Γλυκιά αλλά και υγιεινή πάβλοβα είναι η νέα πρόταση του Άκη Πετρετζίκη, από την οποία απουσιάζουν γλουτένη και ζάχαρη, και αντικαθίστανται από τη στέβια. Ο σεφ μας υπόσχεται μικρό βαθμό δυσκολίας γι’ αυτή τη συνταγή.

Υλικά:

  • 8 ασπράδια από μέτρια αυγά
  • ¼ κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 50 γρ. γλυκαντικό με στέβια, σε σκόνη (1:1)
  • 500 γρ. γιαούρτι 2%
  • 100 γρ. τυρί κρέμα light

Για το σερβίρισμα:

  • 2 πορτοκάλια σε φιλέτα
  • 2 κόκκινα γκρέιπφρουτ σε φιλέτα
  • 2 μανταρίνια
  • 50 γρ. blueberries
  • φουντίτσες δυόσμου
  • κακάο

Μέθοδος Εκτέλεσης:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100°C στον αέρα.
  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια με το χυμό λεμονιού στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αρχίσουν να αφρατεύουν.
  • Ρίχνουμε σε δόσεις το γλυκαντικό και χτυπάμε για 10 – 15 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια αφράτη και γυαλιστερή μαρέγκα.
  • Καλύπτουμε με λαδόκολλα 2 ίσια ταψιά.
  • Παίρνουμε ελάχιστη μαρέγκα από τον κάδο και ρίχνουμε πάνω στις 4 γωνίες κάθε ταψιού.
  • Σχεδιάζουμε ένα κύκλο 20 εκ. σε κάθε λαδόκολλα με ένα μαρκαδόρο, αναποδογυρίζουμε τη λαδόκολλα και την κολλάμε στο ταψί.
  • Μοιράζουμε τη μαρέγκα και σχηματίζουμε δύο κύκλους 20 εκ, σύμφωνα με τον οδηγό που σχεδιάσαμε.
  • Ψήνουμε για 2-2½ ώρες, μέχρι να σφίξουν οι μαρέγκες.
  • Αφήνουμε για 2 ώρες να κρυώσουν εντελώς.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το τυρί κρέμα.
  • Βάζουμε με προσοχή την πρώτη μαρέγκα πάνω σε μια πιατέλα.
  • Καλύπτουμε με το μισό μείγμα γιαουρτιού και καπακώνουμε με τη δεύτερη μαρέγκα.
  • Απλώνουμε πάνω από τη μαρέγκα το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού.
  • Διακοσμούμε με τα φρούτα, τις φουντίτσες δυόσμου και πασπαλίζουμε με κακάο.

Πηγή: akispetretzikis.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καιρός για πορτοκάλι! Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα (video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνταγή για νόστιμες μπάρες με σοκολάτα από την Δέσποινα Βανδή

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η εύκολη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για λαχταριστή μηλόπιτα!