Food

Ζουμερή χοιρινή τηγανιά!

  • NewsRoom
τηγανια

Χοιρινή τηγανιά από τον Γιώργο Τσούλη


Μια λαχταριστή ζουμερή τηγανιά από χοιρινό είναι ο μεζές που υπόσχεται να δώσει νοστιμιά στην έναρξη της εβδομάδας μας. Μια συνταγή από τον Γιώργο Τσούλη.

Υλικά

-1 κιλό χοιρινή σπάλα κομμένη σε κύβους 8*8εκ.

-150ml ελαιόλαδο

-2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες

-1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη

-2 πιπεριές κόκκινες ή πράσινες ψιλοκομμένες

-200ml λευκό κρασί

-1 κ.σ. μουστάρδα απαλή

-1 κ.γ. ρίγανη ξερή

-χυμό από 2 λεμόνια

-1 κύβο ζωμό κοτόπουλο

-500ml νερό

-Αλάτι –πιπέρι

-Ρύζι ή πατάτες για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Καίμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό καλά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο μέσα στην κατσαρόλα και δίνουμε καλό χρώμα σε όλες στις πλευρές. Μόλις ετοιμαστεί το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς σιγανό και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα καραμελώνουμε καλά για 15′-20′ μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρέας, μαγειρεύουμε για 2′-3′ και ρίχνουμε το κρασί, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 30′ μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Σερβίρουμε ζεστό με το ρύζι ή πατάτες φούρνου και το ζουμί από την κατσαρόλα.

#tsoulotip: Το καραμελωμένο κρεμμύδι στην συνταγή, κάνει όλη τη διαφορά στο συγκεκριμένο φαγητό.

Μερίδες: 6-8 / Προετοιμασία 20λ / Εκτέλεση 1ω / Βαθμός δυσκολίας 1/5