• ESG Today

    Katie Koch για Goldman Sachs Future Planet Equity: Η επανάσταση βιωσιμότητας έχει το μέγεθος της βιομηχανικής και την ταχύτητα της ψηφιακής

    Katie Koch, Goldman Sachs Asset Management Partner and Managing Director


    Ένα νέο Διαπραγματεύσιμο Αμοιβαίο Κεφάλαιο ESG  δημιούργησε η Goldman Sachs με χαρακτηριστικά που επιδιώκει να το κάνουν να ξεχωρίσει: Με ενεργή διαχείριση και διαφάνεια στις συμμετοχές του, επενδύει σε διεθνείς εταιρείες όλων των μεγεθών χωρίς να βασίζεται σε δείκτη .
    Η επενδυτική τράπεζα που εδρεύει στη Νέα Υόρκη παρουσίασε την προηγούμενη Πέμπτη  το  Goldman Sachs Future Planet Equity ETF (GSFP),  το οποίο επενδύει σε εταιρείες που έχουν αντικείμενο την επίλυση περιβαλλοντικών προβλημάτων που συνδέονται με τους στόχους: καθαρή ενέργεια, αποδοτικότητα πόρων, βιώσιμη κατανάλωση, κυκλική οικονομία και βιωσιμότητα του νερού.

    Η Katie Koch, Goldman Sachs Asset Management, Partner and Managing Director, δήλωσε στην παρουσίαση του νέου Αμοιβαίου Κεφαλαίου, ότι η Goldman Sachs αναζητά εταιρείες όλων των κεφαλαιοποιήσεων από όλες τις χώρες  που υποεκπροσωπούνται σε παραδοσιακούς δείκτες με βάση την κεφαλαιοποίηση.
    «Οι παραδοσιακοί δείκτες κοιτούν πίσω. Τοποθετούν κεφάλαια σε εταιρείες και λογικές  που δημιούργησαν τους νικητές  του παρελθόντος».

    To νέο κεφάλαιο έχει ήδη τοποθετήσει το 32,9% των κεφαλαίων του,  σε 10 επιχειρήσεις.

    Η τράπεζα ξεκίνησε το Goldman Sachs Future Planet Equity γιατί όπως τονίζει η κυρία Katie Koch, «βρισκόμαστε στην κορύφωση μιας επανάστασης βιωσιμότητας που θα μπορούσε να έχει το μέγεθος της βιομηχανικής επανάστασης και την ταχύτητα της ψηφιακής επανάστασης», λέει, προσθέτοντας ότι η Goldman βλέπει ότι για πρώτη φορά  ευθυγραμμίζονται παγκόσμιες  κυβερνήσεις εταιρείες και καταναλωτές σε αυτή την παγκόσμια επανάσταση βιωσιμότητας.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ