• ESG News

    Andrew Forrest: Από τη μεταλλουργία στους ηλεκτρολύτες για πράσινο υδρογόνο-Επένδυση 83 εκατ. δολ. στην Αυστραλία

    • ESG Team

    Andrew Forest, Πρόεδρος Fortescue Future Industries


    Ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας της μεταλλουργίας Andrew Forest σχεδιάζει ένα τεράστιο εργοστάσιο για την παραγωγή ηλεκτρολυτών για  πράσινο υδρογόνο σε μονάδα μεγάλων εκπομπών άνθρακα της Αυστραλίας.

    Ο ενεργειακός βραχίονας της Fortescue Metals Group Ltd. θα κατασκευάσει μονάδα με δυνατότητα παραγωγής 2 GW ηλεκτρολυτών ετησίως στο Gladstone στο Κουίνσλαντ, όπου βρίσκεται μια μονάδα με τις μεγαλύτερες εκπομπές άνθρακα στον κόσμο. Η κατασκευή θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο με στόχο την παραγωγή να ξεκινήσει στις αρχές του 2023, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της χθες.

    Η δυναμικότητα των 2 GW θα κάνει το εργοστάσιο μεταξύ των μεγαλύτερων στον κόσμο σε παραγωγή ηλεκτρολυτών και θα οδηγούσε την Αυστραλία σε πρώιμο ανταγωνισμό με την Κίνα. Όταν συνδυάζονται με ανανεώσιμη ενέργεια, οι ηλεκτρολύτες μπορούν να δημιουργήσουν υδρογόνο που μπορεί να αποθηκευτεί και να μεταφερθεί και τελικά να μετατραπεί σε ενέργεια χωρίς άνθρακα για ενέργεια για μεταφορές.

    Από τα σιδηρομεταλλεύματα στους ηλεκτρολύτες
    «Αυτή η πρωτοβουλία είναι ένα κρίσιμο βήμα στη μετάβαση της Fortescue από έναν εξαιρετικά επιτυχημένο παραγωγό σιδηρομεταλλεύματος, σε έναν ακόμη πιο επιτυχημένο παραγωγό πόρων για πράσινες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», δήλωσε ο κ. Andrew Forrest.

    Η επένδυση της Fortescue Future Industries, αρχικά 83 εκατ. δολαρίων με δυνατότητα να φτάσει στα 650 εκατ. δολάρια, θα ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση για τον απαιτούμενο εξοπλισμό και τους πόρους για το διαχωρισμό  υδρογόνου και οξυγόνου και την παραγωγή πράσινου υδρογόνου.

    Η Fortescue θα πραγματοποιήσει επίσης μελέτη με τον προμηθευτή λιπασμάτων Incitec Pivot Ltd. σχετικά με τη σκοπιμότητα μετατροπής μιας εγκατάστασης παραγωγής αμμωνίας στο Μπρίσμπεϊν από φυσικό αέριο σε πράσινο υδρογόνο, ανέφερε η εταιρεία σε ξεχωριστή ανακοίνωση της Δευτέρας.

      Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ