• ESG Today

    Oka: Η startup που χρηματοδοτήθηκε με 7 εκατ. ευρώ για να δραστηριοποιηθεί στην ασφάλιση carbon credits

    Chris Slater και  Laura Fritsch ιδρυτές της Oka


    Η startup Oka, συγκέντρωσε 7 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότησή της με στόχο την ανάπτυξη  ασφαλιστικών προϊόντων για τα carbon credits  στην αγορά voluntary market .

    Η ζήτηση για έργα αντιστάθμισης άνθρακα και συναφείς πιστώσεις αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια, καθώς οι εταιρείες και οι επιχειρήσεις διατυπώνουν ολοένα και πιο μεγάλες  φιλοδοξίες για μηδενικές εκπομπές και για να τις πετύχουν  στρέφονται στις αντισταθμίσεις άνθρακα, παράλληλα με τις δικές τους προσπάθειες μείωσης εκπομπών. Ωστόσο, η άναρχη και ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των carbon credits αντιμετωπίζει μια σειρά προκλήσεων, με τους συμμετέχοντες στην αγορά να μην μπορούν να γνωρίζουν ή να αξιολογήσουν την ποιότητα  αποτελεσματικότητας των projects, που υπόσχονται να συμβάλουν στη μείωση του αποτυπώματος

    Η startup Oka  ιδρύθηκε από τους Chris Slater και  Laura Fritsch,  προσφέροντας ασφαλιστικές λύσεις για την ανάληψη του κινδύνου των αγοραστών carbon credits, με στόχο να συνεισφέρουν στο να αυξηθεί η εμπιστοσύνη των αγοραστών και επομένως και η ζήτηση για  τα carbon credits. Οι ασφαλιστικές λύσεις της Oka προβλέπεουν αντικατάσταση των carbon credits  εάν αποδειχθούν άκυρες.

    Ο γύρος χρηματοδότησης ηγήθηκε από τον επενδυτή πρώιμου σταδίου ανάπτυξης Aquiline Technology Growth και περιελάμβανε επίσης συμμετοχή από το ταμείο τεχνολογίας κλίματος Firstminute.

    Ο Chris Slater, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Oka, δήλωσε:

    «Είναι τιμή μας που έχουμε την υποστήριξη της Aquiline για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της εταιρείας μας και την επίτευξη του οράματός μας να κάνουμε την ασφάλιση αναπόσπαστο μέρος της αγοράς Voluntary market. Με τη βοήθειά τους, είμαστε βέβαιοι ότι θα επιταχύνουμε την ανάπτυξη της εταιρείας μας και θα πετύχουμε την αποστολή μας να διασφαλίσουμε τη μετάβαση στο καθαρό μηδέν».

    Ο Max Chee, συνεργάτης και επικεφαλής της Aquiline Technology Growth, πρόσθεσε:

    «Ο Chris και η ομάδα της Oka έχουν ένα συναρπαστικό όραμα για την ωρίμανση της αγοράς πίστωσης άνθρακα μέσω των ασφαλιστικών της προϊόντων. Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη συνεργασία μας και ανυπομονούμε να δούμε τη μόνιμη επίδραση που θα έχει η Oka στην ανάπτυξη του voluntary market».



    ΣΧΟΛΙΑ