• ESG Today

    Raisin: Πάνω από 30 ESG funds στη fintech πλατφόρμα

    Kim Felix Fomm,Chief Investment Officer της Raisin


    Η γερμανική fintech Raisin έχει συμπεριλάβει περισσότερα από 30 ESG funds στη νέα πλατφόρμα συναλλαγών της, που επιτρέπει στους επενδυτές να επιλέγουν την επένδυση που προτιμούν.

    Το χαρτοφυλάκιο ESG περιλαμβάνει περίπου 150 διαφορετικές μετοχές.

    Είναι ευρέως και παγκοσμίως διαφοροποιημένο, λαμβάνοντας υπόψη τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, τις συνθήκες εργασίας και τη φορολογική διαφάνεια.

    Ο επικεφαλής επενδύσεων της Raisin, Kim Felix Fomm, Chief Investment Officer της Raisin, επισημαίνει ότι πολλές έρευνες δείχνουν ότι οι επενδύσεις που βασίζονται σε κριτήρια ESG είναι πιο ελκυστικές των παραδοσιακών.

    Αλλά ο Fomm λέει ότι ο κλάδος είναι ακόμα νέος. Όπως αναφέρει η Raisin δε λέει στους πελάτες της “θα βγάλετε περισσότερα χρήματα από τις επενδύσεις σε ESG”, αλλά τονίζει ότι “δε χρειάζεται να συμβιβάζεστε με χαμηλότερες αποδόσεις μόνο επειδή θέλετε να επενδύσετε βάσει κριτηρίων βιωσιμότητας».

    Η Fomm λέει ότι η ώθηση  προς τις επενδύσεις ESG σημαίνει θα αυξηθεί η παρουσία τους στην πλατφόρμα Raisin στο μέλλον. «Υπάρχουν πιέσεις σε αυτή την κατεύθυνση από τη ρυθμιστική αρχή και από την πολιτική σε αυτό το θέμα», λέει.

    Όσον αφορά τους επενδυτές σημειώνει: «Βλέπουμε, ειδικά από νεότερες ομάδες – στόχους, μεγάλο ενδιαφέρον. Οι νέοι επενδυτές βασικά απαιτούν να έχουν κάποιο είδος ESG επένδυση ή επιλογή βιωσιμότητας στο χαρτοφυλάκιό τους.»

    Η Raisin παρέχει μια ανοιχτή τραπεζική υποδομή για την παγκόσμια αγορά καταθέσεων αξίας 50+ τρισεκατομμυρίων δολαρίων, λειτουργώντας τις δικές της πλατφόρμες καταθέσεων B2C σε όλη την Ευρώπη, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ.

    Στη Γερμανία, η εταιρεία προσφέρει επίσης επενδυτικά και συνταξιοδοτικά προϊόντα βασισμένα σε ETF. Η Raisin DS συνεργάζεται με 400 τράπεζες και παρόχους χρηματοοικονομικών υπηρεσιών από περισσότερες από 30 χώρες και εξυπηρετεί περισσότερους από 550.000 άμεσους πελάτες.

    Η Raisin DS υποστηρίζεται από διεθνείς επενδυτές, όπως η Deutsche Bank, η FinLab, η Goldman Sachs, η Kinnevik και η PayPal Ventures. Το fintech δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση της Deposit Solutions και της Raisin τον Ιούνιο του 2021.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ