθε μέσο τη Δεξιά, και την άκρα Δεξιά, αλλά δηλώνει ότι δεν έχει καμιά σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση, ή με άλλο κόμμα.
  • Έχει μετατρέψει τις εφημερίδες που ελέγχει σε όπλα τοξικού πολέμου κατά της Αριστεράς, αλλά δηλώνει ότι αυτός είναι που άφησε ελεύθερους τους δημοσιογράφους του να γράφουν τη γνώμη τους.
  • Πρέπει να ψάξει πολύ κανείς για να βρει πλοίο του με ελληνική σημαία, αλλά δηλώνει πατριώτης και… Μακεδονομάχος.
  • Προφανώς, οι μεταχρονολογημένες δήθεν αποκαλύψεις του, ενόψει και των εκλογών, έχουν την αξιοπιστία που τις προσδίδουν ο βίος και η πολιτεία του.
  • Ας είναι πάντως βέβαιος, ότι την παλινόρθωση της σαπίλας που ονειρεύεται για να γλιτώσει, ως φανερός ηγέτης πλέον της ΝΔ, δεν θα την επιτρέψει ο ελληνικός λαός.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βαγγέλης Μαρινάκης: «H κυβέρνηση σπιλώνει την φήμη κάποιων εκ των επιφανέστερων Ελλήνων»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος πραγματικά είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης; 

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: ΝΔ προς Τσίπρα και Παππά: Ισχύουν όσα καταγγέλλει ο Βαγγέλης Μαρινάκης;ΣΧΟΛΙΑ