• City Stories

    Η τέλεια απολαυστική αλλά και… υγιεινή πάβλοβα από τον Άκη

    • NewsRoom


    Γλυκιά αλλά και υγιεινή πάβλοβα είναι η νέα πρόταση του Άκη Πετρετζίκη, από την οποία απουσιάζουν γλουτένη και ζάχαρη, και αντικαθίστανται από τη στέβια. Ο σεφ μας υπόσχεται μικρό βαθμό δυσκολίας γι’ αυτή τη συνταγή.

    Υλικά:

    • 8 ασπράδια από μέτρια αυγά
    • ¼ κ.γ. χυμό λεμονιού
    • 50 γρ. γλυκαντικό με στέβια, σε σκόνη (1:1)
    • 500 γρ. γιαούρτι 2%
    • 100 γρ. τυρί κρέμα light

    Για το σερβίρισμα:

    • 2 πορτοκάλια σε φιλέτα
    • 2 κόκκινα γκρέιπφρουτ σε φιλέτα
    • 2 μανταρίνια
    • 50 γρ. blueberries
    • φουντίτσες δυόσμου
    • κακάο

    Μέθοδος Εκτέλεσης:

    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100°C στον αέρα.
    • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια με το χυμό λεμονιού στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αρχίσουν να αφρατεύουν.
    • Ρίχνουμε σε δόσεις το γλυκαντικό και χτυπάμε για 10 – 15 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια αφράτη και γυαλιστερή μαρέγκα.
    • Καλύπτουμε με λαδόκολλα 2 ίσια ταψιά.
    • Παίρνουμε ελάχιστη μαρέγκα από τον κάδο και ρίχνουμε πάνω στις 4 γωνίες κάθε ταψιού.
    • Σχεδιάζουμε ένα κύκλο 20 εκ. σε κάθε λαδόκολλα με ένα μαρκαδόρο, αναποδογυρίζουμε τη λαδόκολλα και την κολλάμε στο ταψί.
    • Μοιράζουμε τη μαρέγκα και σχηματίζουμε δύο κύκλους 20 εκ, σύμφωνα με τον οδηγό που σχεδιάσαμε.
    • Ψήνουμε για 2-2½ ώρες, μέχρι να σφίξουν οι μαρέγκες.
    • Αφήνουμε για 2 ώρες να κρυώσουν εντελώς.
    • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το τυρί κρέμα.
    • Βάζουμε με προσοχή την πρώτη μαρέγκα πάνω σε μια πιατέλα.
    • Καλύπτουμε με το μισό μείγμα γιαουρτιού και καπακώνουμε με τη δεύτερη μαρέγκα.
    • Απλώνουμε πάνω από τη μαρέγκα το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού.
    • Διακοσμούμε με τα φρούτα, τις φουντίτσες δυόσμου και πασπαλίζουμε με κακάο.

    Πηγή: akispetretzikis.com

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καιρός για πορτοκάλι! Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνταγή για νόστιμες μπάρες με σοκολάτα από την Δέσποινα Βανδή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η εύκολη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για λαχταριστή μηλόπιτα!



    ΣΧΟΛΙΑ