• City Stories

    Λαχταριστά λαζάνια με μανιτάρια και φέτα από τον Άκη Πετριτζίκη

    • NewsRoom
    lazania_akis λαζάνια άκης

    Τα νόστιμα λαζάνια με μανιτάρια και φέτα


    Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε λαζάνια χωρίς κρέας, προσθέτοντας την νοστιμιά των μανιταριών και της φέτας. Για την προετοιμασία θα χρειαστείτε 20 λεπτά και για το ψήσιμο άλλα 70. Η συνταγή βγάζει 6-8 μερίδες.

    Συστατικά

    • 1 κιλό μανιτάρια champignon
    • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 κρεμμύδι
    • 1 πιπεριά κίτρινη
    • 1 πιπεριά πράσινη
    • 1 κλ. δεντρολίβανο
    • 1 σκ. σκόρδο
    • 1 κ.γ. κύμινο
    • 1 κ.γ. μπούκοβο
    • 1 κ.γ. κανέλα
    • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
    • 2 κύβους μανιταριών
    • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    • 50 γρ. κρασί κόκκινο
    • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
    • 1 κ.σ. θυμάρι
    • 330 γρ. λαζάνια
    • 300 γρ. mix τυριών τριμμένα
    • 300 γρ. φέτα
    • 250 γρ. γάλα
    • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • 1 κ.σ. θυμάρι

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
    • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
    • Κόβουμε τα μανιτάρια σε τέσσερα κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
    • Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια, και τα βάζουμε στο τηγάνι.
    • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε 3-4 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος από τα μανιτάρια.
    • Βάζουμε το θυμάρι, το δεντρολίβανο, κύμινο, το μπούκοβο, την κανέλα, τη ζάχαρη, τους κύβους, τον πελτέ και σοτάρουμε.
    • Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
    • Σε ένα λαδωμένο ταψί 32×25 εκ. στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια 6 λαζάνια. Απλώνουμε τη μισή γέμιση, το 1/3 από το mix των τυριών, το 1/3 από τη φέτα σπασμένη σε κομμάτια.
    • Καλύπτουμε με άλλη μια στρώση από λαζάνια και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλη μία φορά.
    • Πασπαλίζουμε με την τελευταία δόση των τριμμένων τυριών και τη φέτα.
    • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και περιχύνουμε τα λαζάνια.
    • Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
    • Αφαιρούμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει 10-15 λεπτά και σερβίρουμε.

    Πηγή: akispetretzikis.com

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ομελέτα χωρίς αυγά γίνεται; Κι όμως, ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει πώς!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστό και εύκολο: Η συνταγή για ψητά πατατάκια με δεντρολίβανο



    ΣΧΟΛΙΑ