• City Stories

    Τρεις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου


    Υποδεχόμαστε τον Νοέμβριο και τι πιο όμορφο από το να αξιοποιήσουμε τις δωρεάν εκδηλώσεις της Αθήνας και να παραβρεθούμε σε κάποια συζήτηση, έκθεση ή προβολή ταινίας.

    Παρακάτω συγκεντρώσαμε τρεις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται την Πέμπτη, 1η Νοεμβρίου 2018, για να καλωσορίσουμε τον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου.

    1. “Κι όμως υπάρχει θέμα” στο Public Συντάγματος

    Ο Γιάννης Μπασκόζος και ο Μάκης Προβατάς συζητούν για το νέο άλμπουμ των Dilemma με τον τίτλο «Η Τέλεια Εξαφάνιση», που βασίζεται στη σύγχρονη μελοποίηση 12 επιλεγμένων ποιημάτων της ποιήτριας Κατερίνας Αγγελάκη – Ρουκ, την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου στις 19:00 στο Public Συντάγματος.

    Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μέρος της θεματικής ενότητας «Και όμως υπάρχει θέμα», που ξεκίνησε στις 25 Σεπτεμβρίου.

    Πότε:
    Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018
    19.00

    Πού:
    Public Συντάγματος
    Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    2. Έκθεση ζωγραφικής “From Darkness to Light” / Φάνης Καψαλίδης, Πάνος Μπάκας στη γκαλερί Art Zone 42

    Η γκαλερί Art Zone 42 παρουσιάζει την Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου στις 8.μ.μ. την διατομική έκθεση των καλλιτεχνών Φάνη Καψαλίδη και Πάνο Μπάκα, με τίτλο “From Darkness to Light”.

    Το ύφος των δύο καλλιτεχνών μπορεί εύλογα να χαρακτηριστεί ως ‘σκοτεινό’, παρόλο που εκ πρώτης όψης, τα έργα τους διαφέρουν ως προς την τεχνική και τη χρωματική παλέτα.
    Στα έργα του Πάνου Μπάκα κυρίαρχα χρώματα είναι το μαύρο και οι γήινες αποχρώσεις, ενώ ο Φάνης Καψαλίδης τη ‘σκοτεινή’ και ειρωνική του διάθεση τη φανερώνει εν μέσω έντονων χρωματικών αντιθέσεων. Και οι δύο καλλιτέχνες εμπνέονται σημαντικά από το περιβάλλον τους, από προσωπικά βιώματα και από κινηματογραφικά σκηνικά επιστημονικής φαντασίας.

    Οι ελαιογραφίες του Πάνου Μπάκα παρουσιάζουν αστικά τοπία και ανθρώπους που φαίνεται να έχουν ξεμυτίσει από τη θρυλική ‘Κραυγή’ του Munch. Οι άνθρωποί του έχουν αποδεχτεί τη μοίρα τους και ‘φυτοζωούν’ σε ένα περιβάλλον που κυριολεκτικά τους πνίγει. Ότι θρέφει, καταστρέφει και αυτό μοιάζει να το γνωρίζουν πολύ καλά, καθώς στέκονται σκεπτόμενοι για το τι θα μπορούσε αναστραφεί στο μέλλον.

    Ο Φάνης Καψαλίδης, με πιο καρτουνίστικο ύφος, δημιουργεί φανταστικά σκηνικά και πορτρέτα πάνω σε ξύλινες παλέτες, τις οποίες πλαισιώνει και διανθίζει με συμπληρωματικές εικόνες- σύμβολα. Η κοινωνία, η θρησκεία, ο καταναλωτισμός, είναι έννοιες που τον απασχολούν συχνά στα θέματά του. Σε όλα του τα έργα, ένα γυναικείο μάτι ζει μέσα στο έργο και παρατηρεί θαρρείς εγκλωβισμένο, σύμβολο δύναμης, πρόκλησης, αναπόσπαστο κομμάτι μιας σουρεάλ πραγματικότητας.

    Πότε:
    Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018
    20.00

    Πού:
    Art Zone 42
    Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 42, Κέντρο Αθήνας

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

     

    3. Προβολή «Το κεφάλαιο» στο Κινηματοθέατρο Κώστας Γαβράς

    Στο Κινηματοθέατρο «Κώστας Γαβράς» του Δήμου Περιστερίου (Βασιλικών 6, Κηπούπολη) διοργανώνονται ξεχωριστές πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις.

    Γαλλική ταινία παραγωγής 2012.
    Σκηνοθεσία: Κώστας Γαβράς.
    Πρωταγωνιστούν: Γκαντ Ελμαλέχ, Νατάσα Ρενιέ, Γκαμπριέλ Μπερν, Σελίν Σαλέτ.

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του τραπεζικού κολοσσού Phοenix αποσύρεται για λόγους υγείας και τη θέση του αναλαμβάνει το νεαρό, άκρως επικοινωνιακό και φιλόδοξο στέλεχος Μαρκ Τουρνέιγ. Προσπαθώντας να επιβιώσει σε έναν κόσμο ραδιουργιών και αόρατων απειλών θα αποδεχτεί τους όρους του παιχνιδιού και θα αποδειχτεί καπιταλιστικότερος των σκληρότερων καπιταλιστών αντιπάλων του. Πολύ κοντά στο ύφος του “Τσεκουριού”, αλλά με ένα σενάριο ελαφρώς πιο διδακτικό και αρκετά πιο προβλέψιμο, ο Κώστας Γαβράς επιστρατεύει σασπένς και χιούμορ σε ένα σκηνοθετημένο με νεύρο οικονομικό θρίλερ.

    Πότε:
    Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018
    20.00

    Πού:
    Κινηματοθέατρο Κώστας Γαβράς
    Βασιλικών 6, Περιστέρι

    Πληροφορίες

    H είσοδος είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση.

    Κινηματοθέατρο Γαβράς

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μουσικός Νοέμβριος στο café του Νομισματικού Μουσείου με ιδιαίτερους καλλιτέχνες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γκαλερί Ζουμπουλάκη: Μια ενδιαφέρουσα έκθεση αφιερωμένη στις αφίσες από το αρχείο της

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Ελληνίδα ντίβα της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής στο ΚΠΙΣΝ με ελεύθερη είσοδο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κύκλος Σύγχρονου Ισπανικού Κινηματογράφου: 4 δωρεάν προβολές στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 2ο Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών: Θεάτρο, χορός, performance στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά



    ΣΧΟΛΙΑ