• Πολιτισμός

    Εφάμιλλη με εκείνες των ευρωπαϊκών πρωτευουσών η νέα Εθνική Πινακοθήκη

    Αυτοψία στο εργοτάξιο από την υπουργό Πολιτισμού


    Ένα βήμα πριν αρχίσει το στήσιμο των έργων βρίσκονται οι εργασίες στην Εθνική Πινακοθήκη. Ο χρόνος άλλωστε των εγκαινίων της στις 25 Μαρτίου όλο και έρχεται πιο κοντά.

    Όπως είπε λοιπόν η υπουργός Πολιτισμού που πήγε προχθές στο εργοτάξιο «Με την ολοκλήρωση αυτής της φάσης και τον ενδελεχή έλεγχο των συστημάτων ασφαλείας, αρχίζει το στήσιμο της έκθεσης από τις υπηρεσίες της Πινακοθήκης.

    Το φουαγιέ με το βεστιάριο

    Τον Μάρτιο του 2021 παραδίδομε μια υπερσύγχρονη Πινακοθήκη, εφάμιλλη με εκείνες των άλλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών».

    Η νέα «αναφορά» λοιπόν λέει, ότι έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των ξύλινων επενδύσεων και κατασκευών, έχουν τοποθετηθεί τα ξύλινα δάπεδα, ολοκληρώνονται οι ψευδοροφές και ταυτόχρονα ο φωτισμός.

    Η τοποθέτηση των ξύλινων επενδύσεων

    Στο φουαγιέ κατασκευάζεται το βεστιάριο και ακολουθεί ο ψηφιακός εξοπλισμός. Στο αμφιθέατρο, που είναι πλήρως έτοιμο σε ό,τι αφορά τα τεχνολογικά μέσα, τοποθετούνται τώρα τα καθίσματα. Και στον τρίτο όροφο, είναι έτοιμος ο χώρος για το καφέ, καθώς και για το κεντρικό πωλητήριο, όπου αναμένεται να τοποθετηθούν οι προθήκες και η επίπλωση.

    Στο μεταξύ προχωρεί και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, η οποία θα επιταχυνθεί με την ολοκλήρωση των εργασιών στο κτήριο.

    Όσον αφορά τέλος τον εσωτερικό κανονισμό της λειτουργίας της Εθνικής Πινακοθήκης αναμένεται να είναι έτοιμος στις 30 Δεκεμβρίου.

    Το φουαγιέ με το βεστιάριο

    «Παραλάβαμε πριν 18 μήνες ένα σχολάζον εργοτάξιο», όπως είπε η κυρία Μενδώνη. «Χάρη στην αφοσίωση των αρμοδίων υπηρεσιακών στελεχών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και υπό την συντονιστική ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας, αυτό που τότε έμοιαζε αδύνατον, τώρα έγινε δυνατόν. Το έργο προχωρεί απρόσκοπτα. Η ανάδοχος εταιρεία ανταποκρίνεται, παρά τις δυσκολίες, στην προμήθεια των υλικών από το εξωτερικό λόγω της πανδημίας. Tο χρονοδιάγραμμα του έργου, όπως καθορίστηκε τον Ιούλιο 2019, τηρείται παρά τα όποια αιφνίδια προβλήματα ανακύπτουν, λόγω covid».

    Το έργο του μήνα πάντως της Εθνικής Πινακοθήκης είναι «Η προσφυγοπούλα ή Κοιμισμένη ανθοπώλις» (μετά το 1990) του Γεώργιου Ιακωβίδη από την Συλλογή Ιδρύματος Ε. Κουτλίδη.

    Το έργο του μήνα από την Εθνική Πινακοθήκη «Η προσφυγοπούλα ή Κοιμισμένη ανθοπώλις» του Γεώργιου Ιακωβίδη

     



    ΣΧΟΛΙΑ