• City Stories

    Μοσχομυριστό κοτόπουλο κρασάτο με χοντρό μακαρόνι

    • NewsRoom


    Μια γρήγορη και νόστιμη συνταγή για ένα φαγητό που σίγουρα όλοι θα τιμήσουν στο τραπέζι σας. Όλα τα βήματα για να φτιάξετε κοτόπουλο κρασάτο με χοντρό μακαρόνι από τον Γιώργο Τσούλη.

    Υλικά

    • 1 κοτόπουλο κομμένο στα 8
    • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 100γρ. μπέικον κομμένο σε λωρίδες
    • 3 καρότα ψιλοκομμένα
    • 3 στικ σέλερυ ψιλοκομμένα
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
    • 800ml. κόκκινο κρασί
    • 2κ.σ. πάστα ντομάτας
    • 10 κλωνάρια θυμάρι ψιλοκομμένο
    • 6 κλωνάρια δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
    • 500 γρ. μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
    • 1 λίτρο νερό
    • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
    • αλάτι πιπέρι
    • ½ κιλό μακαρόνι χοντρό για το σερβίρισμα

    Προετοιμασία και εκτέλεση

    1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
    2. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και του δίνουμε χρώμα από όλες τις πλευρές. Μόλις ετοιμαστεί το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
    3. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μπέικον, τα καρότα, το σέλερυ, το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 7’-8’. Ρίχνουμε 240ml. από το κόκκινο κρασί, την πάστα ντομάτας, και σιγοβράζουμε για 2’-3’. Προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί και μαγειρεύουμε για 15’-20’ μέχρι να εξατμιστεί η μισή ποσότητα κρασιού. Έπειτα επιστρέφουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα.
    4. Ρίχνουμε το νερό με τον κύβο, το θυμάρι και το δεντρολίβανο και κλείνουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι, τη μεταφέρουμε στο φούρνο, και ψήνουμε για 1ώρα και 15’.
    5. Παράλληλα ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 1κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε δόσεις τα μανιτάρια μέχρι να πάρουνε σκούρο χρώμα. Μόλις ετοιμαστούν αλατοπιπερώνουμε και τα κρατάμε κάπου ζεστά.
    6. Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο το μεταφέρουμε σε μία πιατέλα μαζί με τα μανιτάρια. Τοποθετούμε την κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά, και ρίχνουμε τα μακαρόνια, σιγοβράζουμε για 10’-15’ και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό.
    7. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα μαζί με το κοτόπουλο και τα μανιτάρια.

    Πηγή: Γιώργος Τσούλης

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μια τέλεια συνταγή για τα πιο νόστιμα γιουβαρλάκια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η συνταγή από την Αργυρώ για νόστιμους, μελωμένους γίγαντες στον φούρνο



    ΣΧΟΛΙΑ