• City Stories

    Μουσικός Απρίλιος στο café του Νομισματικού Μουσείου με ιδιαίτερους καλλιτέχνες

    café του Νομισματικού Μουσείου


    Τον Απρίλιο, στο όμορφο café του Νομισματικού Μουσείου θα έχει την ευκαιρία το μουσικόφιλο κοινό να παρακολουθήσει ξεχωριστές μουσικές παραστάσεις. Τέσσερις αξιόλογοι και ιδιαίτεροι καλλιτέχνες πρόκειται να “περάσουν” από το café και να το γεμίσουν με μουσικές, ρυθμούς και όμορφες στιγμές.

    Πιο συγκεκριμένα, οι τέσσερις μουσικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τις Πέμπτες, στις 5, 12, 19 και 26 Απριλίου 2018. Το κοινό θα απολαύσει δημιουργούς και ερμηνευτές από ξεχωριστά είδη μουσικής. Θα ακούσουμε από ακουστικές μελωδίες μέχρι ερωτικές μπαλάντες και από γαλλικά τραγούδια μέχρι jazz ηχοχρώματα.

    Από το café του Νομισματικού Μουσείου, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου 12 (Πανεπιστημίου), στο Ιλίου Μέλαθρον, θα αφήσουν το στίγμα τους οι: Dilemma, Matthaia X. Spitadaki , Βιολέττα & Σέμελη Σακελλαρίου και οι Νάσια Γκόφα, Κώστας Κωνσταντίνου, Πάνος Ηλιού. Μην ξεχάσετε να κάνετε τις κρατήσεις σας στο 210 3610067. Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα:

    Πέμπτη 5 Απριλίου – 21.00
    Dilemma Acoustic LiveFacebook event

    Ένα διαφορετικό μουσικό προφίλ θα μας παρουσιάσουν οι Dilemma τη Μ. Πέμπτη 5 Απριλίου, με ένα ακουστικό Live παρουσιάζοντας ένα μέρος από το project τους, «Heaven Steps». To μουσικό δίδυμο μάς καλεί σε μία βραδιά μουσικής κατάνυξης, στο πνεύμα την Μεγάλης Εβδομάδας, με ύμνους και τραγούδια που χαρακτηρίζονται από την προσέγγιση στο Θείο και τον τρόπο που έχουν αποδοθεί σε διαφορετικές χρονικές στιγμές από καλλιτέχνες χωρίς ταυτόσημο μουσικό προσανατολισμό.

    Eνδεικτικά θα ακουστούν τα κομμάτια:
    Ave Maria –Franz Schubert
    Amazing Grace – James Newton
    Hallelujah – Leonard Cohen
    Jesus gonna be here – Tom Waits
    Foi Na Cruz – Nick Cave
    Equinox – Dilemma

    Παίζουν:
    Σωτήρης Τράγκας | φωνή, τενόρο σαξόφωνο, φυσαρμόνικες
    Πόπη Νταλαχάνη | φωνή, κιθάρα, loops

    dilemma

    Πέμπτη 12 Απριλίου – 21.00
    Matthaia X. Spitadaki Live Acoustic PrοjectFacebook event

    Η ξεχωριστή φωνή της Ματθαίας Σπιταδάκη θα ανεβάσει τους ανοιξιάτικους ρυθμούς με μπαλάντες και κομμάτια καρδιάς από αγαπημένους μουσικούς όπως τους Portishead, τη Nina Simone και τους Hooverphonic, με διασκευές και μη, σε μια μοναδική βραδιά την Πέμπτη 12.04 στις 9 μ.μ. Στις αποσκευές της φέρνει ατμοσφαιρική και ταξιδιάρικη μουσική και μια χορευτική νότα σε ένα acoustic πρόγραμμα με indie pop, jazz-indie και slow κομμάτια.

    Παίζουν:
    Mατθαία Σπιταδάκη |φωνή
    Ευθύμης Αντωνόπουλος |κιθάρα
    Αποστόλος Παρασκευαῒδης |μπάσο

    Πέμπτη 19 Απριλίου – 21.00
    “En chantant” Βιολέττα & Σέμελη ΣακελλαρίουFacebook event

    Τις μάθαμε, τις αγαπήσαμε και ανυπομονούμε να τις ακούσουμε ξανά να δίνουν τη δική τους ξεχωριστή μουσική παράσταση με το πιάνο τους, τα γαλλικά τους…αλλά και τα ελληνικά, τα ισπανικά, τα παλιά και τα καινούρια, τα γνωστά και τα λιγότερο γνωστά. Ο λόγος για τις νέες, ταλαντούχες μουσικούς, Σέμελη και Βιολέττα Σακελλαρίου. Συνήθως τις πετυχαίνουμε σε μια οικογενειακή σύρραξη και σύμπραξη σε δικούς τους αγαπημένους μουσικούς δρόμους. Εκεί όπου ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Βασίλης Τσιτσάνης και ο Αττίκ δεξιώνονται τον Georges Brassens, τον Astor Piazzola, τον Agustin Lara και όχι μόνο.

    Στις 19 Απριλίου και για μία μοναδική βραδιά στο café του Νομισματικού Μουσείου θα παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα στο γαλλικό τραγούδι θέλοντας να τιμήσουν συνθέτες, ποιητές, τραγουδοποιούς κι ερμηνευτές που τις έχουν αγγίξει.

    Παίζουν οι:
    Τραγούδι | Σεμέλη Σακελλαρίου
    Πιάνο | Βιολέττα Σακελλαρίου

    Πέμπτη 26 Απριλίου – 21.00
    Νάσια Γκόφα, Κώστας Κωνσταντίνου, Πάνος Ηλιού “Just Jazzin’”Facebook event

    Μια σύμπραξη τριών γνωστών μουσικών της πόλης μάς υπόσχεται ιδιαίτερες jazzy στιγμές. Η ζεστή φωνή της Νάσιας Γκόφα δένει αρμονικά με το βιρτουόζικο κιθαριστικό παίξιμο του Πάνου Ηλιού και το παιχνιδιάρικο κόντρα μπάσο του Κώστα Κωνσταντίνου σε μια βραδιά με τίτλο “Just Jazzin’”. Θα τους απολαύσουμε στις 26 Απριλίου, όταν οι τρεις μουσικοί θα μας ταξιδέψουν με θέματα τζαζ από το Great American Songbook.

    Λίγα λόγια για τους μουσικούς:
    Η Νάσια Γκόφα αποφοίτησε από το jazz τμήμα του Ωδείου Athenaeum και o Κώστας Κωνσταντίνου σπούδασε jazz με υποτροφία στο Berklee College of Music της Βοστώνης. Και οι δυο τους είναι από τους πλέον δραστήριους μουσικούς της ελληνικής jazz σκηνής με πολλές ζωντανές εμφανίσεις και σημαντική παρουσία στη δισκογραφία. Ο τρίτος της παρέας, ο Πάνος Ηλιού, ξεκίνησε τις σπουδές του στο Ωδείο Τέχνης «Γ. Φακανάς» και πήρε το πτυχίο του στην jazz κιθάρα από το Ανώτατο Κονσερβατόριο της Ουτρέχτης. Πρόσφατα επέστρεψε στην Ελλάδα με μια ενδιάμεση στάση ενός χρόνου στη Γαλλία όπου δίδαξε σε ωδείο στην Τουλούζ.

    Παίζουν οι:
    Nάσια Γκόφα | φωνή
    Πάνος Ηλιού | κιθάρα
    Κώστας Κωνσταντίνου | κοντραμπάσο

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δύο μουσικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για τη Μεγάλη Τρίτη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέσσερα πασχαλινά bazaar για να ψωνίσετε τα δώρα σας αυτή τη βδομάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πέντε δωρεάν δραστηριότητες άθλησης και ευεξίας στο ΚΠΙΣΝ αυτή τη βδομάδα



    ΣΧΟΛΙΑ