• City Stories

    Πέντε δωρεάν δραστηριότητες άθλησης και ευεξίας στο ΚΠΙΣΝ αυτή τη βδομάδα

    κπισν


    Ποιος είπε πως η Μεγάλη Βδομάδα δεν μπορεί να συνδυαστεί με άσκηση, γυμναστική και ευεξία; Το ποικίλο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) διαθέτει πολλές τέτοιου είδους δραστηριότητες, που πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο. Δείτε παρακάτω:

    1. Mat Pilates

    Δημιουργικός τρόπος εκγύμνασης με έμφαση στην ενδυνάμωση του κέντρου του σώματος για τη διατήρηση της σωστής στάσης σώματος, τη βελτίωση της ευλυγισίας και της ισορροπίας. Η μέθοδος Pilates, συμβάλει στην ανανέωση της διάθεσης και στην αποβολή του στρες. Πραγματοποιείται πάνω σε στρώματα, με ειδικά όργανα γυμναστικής (δαχτυλίδια, λάστιχα, μπάλες) και είναι κατάλληλο για άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, αρχάριους και προχωρημένους. (Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος)

    Πότε:
    Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου: 07.45 – 09.00, 18.00 – 19.00, 19.00 – 20.00
    Μεγάλη Πέμπτη 5 Απριλίου: 18.00 – 19.00, 19.00 – 20.00

    Πού:
    ΞΕΦΩΤΟ

    Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και να φέρουν το δικό τους στρώμα pilates. Προτείνεται η χρήση εντομοαπωθητικού.

    Ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότητας.

    Έως 30 συμμετοχές. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλούμε να βρίσκεστε στον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης 30’ νωρίτερα.

    Πληροφορίες

    πιλάτες

    2. Yoga στο Πάρκο

    Με τη yoga συνδέουμε την κινητικότητα του σώματος με την πνευματική διεργασία ακολουθώντας ήπιες πρακτικές που περιλαμβάνουν αναπνοές, asanas και χαλάρωση, με
    σκοπό την ανάπτυξη της αυτοσυγκέντρωσης, της ηρεμίας και της θετικής σκέψης. (Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος)

    Πότε:
    Μεγάλη Τρίτη 3 Απριλίου: 08.00 – 09.30
    Μεγάλη Πέμπτη 5 Απριλίου: 08.00 – 09.30

    Πού:
    ΞΕΦΩΤΟ

    Ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότητας.

    Έως 30 συμμετοχές. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλούμε να βρίσκεστε στον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης 30’ νωρίτερα.

    Πληροφορίες

    3. Tai Chi

    Μία αρχαία κινέζικη πολεμική τέχνη εξελιγμένη σε μία ευχάριστη και χαμηλής έντασης μορφή άσκησης. Κινήσεις που εκτελούνται με αργό, εστιασμένο τρόπο και συνοδεύονται από βαθιά αναπνοή βοηθώντας στη μείωση του στρες και στην αύξηση της ευελιξίας και της ισορροπίας. (Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος)

    Πότε:
    Μεγάλη Τρίτη 3 Απριλίου: 18.00 – 19.15

    Πού:
    ΞΕΦΩΤΟ

    Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης.

    Ελεύθερη είσοδος.

    Πληροφορίες

    tai chi @ ΚΠΙΣΝ

    4. Qigong

    Αρχαία κινέζικη πρακτική άσκησης που απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης σχεδιασμένο ειδικά για άτομα άνω των 50 ετών. Συνδυάζει ήπιες, αργές, επαναλαμβανόμενες κινήσεις, με κιναισθητική συγκέντρωση, διαλογισμό και έλεγχο της αναπνοής. (Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος)

    Πότε:
    Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου: 09.00 – 10.15
    Μεγάλη Πέμπτη 5 Απριλίου: 18.00 – 19.15

    Πού:
    ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ

    Ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότητας.

    Για ηλικίες 50+

    Έως 30 συμμετοχές. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλούμε να βρίσκεστε στον χώρο διεξαγωγής της δραστηριότητας 30’ νωρίτερα.

    Πληροφορίες

    5. Άσκηση για όλους

    Έμπειροι καθηγητές φυσικής αγωγής βρίσκονται στους χώρους των υπαίθριων οργάνων, δίνουν συμβουλές και καλές πρακτικές και αξιολογούν τη φυσική κατάσταση των ασκούμενων. Οι προπονητές ακόμη, μπορούν να σχεδιάσουν εξατομικευμένα προγράμματα αερόβιας άσκησης, μυϊκής ενδυνάμωσης, ασκησιολόγια ευλυγισίας και αποθεραπείας για όσους το επιθυμούν. (Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος)

    Πότε:
    Δευτέρα  -Παρασκευή*: 08.00 – 10.00, 18.00 – 21.00
    *εκτός Παρασκευής 06/04 και Δευτέρας 09/03

    Πού:
    ΣΤΙΒΟΣ

    Ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότητας.

    Πληροφορίες

    Άσκηση για όλους

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δύο μουσικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για τη Μεγάλη Τρίτη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέσσερα πασχαλινά bazaar για να ψωνίσετε τα δώρα σας αυτή τη βδομάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι παραστάσεις που συνεχίζουν μετά το Πάσχα και αξίζουν



    ΣΧΟΛΙΑ