ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
O 48χρονος Ιρλανδός Πασκάλ Ντόνοχιου επανεξελέγη σήμερα, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, Πρόεδρος του Eurogroup, όπως ανακοίνωσε το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στο εν λόγω όργανο, το οποίο απαρτίζεται από τους Υπουργούς Οικονομικών των 19 κρατών- μελών που μετέχουν στην Ευρωζώνη, η θητεία του Προέδρου θα διαρκέσει για 2,5 χρόνια, ενώ η επανεκλογή του αποφασίστηκα «δια συναινέσεως». Σημειώνεται δε, ότι ο είναι επικεφαλής του Eurogroup από τον Ιούλιο του 2020, ήταν η μοναδική υποψηφιότητα.
Την ευγνωμοσύνη του εξέφρασε, κατόπιν της επανεκλογής του προς τους Υπουργούς της Ευρωζώνης κατά τις πρώτες του δηλώσεις. Μεταξύ άλλων, ανέφερε «Υπήρξα και θα συνεχίσω να είμαι έντιμος μεσολαβητής στις διαπραγματεύσεις μας, διασφαλίζοντας ότι όλες οι θέσεις και οι απόψεις λαμβάνονται υπόψη».
Διαβάστε επίσης:
Γερμανία: Υπέκυψε η μία από τις δύο μαθήτριες που δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι στη Βάδη-Βυρτεμβέργη
Δανία: Αρνητικό ρεκόρ στις αιτήσεις πτώχευσης επιχειρήσεων λόγω ενεργειακού κόστους
Ευρωαγορές: Ήπιες απώλειες 0,4% για τον Stoxx 600
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Ελαφριές απώλειες για Dow Jones και S&P 500 παρά την υποχώρηση του πετρελαίου
- Παρέμβαση Φαραντούρη: Kυρώσεις από ΕΕ και ΗΠΑ για τα τουρκικά F-16 στα Κατεχόμενα
- Πετρέλαιο: Κατακόρυφη πτώση 11% – Η μεγαλύτερη ημερήσια βουτιά των τελευταίων ετών
- Top Ships (Ευάγγελος Πιστιόλης): Η καθαρή αξία του στόλου εκτιμήθηκε στα 289 εκατ. δολάρια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.