• City Stories

    Η εύκολη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για λαχταριστή μηλόπιτα!

    • NewsRoom


    Μία εύκολη συνταγή για πεντανόστιμη μηλόπιτα μας συστήνει ο Άκης Πετρετζίκης.

    Για τη μηλόπιτα θα χρειαστείτε:

    • 220 γρ. βούτυρο
    • 220 γρ. ζάχαρη καστανή
    • 4 αυγά μέτρια
    • ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
    • 1 κ.γ. κανέλα
    • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
    • ξύσμα από 1 λεμόνι
    • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 600 γρ. μήλα πράσινα
    • χυμό από ½ λεμόνι

    Για το σερβίρισμα

    • παγωτό καϊμάκι
    • φύλλα δυόσμου
    • ζάχαρη άχνη
    • κανέλα

    Εκτέλεση

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
    • Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα από το λεμόνι, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το τζίντζερ, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
    • Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
    • Βάζουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μπολ με τα υγρά υλικά, βάζουμε αλάτι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη.
    • Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα μήλα, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
    • Ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι και τα ανακατεύουμε για να μη μαυρίσουν.
    • Αλείφουμε ένα ταψί 32×25 εκ. και απλώνουμε λαδόκολλα.
    • Βάζουμε το μισό μείγμα και το απλώνουμε καλά. Βάζουμε τα ¼ από τα μήλα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Βάζουμε τα υπόλοιπα μήλα από πάνω.
    • Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
    • Σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι, ζάχαρη άχνη, κανέλα και φύλλα δυόσμου.

    Καλή σας όρεξη!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMA: Συνταγή για σπιτική και νόστιμη τούρτα γενεθλίων από τον Άκη Πετρετζίκη



    ΣΧΟΛΙΑ