• City Stories

    Συγκλονιστική δήλωση από τον Μουρίνιο για τα θύματα του Μάντσεστερ

    Μάντσεστερ


    Πέρα από μεγάλος προπονητής, ο Ζοσέ Μουρίνιο, απέδειξε και πόσο μεγάλος άνθρωπος είναι. Η ομάδα του, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχε κατακτήσει το πολύ σημαντικό τρόπαιο του Γιουρόπα Λιγκ και έπρεπε να δώσει συνέντευξη. Όμως, το μυαλό του ίδιου, όπως των περισσότερων, ταξίδευε αλλού.

    Ο δημοσιογράφος, αναπόφευκτα, τον ρώτησε και για τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης, με τον Πορτογάλο να απαντά “αφοπλιστικά” με αυτόν τον τρόπο:

    «Αν μπορούσαμε, θα αλλάζαμε τις ζωές των ανθρώπων με αυτή την κούπα αμέσως, δεν θα το σκεφτόμασταν δεύτερη φορά».

    -Μπορεί αυτό το τρόπαιο να κάνει την πόλη του Μάντσεστερ λίγο πιο χαρούμενη;

    «Ίσως, αλλά εμείς απλά ήρθαμε να κάνουμε τη δουλειά μας».

    «Σημαίνει πολλά για εμένα, για την ομάδα, για τα παιδιά και τους οπαδούς. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Για αυτό δεν θέλαμε να δώσουμε συνέντευξη Τύπου πριν το ματς. Έπρεπε να προετοιμάσουμε τους εαυτούς μας για να κάνουμε τη δουλειά μας και να προσπαθήσουμε να ξεχάσουμε τα γεγονότα που, προφανώς, είναι πολύ πιο σημαντικά από τη δουλειά μας. Ο κόσμος προχωράει, δεν σταματάει και εμείς πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει. Σε μια κακή σεζόν, σε μια σεζόν που υπήρξαν στιγμές που ένιωσα ότι η ομάδα μου είναι η χειρότερη του κόσμου, που ένιωσα πως ήμουν ο χειρότερος προπονητής του κόσμου, καταφέραμε να κερδίσουμε τρία τρόπαια και να προκριθούμε στο Champions league, κερδίζοντας ένα τρόπαιο, όχι τερματίζοντας δεύτεροι, τρίτοι ή τέταρτοι. Έχουμε την τιμή να πάμε στο Σούπερ Καπ και να παίξουμε απέναντι στον νικητή του Champions League, οπότε νομίζω πως η χρονιά πήγε καλά».

    Μίλησε και για τον Ιμπραίμοβιτς: «Είναι άδικο αυτό που συνέβη στον Ζλάταν. Αυτή η νύχτα θα ήταν φανταστική. Στην πόλη όπου υπάρχει άγαλμά του, στην πόλη από όπου κατάγεται, σε μια σεζόν που έκανε τόση εντύπωση. Άλλα έχει το δικό του μερίδιο, πίσω στους πάγκους με τα υπόλοιπα παιδιά. Επίσης, στο δεύτερο ημίχρονο είπε στα ball boys στα σουηδικά να ηρεμήσουν».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σύλληψη δύο ακόμη υπόπτων για την αιματηρή βομβιστική επίθεση στο στάδιο του Μάντσεστερ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: H Αριάνα Γκράντε θα καλύψει τα έξοδα της κηδείας των 22 θυμάτων του Μάντσεστερ

     



    ΣΧΟΛΙΑ