• Δημοφιλή στο Internet

    Κοκορέτσι στο φούρνο από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom


    Συνταγή για παραδοσιακό κοκορέτσι στο φούρνο με εντεράκια και συκωταριές για την ημέρα του Πάσχα από τον Άκη Πετρετζίκη

    Καθώς φέτος #μένουμε_σπίτι, η σούβλα δε θα μπει, τουλάχιστον στα περισσότερα σπιτικά.

    Αντί λοιπόν για το παραδοσιακό σούβλισμα, ο αγαπημένος μάγειρας, Άκης Πετρετζίκης, μας δίνει την ιδανική συνταγή για να φτιάξουμε το τέλειο κοκορέτσι στο φούρνο.

    Συστατικά

    • 2 κιλά αρνί, εντεράκια
    • 50 γρ. ξίδι
    • αλάτι
    • 1 μπόλια, αρνίσια
    • 1 συκωταριά, αρνίσια με γλυκάδια
    • 3 σκ. σκόρδο
    • 2 κ.σ. θυμάρι, ξερό
    • 2 κ.σ. δεντρολίβανο
    • 1 κ.σ. μπούκοβο
    • 2 κ.σ. ρίγανη
    • ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
    • χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
    • πιπέρι

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Πλένουμε πολύ καλά τα εντεράκια μέσα-έξω.
    • Τα βάζουμε σε λεκάνη με το ξύδι και το αλάτι και τα αφήνουμε για 10 λεπτά.
    • Ξεπλένουμε πολύ καλά, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ και φυλάσσουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
    • Παράλληλα βάζουμε σε ένα μπολ την μπόλια με ζεστό τρεχούμενο νερό, ξεπλένουμε καλά και την αφήνουμε στο μπολ με νερό και το χυμό λεμονιού για 30 λεπτά
    • Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
    • Πλένουμε καλά τη συκωταριά, τα γλυκάδια και τα κόβουμε σε κομμάτια 4-5 εκ.
    • Τα βάζουμε σε ένα μπολ με το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το μπούκοβο, τη ρίγανη, το ξύσμα από 2 λεμόνια και το πιπέρι (αλάτι δεν βάζουμε από την αρχή γιατί θα μας σφίξει το κρέας). Αφήνουμε για 1 ώρα να μαριναριστούν.
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
    • Παίρνουμε 2 σούβλες μεταλλικές των 30 εκατοστών.
    • Περνάμε από τη σούβλα τα κομμάτια της συκωταριάς εναλλάξ ως εξής: πνευμόνια, καρδιά, συκώτι, γλυκάδια και αλατοπιπερώνουμε.
    • Παίρνουμε και κόβουμε ένα κομμάτι μπόλιας ώστε να μας καλύψει όλη τη σούβλα και τυλίγουμε ομοιόμορφα από πάνω από το κρέας.
    • Περνάμε τα εντεράκια και τα τυλίγουμε πάνω από την μπόλια τα σφίγγουμε καλά πάνω στην άκρη της σούβλας (θέλει υπομονή και αρκετό εντεράκι).
    • Τυλίγουμε με μία λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε σε ένα ταψάκι 30Χ40 εκ.με σχάρα και ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά.
    • Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα και αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά για να πάρει χρώμα.



    ΣΧΟΛΙΑ