• ESG Πρόσωπα

    Calamos Investments-Γιάννης Αντετοκούνμπο: Στο NYSE το νέο βιώσιμο fund SROI -Στις 31 Μαρτίου η τελετή έναρξης της συνεδρίασης


    Το  Calamos Antetokounmpo Global Sustainable Equities ETF (με τον κωδικό SROI)  ξεκίνησε να διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης NYSE ARCA.

    Στις 31 Μαρτίου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα χτυπήσει το κουδούνι έναρξης της συνεδρίασης στο NYSE, μαζί με τα ανώτερα στελέχη της Calamos, για να τιμήσουν την έναρξη της διαπραγμάτευσης του ETF και να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης για το νέο fund καθώς και για τη δέσμευση του Διοικητικού του Συμβούλου στη φιλανθρωπία.

    Eπενδυτικός σύμβουλος για το SROI, είναι το Calamos Antetokounmpo Asset Management LLC, που είναι κοινοπραξία 50-50 μεταξύ της Calamos Investments και του Γιάννη Αντετοκούνμπο και στοχεύει να δωρίσει ένα μέρος των κερδών της σε φιλανθρωπικές οργανώσεις,  που σχετίζονται με την οικονομική ενδυνάμωση, την οικονομική εκπαίδευση και την ανάπτυξη των νέων σε υποβαθμισμένες κοινότητες.

    «Είμαστε ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε στην αγορά του ETF με την εισαγωγή του Calamos Antetokounmpo Global Sustainable Equities ETF», δήλωσε ο Matt Kaufman, Επικεφαλής των ETFs στο Calamos. «Είμαστε σίγουροι ότι η συνεργασία μεταξύ του Calamos και του Γιάννη Αντετοκούνμπο θα δώσει τη μεγαλύτερη ευκαιρία για την κοινωνική απόδοση των επενδύσεων σε παγκόσμια κλίμακα και θα γίνει η βάση για τη μελλοντική ανάπτυξη του».

    «Οι αρχές της οικογένειας, της κοινότητας και της οικονομικής ενδυνάμωσης είναι εξαιρετικά σημαντικές για την Οικογένεια Αντετοκούνμπο», είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. «Είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεργαστώ με την Calamos για να φέρω ένα αμοιβαίο κεφάλαιο που διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο και που επενδύει στην ανάπτυξη με στόχο να επιστρέφει πίσω στην κοινότητα σε ουσιαστικό τρόπο.»

    Το Calamos Antetokounmpo Global Sustainable Equities ETF (SROI) ένα ενεργό ETF που διαχειρίζονται οι μακροχρόνιοι διαχειριστές χαρτοφυλακίου ESG, Tony Tursich, James Madden, και η Beth Williamson—η  ομάδα οποία δημιούργησε μία από τις πρώτες πλατφόρμες βιώσιμης έρευνας στον κόσμο και βοήθησε να τεθούν τα πρότυπα για πολλά από τα σημερινά χαρτοφυλάκια ESG. Το χαρτοφυλάκιο θα αποτελείται κυρίως από ανεπτυγμένες μετοχές (συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ) και των αναδυόμενων αγορών που ο Σύμβουλος πιστεύει ότι έχουν δυνατότητες ανάπτυξης πάνω από το μέσο όρο και πληρούν το αποκλειστικό σύστημα αξιολόγησης της ομάδας ESG.



    ΣΧΟΛΙΑ