• Ναυτιλία

  Γιώργος Οικονόμου: Όφελος 6,75 εκατ. δολαρίων για τον εφοπλιστή από την συμφωνία με την OceanPal

  Ο εφοπλιστής και συλλέκτης Γιώργος Οικονόμου

  Ο εφοπλιστής και συλλέκτης Γιώργος Οικονόμου


  Το ποσό των 6,75 εκατ. δολαρίων θα λάβει o εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας του με την διοίκηση της εταιρείας OceanPal, συμφερόντων της οικογένειας Παληού.

  Όπως προβλέπει η «συμφωνία υποστήριξης» που επιτεύχθηκε ανάμεσα στις δύο πλευρές, η εισηγμένη ναυτιλιακή θα καταβάλει στην εταιρεία Sphinx του κ. Οικονόμου το παραπάνω ποσό για την στήριξη και τις συμβουλές στρατηγικής που θα της παρέχει.

  Η πληρωμή δεν είχε αποκαλυφθεί στην αρχική ανακοίνωση του συμβιβασμού τους, στις 17 Μαΐου, και έγινε γνωστή στην επακόλουθη ανακοίνωση που κατέθεσε η OceanPal στην SEC στις 20 Μαΐου.

  Η Sphinx και η OceanPal συμφώνησαν, σε μη δεσμευτική βάση, την παροχή συμβουλών στρατηγικής από τον κ. Οικονόμου στο Διοικητικό Συμβούλιο της εισηγμένης, σχετικά με μελλοντικές ευκαιρίες δημιουργίας αξίας για τους μετόχους της.

  Παράλληλα, ο ισχυρός εφοπλιστής, ο οποίος κατέχει ποσοστό 14,1% στην OceanPal δεσμεύτηκε να σταματήσει τις ενέργειες για την αλλαγή των μελών του ΔΣ της εταιρείας, να αποσύρει τους δικούς τους υποψηφίους και να στηρίξει τις υποψηφιότητες της διοίκησης.

  «Είμαι ευχαριστημένος που η OceanPal και η Sphinx μπόρεσαν να παραμερίσουν τις διαφορές τους», δήλωσε ο Robert Perri, διευθύνων σύμβουλος της OceanPal, προσθέτοντας: «Εκτιμούμε το ενδιαφέρον της Sphinx για την εταιρεία και εγώ και το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο ανυπομονούμε να συζητήσουμε περαιτέρω με τον Γιώργο Οικονόμου για τις απόψεις του σχετικά με τις ευκαιρίες δημιουργίας αξίας για τους μετόχους της OceanPal».

  Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Οικονόμου, μέσω του επενδυτικού του οχήματος Sphinx, είχε καταθέσει πρόταση για την απομάκρυνση πέντε στελεχών της διοίκησης της OceanPal συμπεριλαμβανομένης της προέδρου, Σεμίραμις Παληού, κόρης του ιδρυτή της εταιρείας Συμεών Παληού.

  Ταυτόχρονα πρότεινε την είσοδο στο διοικητικό σχήμα της εταιρείας δύο έμπιστων ανθρώπων του: Του πρώην προέδρου της Ocean Freight και του πρώην μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Ocean Rig, Τζον Λιβέρη και Γεώργιο Κοκκώδη, αντίστοιχα.

  Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο μεγιστάνας της ναυτιλίας έβαλε τέλος και στην πολύμηνη διαμάχη του με την διοίκηση της εισηγμένης στο αμερικανικό χρηματιστήριο ναυτιλιακής Genco Shipping & Trading, εγκαταλείποντας την προσπάθεια τοποθέτησης του υποψηφίου του στο ΔΣ της.

  Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση ο Γιώργος Οικονόμου δεν αποχώρησε με άδεια χέρια. Αφού πούλησε πάνω από τις μισές εκ των 2,3 εκατομμυρίων μετοχών που κατείχε στην εταιρεία, σε τιμή αρκετά υψηλότερη από αυτήν που τις αγόρασε. Εξασφαλίζοντας κέρδη άνω των 7 εκατ. δολαρίων.

  Διαβάστε ακόμη:

  Ο Γιώργος Οικονόμου μιλάει για τις επενδύσεις του στη ναυτιλία ως ακτιβιστής: Το κάνω για τα λεφτά

  Συμφωνία Σεμίραμις Παληού και Γιώργου Οικονόμου για την OceanPal

  Γιώργος Οικονόμου: Υποχωρεί στην διαμάχη με την Genco αλλά δηλώνει νικητής  ΣΧΟΛΙΑ