Mononews TV

Πώς ο αστακός έγινε από φαγητό για κρατούμενους σε εκλεκτό έδεσμα πλουσίων


Η τιμή και η ζήτηση του αστακού δεν ήταν πάντα τόσο υψηλή

Πριν από εκατοντάδες χρόνια, η αφθονία του αστακού στην Αμερική ήταν τόσο μεγάλη, που ξεβράζονταν στις ακτές κατά χιλιάδες. Μάλιστα, ο αστακός αποτελούσε γεύμα για τους κρατούμενους, τους υπηρέτες και γενικότερα τον φτωχό λαό.

Το συνεχές σερβίρισμα αστακού έκανε τόσο τους κρατούμενους, όσο και τους υπηρέτες να επαναστατήσουν και να καταφέρουν να περάσει νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία ο αστακός μπορεί να σερβίρεται το μέγιστον 3 φορές την εβδομάδα!

Ωστόσο, στα μέσα της δεκαετίας του 1820 υπήρξε αυξημένη ζήτηση για αστακό από τις υψηλότερες τάξεις στη Νέα Υόρκη και την Βοστώνη και τότε ήταν που άνοιξε ο δρόμος για να γίνει ο αστακός η πανάκριβη και περιζήτητη λιχουδιά που είναι στις μέρες μας…