• ESG Πρόσωπα

    Μαθιός Ρήγας (Energean): Αυτή είναι η στρατηγική μας για μηδενικές εκπομπές ως το 2050

    Ρήγας Energean

    Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος Energean


    Η Energean ήταν η πρώτη επιχείρηση ενέργειας και πετρελαίου στον κόσμο που δεσμεύτηκε πλήρως να αναλάβει δράση για την κλιματική αλλαγή, ανακοινώνοντας μηδενικές εκπομπές άνθρακα το 2050
    χρησιμοποιώντας το φυσικό αέριο για τη μετάβαση  σε ένα μέλλον χαμηλών εκπομπών άνθρακα.
    Στον Απολογισμό Βιωσιμότητας που δημοσίευσε χθες παρουσιάζει τη στρατηγική μέσω της οποία αυτή η δέσμευση θα υλοποιηθεί.

    Η στρατηγική της εταιρείας για την κλιματική αλλαγή, περιλαμβάνει ένα σχέδιο για ελαχιστοποίηση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου και ενίσχυση των χαμηλών εκπομπών άνθρακα στο χαρτοφυλάκιό της. Η στρατηγική της εταιρείας για την κλιματική αλλαγή δεσμεύεται ότι όλη η δραστηριότητά της θα έχει ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα.

    Η Energean, το 2020, ίδρυσε μια νέα νομική οντότητα, την “Energean Egypt
    Energy Services” που είναι υπεύθυνη για την αξιολόγηση τεχνολογιών χαμηλών εκπομπών άνθρακα, όπως και νέων πιθανών  επιχειρηματικών δράσεων  όπως έργα CCS (Carbon Capture and Storage, μια τεχνολογία που στοχεύει στο διαχωρισμό και τη μόνιμη αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα  υπογείως προκειμένου να μην μολύνει την ατμόσφαιρα) και  μικρού μεγέθους έργα υδρογόνου.

      Στόχοι
    Σύμφωνα με τους στόχους που αναφέρει, η εταιρεία προτίθεται να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο δραστηριοτήτων χαμηλού άνθρακα και να διατηρήσει στο 70% της δραστηριότητάς της το φυσικό αέριο.  Στοχεύει τη μείωση των εκπομπών ρύπων κατά περισσότερο από 85% από το 2019 μέχρι το 2023.

    Στοχεύει την εφαρμογή τριών πρωτοβουλιών στις εγκαταστάσεις της: αγορά πράσινης ενέργειας, μείωση των εκπομπών μεθανίου και μηδενική ανάφλεξη ρουτίνας (zero-routine-flaring). Η  ανάφλεξη ρουτίνας,   είναι μια μέθοδος και τρέχουσα πρακτική που ελευθερώνει ανεπιθύμητες ποσοτήτες αερίων πετρελαίου (APG) κατά την εξόρυξη αργού πετρελαίου. … Η ανάφλεξη ρουτίνας, μαζί με την εκ προθέσεως εκπομπή αερίων και τις ακούσιες φυσικές εκπομπές αερίων, έχουν σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

    Σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, υπολογίζεται ότι χώρες όπως η Ρωσία, το Ιράν, το Ιράκ, η Βενεζουέλα, η Βραζιλία και το Μεξικό, απελευθερώνουν (μέσω της ανάφλεξης φυσικού αερίου) περίπου 390 εκ. τόνους διοξειδίου του άνθρακα, ποσότητα ισοδύναμη με το 25% του αερίου που χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ και το 30% όσου χρησιμοποιείται στην ΕΕ.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ